Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Világörökségi helyszín közepén gyönyörű panorámájú helyen ismerhettük meg a White Raven idei signature koktél kollekcióját és tanúi lehettünk egy új együttműködés elindulásának a világ egyik legkülönlegesebb champagne házával.

„Az idén harmadik szezonját kezdő White Raven teraszára kilépve körülvesz minket a kézzel fogható történelem érzése, amelyet szeretnénk meghosszabbítani, hogy ez a megismételhetetlen érzés ne csak a megérkezés pillanatában, hanem az itt töltött idő alatt végig átjárja vendégeinket.” - mondja Fabriczki Petra, a White Raven Skybar and Lounge márkanagykövete.

Hogy ezt az élményt minden idelátogató átélhesse számos újdonsággal készülnek az idei szezonban, amelynek egyik eleme az a három signature koktél, amelyet a divat világa inspirált.

A Déja vu egy digestif típusú ütős koktél csipetnyi egzotikus gyümölcsös jegyekkel, az Ajouré fantázianév mögött egy pezsgő stílusú koktél áll gyümölcsös és virágos jegyekkel és a gin erejével, míg a levendulás-szarvasgombás Cache-Coeur eperfahordóban érlelt kecskeméti barackpálinkából és bodzalikőrből készült egy kis mákolajjal kiegészítve.

A Cache-Coeur koktél
A Cache-Coeur koktél
Fotó: White Raven Skybar Facebook oldala

A komplex élményhez hozzátartozik az ételkollekció megújulása is.

„Kerestük a hangulatot meghatározó elemeket, amelyek, mint egy divatkollekció gondosan összeválogatott elemei alkotják együtt a White Raven Signature Collection élményét. Ezek a panoráma, az italok, az ételek, a különleges atmoszféra és természetesen a megfelelő partnerek, akikkel mindezt meg lehet valósítani”

– teszi hozzá Petra.

Idén ez a különleges partnerség a Champagne Laurent-Perrier pezsgőházzal való együttműködésben öltött formát, amellyel egy több alkalmas havi tematikával megújuló eseménysorozatot indítanak útjára 2024. május 30-án.

Ezzel kapcsolatban Müller Kornél, a Laurent-Perrier márka hazai képviselője elmondta:

„A Laurent-Perrier márka képviselői számára nagyon fontos, hogy az általuk készített minden champagne különleges adottságokkal rendelkező helyeken jelenjenek meg. London, Párizs, Szingapúr és Miami után most a nagy presztízsű Hilton Budapest tetején található White Raven impozáns helyszínén.”

Laurent-Perrier Champagne a White Raven Skybarban
Laurent-Perrier Champagne a White Raven Skybarban
Fotó: SZT

A márkát sok helyen a szakma innovátoraként tartják számon. Világszerte kedvelt rosé pezsgőiket évtizedekkel ezelőtt a Champagne régióban elsőként alakították ki dión érlelt technikával, és azóta is ez a legkedveltebb rosé pezsgő a világon.

Ahogy Müller Kornél a Törley Pezsgőpincészet marketingért, értékesítésért és technológiáért felelős ügyvezetője kiemelte, a francia pezsgőház filozófiája négy fontos pilléren nyugszik: az egyedülálló stílus, frissesség, elegancia és letisztultság. „Ennek megfelelően csak azokat a champagne-okat engedik piacra, amelyek ennek a négy fontos szempontnak megfelelnek.”

A túlsúlyosan chardonnay alapú pezsgők egyik legkülönlegesebb vonala a Grand Siécle sorozat, amely talán a legismertebb a champagne fogyasztók körében.

„Ez nem egy évjáratos sorozat, a tételek sorszámozottan kerülnek a piacra. Összesen 26 tétel van, és mindegyik limitált számban kapható.”

A Magnum palackban található Grand Siècle pezsgőket szándékosan hosszabb ideig érlelik, mely további kifejeződést eredményez: nagyobb aromás mélységet, sűrűséget és selymesebb textúrát. A pezsgőtt 2024-ben az év legjobb champagne-nak kiáltotta ki James Suckling, a világ egyik leghíresebb borkritikusa, és a borászati teljesítmények csúcsaként nyilatkozott róla.

A francia pezsgőház másik izgalmas tétele a Grand Siécle 20, szintén magnum palackban és limitált számban érhető el, és kizárólag a White Ravenben vásárolható meg. „Jelenleg ez a legdrágább pezsgő, ami Budapesten a vendéglátásban megvásárolható” – hangsúlyozta Müller Kornél.

 


A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját

Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját 

Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén

Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén 

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.
Életműdíj a villányi borásznak

Életműdíj a villányi borásznak 

A most díjazott villányi szakembert a 2017-ben alapított Életmű Díj átadásán családtagjai, a Magyar Bor Akadémia tagjai és barátai köszöntötték.
Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t

Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t 

A technológia már a kezdetek kezdetén ellentmondásos volt, bár eleinte csak azért aggódott mindenki, hogy a mesterséges intelligencia elveszi majd az emberek munkáját.
Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék

Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék 

Jövő hétvégétől érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba a kizárólag magyar termelőktől és beszállítóktól származó görögdinnyék.
Kiderült, ki a legjobb fagylaltkészítő mester

Kiderült, ki a legjobb fagylaltkészítő mester 

Fazekas Ádám kétszázhuszonhét ponttal és három koronával ugrott a nemzetközi dobogó legfelső fokára.
Újabb világsztár reklámoz egy HELL-terméket

Újabb világsztár reklámoz egy HELL-terméket 

Először Bruce Willis, majd az olasz szívtipró, Michele Morrone után újabb világsztárt mondott igent a HELL felkérésére.