Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Világörökségi helyszín közepén gyönyörű panorámájú helyen ismerhettük meg a White Raven idei signature koktél kollekcióját és tanúi lehettünk egy új együttműködés elindulásának a világ egyik legkülönlegesebb champagne házával.

„Az idén harmadik szezonját kezdő White Raven teraszára kilépve körülvesz minket a kézzel fogható történelem érzése, amelyet szeretnénk meghosszabbítani, hogy ez a megismételhetetlen érzés ne csak a megérkezés pillanatában, hanem az itt töltött idő alatt végig átjárja vendégeinket.” - mondja Fabriczki Petra, a White Raven Skybar and Lounge márkanagykövete.

Hogy ezt az élményt minden idelátogató átélhesse számos újdonsággal készülnek az idei szezonban, amelynek egyik eleme az a három signature koktél, amelyet a divat világa inspirált.

A Déja vu egy digestif típusú ütős koktél csipetnyi egzotikus gyümölcsös jegyekkel, az Ajouré fantázianév mögött egy pezsgő stílusú koktél áll gyümölcsös és virágos jegyekkel és a gin erejével, míg a levendulás-szarvasgombás Cache-Coeur eperfahordóban érlelt kecskeméti barackpálinkából és bodzalikőrből készült egy kis mákolajjal kiegészítve.

A Cache-Coeur koktél
A Cache-Coeur koktél
Fotó: White Raven Skybar Facebook oldala

A komplex élményhez hozzátartozik az ételkollekció megújulása is.

„Kerestük a hangulatot meghatározó elemeket, amelyek, mint egy divatkollekció gondosan összeválogatott elemei alkotják együtt a White Raven Signature Collection élményét. Ezek a panoráma, az italok, az ételek, a különleges atmoszféra és természetesen a megfelelő partnerek, akikkel mindezt meg lehet valósítani”

– teszi hozzá Petra.

Idén ez a különleges partnerség a Champagne Laurent-Perrier pezsgőházzal való együttműködésben öltött formát, amellyel egy több alkalmas havi tematikával megújuló eseménysorozatot indítanak útjára 2024. május 30-án.

Ezzel kapcsolatban Müller Kornél, a Laurent-Perrier márka hazai képviselője elmondta:

„A Laurent-Perrier márka képviselői számára nagyon fontos, hogy az általuk készített minden champagne különleges adottságokkal rendelkező helyeken jelenjenek meg. London, Párizs, Szingapúr és Miami után most a nagy presztízsű Hilton Budapest tetején található White Raven impozáns helyszínén.”

Laurent-Perrier Champagne a White Raven Skybarban
Laurent-Perrier Champagne a White Raven Skybarban
Fotó: SZT

A márkát sok helyen a szakma innovátoraként tartják számon. Világszerte kedvelt rosé pezsgőiket évtizedekkel ezelőtt a Champagne régióban elsőként alakították ki dión érlelt technikával, és azóta is ez a legkedveltebb rosé pezsgő a világon.

Ahogy Müller Kornél a Törley Pezsgőpincészet marketingért, értékesítésért és technológiáért felelős ügyvezetője kiemelte, a francia pezsgőház filozófiája négy fontos pilléren nyugszik: az egyedülálló stílus, frissesség, elegancia és letisztultság. „Ennek megfelelően csak azokat a champagne-okat engedik piacra, amelyek ennek a négy fontos szempontnak megfelelnek.”

A túlsúlyosan chardonnay alapú pezsgők egyik legkülönlegesebb vonala a Grand Siécle sorozat, amely talán a legismertebb a champagne fogyasztók körében.

„Ez nem egy évjáratos sorozat, a tételek sorszámozottan kerülnek a piacra. Összesen 26 tétel van, és mindegyik limitált számban kapható.”

A Magnum palackban található Grand Siècle pezsgőket szándékosan hosszabb ideig érlelik, mely további kifejeződést eredményez: nagyobb aromás mélységet, sűrűséget és selymesebb textúrát. A pezsgőtt 2024-ben az év legjobb champagne-nak kiáltotta ki James Suckling, a világ egyik leghíresebb borkritikusa, és a borászati teljesítmények csúcsaként nyilatkozott róla.

A francia pezsgőház másik izgalmas tétele a Grand Siécle 20, szintén magnum palackban és limitált számban érhető el, és kizárólag a White Ravenben vásárolható meg. „Jelenleg ez a legdrágább pezsgő, ami Budapesten a vendéglátásban megvásárolható” – hangsúlyozta Müller Kornél.

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.