Látványtervek az épülő keszthelyi wellness szállodáról

Ütemterv szerint halad Keszthelyen a Sirius Hotel építése – tájékoztatta a Magyar Építőket Mészáros Balázs építésvezető.

Az 1970-ben épült Hotel Via szálloda az évek során elhanyagolt állapotba került, így bontásra ítélték. Helyén épül az új négycsillagos superior hotel, amely a Balaton-parti fejlesztéseknek egyik fontos eleme, valamint a létesítmény további munkahelyeket teremt és a városmarketing szempontjából is jelentős lesz a hatása - írja a portál.

A projekt Keszthelyen, közvetlenül a Balaton-parton valósul meg 25 552 négyzetméteren. A beépítésre kerülő alapterület közel 11 000 négyzetméter, a hozzá tartozó zöldterület pedig több mint 14 500 négyzetméter. A kivitelezés során kialakítanak 159 parkolót, melyből 4 mozgássérült, 5 pedig elektromos töltővel felszerelt lesz. A régió kerékpározás szempontjából kiemelt turisztikai célpont, ezért az előírásoknál több kerékpártárolót helyeznek el, összesen 30-at.

Lakosztály is helyet kap az épületben

A két épülettömbben, három szinten található 128 szállodai szobához tartozik erkély vagy terasz, illetve minden szoba klimatizált. Az épületben mozgássérült szoba is kialakításra kerül. 

A földszinten kapnak helyet a szállodai kiszolgáló helyiségek, szellőzőgépházak, irodák, konyha, étterem, bár és recepció, illetve a wellness részleg. Az étterem egyidejűleg közel 170 fő befogadására lesz alkalmas, továbbá egy ételudvar is helyet kap a svédasztalos rendszerű étkeztetéshez.

A földszinten helyet kap mindemellett egy konferencia terem is, amely 108 fő befogadására alkalmas, igény esetén pedig ketté osztható lesz egy beépített mobilfallal.

 

Különleges szaunaélményekkel várják a vendégeket
A wellness részleg területén egy időben 126 fő tartózkodhat. Hét medence mellett egy szaunavilág várja majd a feltöltődésre vágyókat: aroma- és gőzkabin, két finn szauna, infra- és só szauna, aroma- és parfüm szauna, kő szauna, valamint FKK szauna közül is választhatnak majd a vendégek.  A lobbyban és a wellness részen is egy-egy bár kerül kialakításra a vendégek további kényelmét biztosítva. Sportolásra alkalmas edzőterem is része lesz a komplex élménynek. 

 

"A létesítmény szerkezetkész, a homlokzati hőszigetelés elkészült. Az épület körülbelül 80%-os készültségi állapotban van. Hamarosan megkezdődhetnek a terheléses próbatesztek” – tette hozzá Mészáros Balázs, a LATEREX képviseletében.

Vendégeket várhatóan májustól fogad a hotel, az előfoglalás hamarosan elindul.

 

 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.