Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Világörökségi helyszín közepén gyönyörű panorámájú helyen ismerhettük meg a White Raven idei signature koktél kollekcióját és tanúi lehettünk egy új együttműködés elindulásának a világ egyik legkülönlegesebb champagne házával.

„Az idén harmadik szezonját kezdő White Raven teraszára kilépve körülvesz minket a kézzel fogható történelem érzése, amelyet szeretnénk meghosszabbítani, hogy ez a megismételhetetlen érzés ne csak a megérkezés pillanatában, hanem az itt töltött idő alatt végig átjárja vendégeinket.” - mondja Fabriczki Petra, a White Raven Skybar and Lounge márkanagykövete.

Hogy ezt az élményt minden idelátogató átélhesse számos újdonsággal készülnek az idei szezonban, amelynek egyik eleme az a három signature koktél, amelyet a divat világa inspirált.

A Déja vu egy digestif típusú ütős koktél csipetnyi egzotikus gyümölcsös jegyekkel, az Ajouré fantázianév mögött egy pezsgő stílusú koktél áll gyümölcsös és virágos jegyekkel és a gin erejével, míg a levendulás-szarvasgombás Cache-Coeur eperfahordóban érlelt kecskeméti barackpálinkából és bodzalikőrből készült egy kis mákolajjal kiegészítve.

A Cache-Coeur koktél
A Cache-Coeur koktél
Fotó: White Raven Skybar Facebook oldala

A komplex élményhez hozzátartozik az ételkollekció megújulása is.

„Kerestük a hangulatot meghatározó elemeket, amelyek, mint egy divatkollekció gondosan összeválogatott elemei alkotják együtt a White Raven Signature Collection élményét. Ezek a panoráma, az italok, az ételek, a különleges atmoszféra és természetesen a megfelelő partnerek, akikkel mindezt meg lehet valósítani”

– teszi hozzá Petra.

Idén ez a különleges partnerség a Champagne Laurent-Perrier pezsgőházzal való együttműködésben öltött formát, amellyel egy több alkalmas havi tematikával megújuló eseménysorozatot indítanak útjára 2024. május 30-án.

Ezzel kapcsolatban Müller Kornél, a Laurent-Perrier márka hazai képviselője elmondta:

„A Laurent-Perrier márka képviselői számára nagyon fontos, hogy az általuk készített minden champagne különleges adottságokkal rendelkező helyeken jelenjenek meg. London, Párizs, Szingapúr és Miami után most a nagy presztízsű Hilton Budapest tetején található White Raven impozáns helyszínén.”

Laurent-Perrier Champagne a White Raven Skybarban
Laurent-Perrier Champagne a White Raven Skybarban
Fotó: SZT

A márkát sok helyen a szakma innovátoraként tartják számon. Világszerte kedvelt rosé pezsgőiket évtizedekkel ezelőtt a Champagne régióban elsőként alakították ki dión érlelt technikával, és azóta is ez a legkedveltebb rosé pezsgő a világon.

Ahogy Müller Kornél a Törley Pezsgőpincészet marketingért, értékesítésért és technológiáért felelős ügyvezetője kiemelte, a francia pezsgőház filozófiája négy fontos pilléren nyugszik: az egyedülálló stílus, frissesség, elegancia és letisztultság. „Ennek megfelelően csak azokat a champagne-okat engedik piacra, amelyek ennek a négy fontos szempontnak megfelelnek.”

A túlsúlyosan chardonnay alapú pezsgők egyik legkülönlegesebb vonala a Grand Siécle sorozat, amely talán a legismertebb a champagne fogyasztók körében.

„Ez nem egy évjáratos sorozat, a tételek sorszámozottan kerülnek a piacra. Összesen 26 tétel van, és mindegyik limitált számban kapható.”

A Magnum palackban található Grand Siècle pezsgőket szándékosan hosszabb ideig érlelik, mely további kifejeződést eredményez: nagyobb aromás mélységet, sűrűséget és selymesebb textúrát. A pezsgőtt 2024-ben az év legjobb champagne-nak kiáltotta ki James Suckling, a világ egyik leghíresebb borkritikusa, és a borászati teljesítmények csúcsaként nyilatkozott róla.

A francia pezsgőház másik izgalmas tétele a Grand Siécle 20, szintén magnum palackban és limitált számban érhető el, és kizárólag a White Ravenben vásárolható meg. „Jelenleg ez a legdrágább pezsgő, ami Budapesten a vendéglátásban megvásárolható” – hangsúlyozta Müller Kornél.

 


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.