30 kiállító legjobb Olaszrizlingje

A Jásdi Borterasz és a Szent Donát Birtok szervezésében idén február másodikán, 14-18 óra között lesz Csopakon az Olaszrizling Szerintünk elnevezésű esemény, amelyen közel 30 kiállító legjobb Olaszrizlingjét lehet megkóstolni. 

Miként minden évben, a rendezvénynek idén is van központi témája: ezúttal a HegyBoroké a főszerep. A HegyBor Olaszrizlingből készül, tartalmas balatoni bor, amely a VineaBalaton (BalatonBor) második szintje, elsősorban a gasztronómia és a régiós értékesítés számára. A HegyBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, vakkóstolás útján derül ki, hogy adott évben ki jogosult Hegybor kategóriával ellátni termékét.

A HegyBorok piaci helyzetét és jelentőségét a rendezvényt megelőző napon zárt ajtók mögött vitatják meg a kiállító borászok, amelyről a szombati sajtótájékoztatón a szakma- és a sajtó képviselőit is tájkoztatják. A rendezvény előtti sajtótájékoztatón jelen lesz: Jásdi István (Jásdi Pince), Kovács Tamás (Szent Donát Birtok), Gál Péter (FM), Dobosi Győző (Dobosi Pincészet és Vendégház).

A két helyszín közötti ingázást mint minden évben idén is ingyenes transzferbusz teszi lehetővé. Idén 26 kiállító teszi tiszteletét a rendezvényen, a Balatoni régió mellett érkezik vendég az Egri, Zalai és Somlói Borvidékről is, valamint a Felvidéken található Kürt városából is. Kiállítók teljes listája:

2HA Szőlőbirtok és Pincészet

Bakó Ambrus Borászata

Borbély Családi Pincészet

Bussay Pincészet

Csiszár Család Pincészete

Dobosi Pincészet

Figula Pincészet

Gál Lajos Pincészete

Guden Kisbirtok

Gyukli Pince

Homola Pincészet

Jásdi Pince

Káli Kövek Borászat

Kasnyik Családi Pincészet

Laposa Birtok

Martinus Birtok

Pálffy Pince

Petrányi Pince

Sabar Borház

Skrabski Pince

Somlói Vándor Pince

Söptei Pincészet

Szászi Pince

Szent Donát Birtok

Villa Tolnay Bor- és Vendégház

Zelna Borászat




Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.