13 éves az új amerikai sztárszakács

Egy 13 éves kisfiú az Egyesült Államok új sztárszakácsa. Flynn McGarry még csak általános iskolás, de már egy pop-up éttermet vezet, de nemcsak vezeti: szenvedélyesen főz is benne. Menő hollywoodi éttermek kapkodnak a csodagyereknek nevezett kis szakácsért, hogy legalább egy estére főzzön a nagyjából 100 vendégnek.

Egy 13 éves kisfiú az Egyesült Államok új sztárszakácsa. Flynn McGarry még csak általános iskolás, de már egy pop-up éttermet vezet, de nemcsak vezeti: szenvedélyesen főz is benne. Menő hollywoodi éttermek kapkodnak a csodagyereknek nevezett kis szakácsért, hogy legalább egy estére főzzön a nagyjából 100 vendégnek.

Három évvel ezelőtt, vagyis 10 éves korában kapott rá a főzésre Flynn. Havonta egyszer a szülei nappalijában játszik éttermeset, ami annyira menő, hogy aki későn ébred, már nem tud asztalt foglalni az egyébként Euréka névre hallgató időszakos étterembe.

Flynn azért kezdett el főzni, mert az anyja egyáltalán nem főzött neki semmit, saját bevallása szerint nem is érdekli a konyhaművészet, még egy palacsinta erejéig sem.

„Ő egy művész, ahogy szervez és összeállítja a menüt, nagyon európai!” – mondta róla John Sedlar, az egyik étterem tulajdonosa, aki meghívta a konyhájába főzni a tinédzser szakácsot. Olyan kajákat főz játszi könnyedséggel a kisfiú, mint például pisztrángot párolt póréhagymával, karamellizált édesköménnyel és sarkantyúvirág-szirmokkal. Mi részünkről szívesen megkóstolnánk az édes virágszirmokat is!

Az, hogy mennyire elszánt a 13 éves amerikai fiú, abból látszik, hogy a saját hálószobáját is konyhává alakította – éppen az ágyának alig maradt benne hely. „Három Michelin-csillag és egy étterem, ami a világ legjobb 50 étterme között van” – csupán ennyit szeretne a szerény tini szakács, és elnézve, mennyire szenvedélyesen főz, ez nem tűnik túl merész álomnak. Igaz, egyelőre azért az iskolát is szeretné befejezni! (Nők Lapja Café)


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.