13 éves az új amerikai sztárszakács

Egy 13 éves kisfiú az Egyesült Államok új sztárszakácsa. Flynn McGarry még csak általános iskolás, de már egy pop-up éttermet vezet, de nemcsak vezeti: szenvedélyesen főz is benne. Menő hollywoodi éttermek kapkodnak a csodagyereknek nevezett kis szakácsért, hogy legalább egy estére főzzön a nagyjából 100 vendégnek.

Egy 13 éves kisfiú az Egyesült Államok új sztárszakácsa. Flynn McGarry még csak általános iskolás, de már egy pop-up éttermet vezet, de nemcsak vezeti: szenvedélyesen főz is benne. Menő hollywoodi éttermek kapkodnak a csodagyereknek nevezett kis szakácsért, hogy legalább egy estére főzzön a nagyjából 100 vendégnek.

Három évvel ezelőtt, vagyis 10 éves korában kapott rá a főzésre Flynn. Havonta egyszer a szülei nappalijában játszik éttermeset, ami annyira menő, hogy aki későn ébred, már nem tud asztalt foglalni az egyébként Euréka névre hallgató időszakos étterembe.

Flynn azért kezdett el főzni, mert az anyja egyáltalán nem főzött neki semmit, saját bevallása szerint nem is érdekli a konyhaművészet, még egy palacsinta erejéig sem.

„Ő egy művész, ahogy szervez és összeállítja a menüt, nagyon európai!” – mondta róla John Sedlar, az egyik étterem tulajdonosa, aki meghívta a konyhájába főzni a tinédzser szakácsot. Olyan kajákat főz játszi könnyedséggel a kisfiú, mint például pisztrángot párolt póréhagymával, karamellizált édesköménnyel és sarkantyúvirág-szirmokkal. Mi részünkről szívesen megkóstolnánk az édes virágszirmokat is!

Az, hogy mennyire elszánt a 13 éves amerikai fiú, abból látszik, hogy a saját hálószobáját is konyhává alakította – éppen az ágyának alig maradt benne hely. „Három Michelin-csillag és egy étterem, ami a világ legjobb 50 étterme között van” – csupán ennyit szeretne a szerény tini szakács, és elnézve, mennyire szenvedélyesen főz, ez nem tűnik túl merész álomnak. Igaz, egyelőre azért az iskolát is szeretné befejezni! (Nők Lapja Café)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.