Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni

Bár lassan kifelé megyünk a télből, a csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén - ráadásul olyan is van köztük, ahol tavasztól átállnak a jeges csoki árusítására.

vinoWonka Csokoládé és Borbár 

A Corvin sétány elején található üzlet magyar borokra és csokoládékra specializálódott, ráadásul csodás, sűrű forró csokit is készítenek a téli hónapokban: csak prémiumtermékekkel dolgoznak, így a tejszínnel gőzölt, csokipasztillákból készített finomságban biztosan nem fog csalódni senki. Mivel csak délután 4-től vannak nyitva, munka utáni kikapcsolódáshoz ajánljuk.

vinoWonka / Fotó: FB
vinoWonka / Fotó: FB

Ahoy – Chocolate, Waffel, Chocolate & Lemonade 

A Kecskeméti utcában található üzlet igazi mennyország az édességimádóknak: a gofrit, a forró vagy jeges belga csokit, limonádét és smoothie-kat magunk készíthetjük el több, mint 1000 variációban. A forró csoki belga csokoládéból készült, helyben olvasztva és annyi feltétet, öntetet választhatunk hozzá, amennyi csak eszünkbe jut – a végső ár azonban az extrákkal megnövelt alapárból áll össze.

Ahoy - forró csoki egyéni feltétekkel / Fotó: FB
Ahoy - forró csoki egyéni feltétekkel / Fotó: FB

Rengeteg Romcafé – avagy Míves 3.0 

A 6. kerületi Szinyei-Merse Pál utcában otthonra lelt kávézó-csokizó egyúttal medve menhelyként is szolgál: a tulajdonosnak ugyanis a csokik mellett a plüssmackók gyűjtése a másik szenvedélye, akik itt a kávézóban kaptak helyet. A kis kávézó a nagy számok otthona – ugyanis 1600 (!) féle változatban kínálnak forró csokit: van enyhén sós, füstös ízű, currys – ezt kérhetjük hagyma chipsszel, vagy sós karamellás, mogyorós, gesztenyés – sorolhatnánk még az ízeket, aki nem próbálta, úgysem tudja elképzelni, mennyire jó lehet.

Rengeteg Romcafé / Fotó: FB
Rengeteg Romcafé / Fotó: FB

The Living Room, Kempinski Hotel Corvinus Budapest 

Bármily meglepő, a Belváros egyik legnagyobb szállodájának szívében egy csendes búvóhely rejtőzik kényelmes fotelokkal, hangulatvilágítással és halk zenével. A Living Roomban lehet dolgozni, pihenni, elmélkedni és természetesen enni és inni – például egy sűrű, krémes, illatos forró csokit, mely a neves soproni Harrer Chocolat csokoládéjából készül.

Kempinski, The Living Room, forró csoki
Kempinski, The Living Room, forró csoki

Gundel Étterem és Kávéház 

Végül eljutottunk a budapesti forró csokoládék Ferrarijához: finom belga csokoládéból készül hagyományos és fehér csokis változatban, arany Gundel – elefánt logóval a tetején. Az is mellette szól, hogy míg elkortyolgatjuk, élvezhetjük a leghíresebb magyar étterem egyedülálló miliőjét.

Gundel Étterem, Forró Csoki
Gundel Étterem, Forró Csoki


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.