2018 legpocsékabb éttermei Amerikában

Melyek voltak a tavalyi év legrosszabb hírű éttermei Amerikában? Mely helyeket messze kerülje el, ha a tengerentúlra veti a sors? Mindjárt kiderül.

2018 lesújtó étteremkritikáiból tallózott az eater.com hírportál, negatív válogatásából íme, egy csokorral.

Major Food Group - itt David Chang étteremkritikus csalódott egy nagyot. Los Angeles legismertebb gasztrokritikusa szerint a hely szolgáltatásai messze elmaradnak a nemzetközi elvárásoktól.

Pete Wells, a New York Times étteremkritikusa pedig azon háborgott a legtöbbet egész évben, hogy miért nem lehet egy jó pekingi kacsát enni sehol, egyetlen kínai étteremben sem a városban? Például a Dadong nevű helyről ezt írta:  "Egy pekingi konyhát hirdető helyen az a minimum, hogy jó pekingi kacsát szeretne enni a vendég, márpedig ahol én kóstoltam, ott a hús gyakorlatilag ehetetlen volt, köszönőviszonyban sem volt a roogóssággal, a paradicsom émelyítően édes volt mellette, a ropogós gomba saláta pedig nem volt sem ropogós, és a gomba sem volt egyáltalán különleges, hanem teljesen átlagos." És mindezért a lefizethetetlen kritikus 98 dollárt fizetett, amiért szintén (joggal) háborog.

Jonathan Gold, a LA Times étteremkritikusa a nagyhírű David Chang Los Angeles-ben tavaly nyitott első étterme ellen fanyalog: "Túl bonyolult a konyhája, szerintem maga sem érti", mondja Chang Mester legújabb helyéről a szigorú ítész.

Tom Sietsma, a Washington Post kritikusa pedig a La Vie nevű hely miatt kelt ki magából. Ő egyenesen arra kéri olvasóit, hogy messziről kerüljék el a topvendéglátóhelyet, majd nyolc pontban összegzi a La Vie problémáit. Valamint őszintén sajnálja, hogy még olyan alapételeket sem készítenek el jól, mint egy cézár saláta vagy a sült osztriga.

Louie Louie - Jason Sheehan, a Philadelphia Magazine kritikusa szerint az adott helyen gyakorlatilag mindent rosszul készítenek el. "de az ételnél csak a személyzet hozzállása és a kiszolgálása rosszabb", fűzi még hozzá velősen. Szerinte óriási kavarodást okoz, hogy az étterem egy olasz hálózat tagja, miközben a személyzet alapvetően spanyol anyanyelvű. A kacsaburgertől pedig annyira kiakadt, hogy szavakba is alig tudta önteni dühét: száraz, rosszul grillezett hús, nyálkás alapanyag - ilyen szavakkal illette a fogást. "Bár sokmindent tudnék még írni a Louie Louie-ről, maradjunk annál, ez simán egy rossz étterem."

A sort folytathatnánk, mert akad még bőven lesújtó kritikával illetett hely. De azért egy dolog álljon itt végezetül az adott, lepocskondiázott éttermek védelmében: a kritikusok néha nem veszik számba azt, amikor ilyen lesújtó kritikát írnak, hogy mennyit árthatnak az adott étteremnek. Egy-egy ilyen kritika megjelenése után érezhetően megcsappan a forgalom - a tulajdonosok, üzemeltetők csak nehezen tudják visszaszerezni ismét vendégeik bizalmát.

 

 

Forrás: eater.com


Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.