Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Világörökségi helyszín közepén gyönyörű panorámájú helyen ismerhettük meg a White Raven idei signature koktél kollekcióját és tanúi lehettünk egy új együttműködés elindulásának a világ egyik legkülönlegesebb champagne házával.

„Az idén harmadik szezonját kezdő White Raven teraszára kilépve körülvesz minket a kézzel fogható történelem érzése, amelyet szeretnénk meghosszabbítani, hogy ez a megismételhetetlen érzés ne csak a megérkezés pillanatában, hanem az itt töltött idő alatt végig átjárja vendégeinket.” - mondja Fabriczki Petra, a White Raven Skybar and Lounge márkanagykövete.

Hogy ezt az élményt minden idelátogató átélhesse számos újdonsággal készülnek az idei szezonban, amelynek egyik eleme az a három signature koktél, amelyet a divat világa inspirált.

A Déja vu egy digestif típusú ütős koktél csipetnyi egzotikus gyümölcsös jegyekkel, az Ajouré fantázianév mögött egy pezsgő stílusú koktél áll gyümölcsös és virágos jegyekkel és a gin erejével, míg a levendulás-szarvasgombás Cache-Coeur eperfahordóban érlelt kecskeméti barackpálinkából és bodzalikőrből készült egy kis mákolajjal kiegészítve.

A Cache-Coeur koktél
A Cache-Coeur koktél
Fotó: White Raven Skybar Facebook oldala

A komplex élményhez hozzátartozik az ételkollekció megújulása is.

„Kerestük a hangulatot meghatározó elemeket, amelyek, mint egy divatkollekció gondosan összeválogatott elemei alkotják együtt a White Raven Signature Collection élményét. Ezek a panoráma, az italok, az ételek, a különleges atmoszféra és természetesen a megfelelő partnerek, akikkel mindezt meg lehet valósítani”

– teszi hozzá Petra.

Idén ez a különleges partnerség a Champagne Laurent-Perrier pezsgőházzal való együttműködésben öltött formát, amellyel egy több alkalmas havi tematikával megújuló eseménysorozatot indítanak útjára 2024. május 30-án.

Ezzel kapcsolatban Müller Kornél, a Laurent-Perrier márka hazai képviselője elmondta:

„A Laurent-Perrier márka képviselői számára nagyon fontos, hogy az általuk készített minden champagne különleges adottságokkal rendelkező helyeken jelenjenek meg. London, Párizs, Szingapúr és Miami után most a nagy presztízsű Hilton Budapest tetején található White Raven impozáns helyszínén.”

Laurent-Perrier Champagne a White Raven Skybarban
Laurent-Perrier Champagne a White Raven Skybarban
Fotó: SZT

A márkát sok helyen a szakma innovátoraként tartják számon. Világszerte kedvelt rosé pezsgőiket évtizedekkel ezelőtt a Champagne régióban elsőként alakították ki dión érlelt technikával, és azóta is ez a legkedveltebb rosé pezsgő a világon.

Ahogy Müller Kornél a Törley Pezsgőpincészet marketingért, értékesítésért és technológiáért felelős ügyvezetője kiemelte, a francia pezsgőház filozófiája négy fontos pilléren nyugszik: az egyedülálló stílus, frissesség, elegancia és letisztultság. „Ennek megfelelően csak azokat a champagne-okat engedik piacra, amelyek ennek a négy fontos szempontnak megfelelnek.”

A túlsúlyosan chardonnay alapú pezsgők egyik legkülönlegesebb vonala a Grand Siécle sorozat, amely talán a legismertebb a champagne fogyasztók körében.

„Ez nem egy évjáratos sorozat, a tételek sorszámozottan kerülnek a piacra. Összesen 26 tétel van, és mindegyik limitált számban kapható.”

A Magnum palackban található Grand Siècle pezsgőket szándékosan hosszabb ideig érlelik, mely további kifejeződést eredményez: nagyobb aromás mélységet, sűrűséget és selymesebb textúrát. A pezsgőtt 2024-ben az év legjobb champagne-nak kiáltotta ki James Suckling, a világ egyik leghíresebb borkritikusa, és a borászati teljesítmények csúcsaként nyilatkozott róla.

A francia pezsgőház másik izgalmas tétele a Grand Siécle 20, szintén magnum palackban és limitált számban érhető el, és kizárólag a White Ravenben vásárolható meg. „Jelenleg ez a legdrágább pezsgő, ami Budapesten a vendéglátásban megvásárolható” – hangsúlyozta Müller Kornél.

 


Hódít az új szupergabonából készült likőr

Hódít az új szupergabonából készült likőr 

Igazán különleges gabona a cirok, mert amellett, hogy tápláló, a termesztése rendkívül környezetbarát.
Összeállt a Gasztrohegy színes menüje

Összeállt a Gasztrohegy színes menüje 

Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk ezen a hétvégén.
Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra?

Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra? 

Richard Gere filmszínész, bár már 75 éves, de a visszavonulás nem szerepel a tervei közt, ma is aktív. A Gere-birtokot a család hetedik generációs tagjaként vezető Gere Andreával arról is beszélgetünk, hogy jó lenne egyszer meghívni hozzájuk a világsztárt.
Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban

Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban 

A teljes termelés meghaladta a 2 millió tonnát.
Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton

Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton 

Az év utolsó zarándoklatán az ősi erdők titkos ízei kerülnek az asztalra.
Lassan luxuscikk lesz a vaj Európában

Lassan luxuscikk lesz a vaj Európában 

Az áremelkedésért a magas kereslet, a szűkös készletek tehetők felelőssé, illetve az, hogy egyre több tejfeldolgozó fordul a sajtgyártás felé.
Pályázati lehetőség egész évben nyitva tartó vidéki büfék számára

Pályázati lehetőség egész évben nyitva tartó vidéki büfék számára 

2,8 milliárd forint értékű, vissza nem térítendő forrásra pályázhatnak október 15-étől vidéki, egész évben nyitva tartó büfék.
Nemzetközi borászati kongresszus Tokaj-Hegyalján

Nemzetközi borászati kongresszus Tokaj-Hegyalján 

Nemzetközi kongresszus a fenntartható szőlészetről és borászatról.
21 év, 21 kilométer és egy nemes cél

21 év, 21 kilométer és egy nemes cél 

Jótékonysági félmaratonnal ünnepelt a Semsei Gastronomy.
Bio-kisokos: miről ismerhető fel az ökolgazdálkodásból nyert termék?

Bio-kisokos: miről ismerhető fel az ökolgazdálkodásból nyert termék? 

Elvben előfordulhat, hogy valaki biotermelő, és „hozzácsap” a terményeihez más forrásból származókat is, de ez nagyon valószínűtlen.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.