Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni

Bár lassan kifelé megyünk a télből, a csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén - ráadásul olyan is van köztük, ahol tavasztól átállnak a jeges csoki árusítására.

vinoWonka Csokoládé és Borbár 

A Corvin sétány elején található üzlet magyar borokra és csokoládékra specializálódott, ráadásul csodás, sűrű forró csokit is készítenek a téli hónapokban: csak prémiumtermékekkel dolgoznak, így a tejszínnel gőzölt, csokipasztillákból készített finomságban biztosan nem fog csalódni senki. Mivel csak délután 4-től vannak nyitva, munka utáni kikapcsolódáshoz ajánljuk.

vinoWonka / Fotó: FB
vinoWonka / Fotó: FB

Ahoy – Chocolate, Waffel, Chocolate & Lemonade 

A Kecskeméti utcában található üzlet igazi mennyország az édességimádóknak: a gofrit, a forró vagy jeges belga csokit, limonádét és smoothie-kat magunk készíthetjük el több, mint 1000 variációban. A forró csoki belga csokoládéból készült, helyben olvasztva és annyi feltétet, öntetet választhatunk hozzá, amennyi csak eszünkbe jut – a végső ár azonban az extrákkal megnövelt alapárból áll össze.

Ahoy - forró csoki egyéni feltétekkel / Fotó: FB
Ahoy - forró csoki egyéni feltétekkel / Fotó: FB

Rengeteg Romcafé – avagy Míves 3.0 

A 6. kerületi Szinyei-Merse Pál utcában otthonra lelt kávézó-csokizó egyúttal medve menhelyként is szolgál: a tulajdonosnak ugyanis a csokik mellett a plüssmackók gyűjtése a másik szenvedélye, akik itt a kávézóban kaptak helyet. A kis kávézó a nagy számok otthona – ugyanis 1600 (!) féle változatban kínálnak forró csokit: van enyhén sós, füstös ízű, currys – ezt kérhetjük hagyma chipsszel, vagy sós karamellás, mogyorós, gesztenyés – sorolhatnánk még az ízeket, aki nem próbálta, úgysem tudja elképzelni, mennyire jó lehet.

Rengeteg Romcafé / Fotó: FB
Rengeteg Romcafé / Fotó: FB

The Living Room, Kempinski Hotel Corvinus Budapest 

Bármily meglepő, a Belváros egyik legnagyobb szállodájának szívében egy csendes búvóhely rejtőzik kényelmes fotelokkal, hangulatvilágítással és halk zenével. A Living Roomban lehet dolgozni, pihenni, elmélkedni és természetesen enni és inni – például egy sűrű, krémes, illatos forró csokit, mely a neves soproni Harrer Chocolat csokoládéjából készül.

Kempinski, The Living Room, forró csoki
Kempinski, The Living Room, forró csoki

Gundel Étterem és Kávéház 

Végül eljutottunk a budapesti forró csokoládék Ferrarijához: finom belga csokoládéból készül hagyományos és fehér csokis változatban, arany Gundel – elefánt logóval a tetején. Az is mellette szól, hogy míg elkortyolgatjuk, élvezhetjük a leghíresebb magyar étterem egyedülálló miliőjét.

Gundel Étterem, Forró Csoki
Gundel Étterem, Forró Csoki


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?