13 éves az új amerikai sztárszakács

Egy 13 éves kisfiú az Egyesült Államok új sztárszakácsa. Flynn McGarry még csak általános iskolás, de már egy pop-up éttermet vezet, de nemcsak vezeti: szenvedélyesen főz is benne. Menő hollywoodi éttermek kapkodnak a csodagyereknek nevezett kis szakácsért, hogy legalább egy estére főzzön a nagyjából 100 vendégnek.

Egy 13 éves kisfiú az Egyesült Államok új sztárszakácsa. Flynn McGarry még csak általános iskolás, de már egy pop-up éttermet vezet, de nemcsak vezeti: szenvedélyesen főz is benne. Menő hollywoodi éttermek kapkodnak a csodagyereknek nevezett kis szakácsért, hogy legalább egy estére főzzön a nagyjából 100 vendégnek.

Három évvel ezelőtt, vagyis 10 éves korában kapott rá a főzésre Flynn. Havonta egyszer a szülei nappalijában játszik éttermeset, ami annyira menő, hogy aki későn ébred, már nem tud asztalt foglalni az egyébként Euréka névre hallgató időszakos étterembe.

Flynn azért kezdett el főzni, mert az anyja egyáltalán nem főzött neki semmit, saját bevallása szerint nem is érdekli a konyhaművészet, még egy palacsinta erejéig sem.

„Ő egy művész, ahogy szervez és összeállítja a menüt, nagyon európai!” – mondta róla John Sedlar, az egyik étterem tulajdonosa, aki meghívta a konyhájába főzni a tinédzser szakácsot. Olyan kajákat főz játszi könnyedséggel a kisfiú, mint például pisztrángot párolt póréhagymával, karamellizált édesköménnyel és sarkantyúvirág-szirmokkal. Mi részünkről szívesen megkóstolnánk az édes virágszirmokat is!

Az, hogy mennyire elszánt a 13 éves amerikai fiú, abból látszik, hogy a saját hálószobáját is konyhává alakította – éppen az ágyának alig maradt benne hely. „Három Michelin-csillag és egy étterem, ami a világ legjobb 50 étterme között van” – csupán ennyit szeretne a szerény tini szakács, és elnézve, mennyire szenvedélyesen főz, ez nem tűnik túl merész álomnak. Igaz, egyelőre azért az iskolát is szeretné befejezni! (Nők Lapja Café)


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.