17 Egri borászat 30 Egri Csillaga mutatkozott be

Nemzeti ünnepünk előestéjén a zsúfolásig megtelt Líceum Dísztermében, az Egri Csillag Borszalon rendezvényen 17 Egri borászat 30 Egri Csillaga mutatkozott be, ahol a tavalyi vendéglétszám duplája, 420 fő koccintott az immáron öt évjáratot jegyző Egri Csillag borokkal.

A Líceum Dísztermében a kiállító borászatok ismét bemutatták legjobb Csillagaikat, melynek során a lelkes borfogyasztó vendégek tematikus borkínálat keretében összehasonlító utazáson vehettek részt, hiszen az Egri Csillag Szalon életre hívásával a 2014. év bortételei és az előző évjáratok, az eltérő borstílusok, illetve a különböző klasszifikációjú házasítások (Classicus, Superior, Grand Superior) párhuzamos bemutatása valósult meg.

Az Egri borvidék zászlósborai, az egyedi miliő, a kiváló hangulat mellett ízletes sajtok, vegán ételkülönlegességek tették teljessé az estét. A rendezvényen Habis László polgármester és dr. Liptai Kálmán rektor köszöntötte a vendégeket, akik egyaránt megerősítették, hogy az Egri Csillag Szalon az egyik legjobb esemény a nagyközönség számára, amikor még inkább megismerhetik a borvidék újkori sikertörténetének képviselőit.

Az egri borászok szezonnyitó bemutatkozását a szervezők gőzerővel kezdik el a régió egyik meghatározó nyári rendezvényének, az Egri Bikavér Ünnepének az előkészítését, amely immáron XIX. alkalommal, 2015. július 9-12. között valósul meg az Érsekkertben.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.