2018 legpocsékabb éttermei Amerikában

Melyek voltak a tavalyi év legrosszabb hírű éttermei Amerikában? Mely helyeket messze kerülje el, ha a tengerentúlra veti a sors? Mindjárt kiderül.

2018 lesújtó étteremkritikáiból tallózott az eater.com hírportál, negatív válogatásából íme, egy csokorral.

Major Food Group - itt David Chang étteremkritikus csalódott egy nagyot. Los Angeles legismertebb gasztrokritikusa szerint a hely szolgáltatásai messze elmaradnak a nemzetközi elvárásoktól.

Pete Wells, a New York Times étteremkritikusa pedig azon háborgott a legtöbbet egész évben, hogy miért nem lehet egy jó pekingi kacsát enni sehol, egyetlen kínai étteremben sem a városban? Például a Dadong nevű helyről ezt írta:  "Egy pekingi konyhát hirdető helyen az a minimum, hogy jó pekingi kacsát szeretne enni a vendég, márpedig ahol én kóstoltam, ott a hús gyakorlatilag ehetetlen volt, köszönőviszonyban sem volt a roogóssággal, a paradicsom émelyítően édes volt mellette, a ropogós gomba saláta pedig nem volt sem ropogós, és a gomba sem volt egyáltalán különleges, hanem teljesen átlagos." És mindezért a lefizethetetlen kritikus 98 dollárt fizetett, amiért szintén (joggal) háborog.

Jonathan Gold, a LA Times étteremkritikusa a nagyhírű David Chang Los Angeles-ben tavaly nyitott első étterme ellen fanyalog: "Túl bonyolult a konyhája, szerintem maga sem érti", mondja Chang Mester legújabb helyéről a szigorú ítész.

Tom Sietsma, a Washington Post kritikusa pedig a La Vie nevű hely miatt kelt ki magából. Ő egyenesen arra kéri olvasóit, hogy messziről kerüljék el a topvendéglátóhelyet, majd nyolc pontban összegzi a La Vie problémáit. Valamint őszintén sajnálja, hogy még olyan alapételeket sem készítenek el jól, mint egy cézár saláta vagy a sült osztriga.

Louie Louie - Jason Sheehan, a Philadelphia Magazine kritikusa szerint az adott helyen gyakorlatilag mindent rosszul készítenek el. "de az ételnél csak a személyzet hozzállása és a kiszolgálása rosszabb", fűzi még hozzá velősen. Szerinte óriási kavarodást okoz, hogy az étterem egy olasz hálózat tagja, miközben a személyzet alapvetően spanyol anyanyelvű. A kacsaburgertől pedig annyira kiakadt, hogy szavakba is alig tudta önteni dühét: száraz, rosszul grillezett hús, nyálkás alapanyag - ilyen szavakkal illette a fogást. "Bár sokmindent tudnék még írni a Louie Louie-ről, maradjunk annál, ez simán egy rossz étterem."

A sort folytathatnánk, mert akad még bőven lesújtó kritikával illetett hely. De azért egy dolog álljon itt végezetül az adott, lepocskondiázott éttermek védelmében: a kritikusok néha nem veszik számba azt, amikor ilyen lesújtó kritikát írnak, hogy mennyit árthatnak az adott étteremnek. Egy-egy ilyen kritika megjelenése után érezhetően megcsappan a forgalom - a tulajdonosok, üzemeltetők csak nehezen tudják visszaszerezni ismét vendégeik bizalmát.

 

 

Forrás: eater.com


Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az ebédidő után immár vacsorázóhelyként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóegység.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.