80 pincészet "pezseg" majd a júniusi Nagykóstolón

Minden eddiginél szélesebb kínálattal, több mint harminc magyarországi és ötvennél több külföldi pincészet mintegy kétszáz pezsgőjével, champagne teremmel és mesterkurzusokkal várja a közönséget a Pezsgő Június Nagykóstoló június 16-án a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

A rendezvény sétálókóstolójának látogatói Magyarországon még soha nem látott nagyságú és minőségű pezsgőkínálatból válogathatnak: Soprontól Etyeken és Tokajon át a Szilágyságig tucatnyi anyaországi és határon túli magyar borvidék pezsgői lesznek megízlelhetők, de a mintegy kétszáz tétel között akadnak majd cavák, proseccók, franciacorták, crémant-ok, osztrák, német és újvilági pezsgők is - közölte az MTI-vel a Pezsgő Június Nagykóstolót szervező Winelovers.

Mint kiemelték, a ismert magyar pezsgőkészítők (Törley, Garamvári) mellett számos olyan pincészet is elhozza pezsgőit, amely elsősorban csendes borairól ismert. A gyümölcsös, könnyed tankpezsgőktől a tradicionális eljárással készült, érlelt, évjáratos tételekig számos stílus vonul fel, a hazai kínálaton túl pedig Európa és az Újvilág pezsgői is elérhetők lesznek.

A legnagyobb nevek (Moet&Chandon, Piper Heidsieck, Bollinger, Roederer, Veuve Clicquot) ugyanúgy képviseltetik magukat, mint az ikonikus szuperprémium márkák (Dom Pérignon, Salon, Krug) és az egyedi karakterük miatt keresett, kisebb pezsgőházak (Lancelot-Pienne, Moussé&Fils). A Palmer champagne ház ezen az eseményen debütál Magyarországon, hat különböző tétellel. Akik egy-egy témában mélyebb betekintést szeretnének nyerni, több mesterkurzuson is részt vehetnek.

Szabó Péter osztriga sommelier és Szik Mátyás háromszoros magyar sommelier bajnok azt mutatja be, hogy miért alkot tökéletes párost az osztriga és a pezsgő, majd Márkus György, a világ egyik legelismertebb pezsgőszakértője és Bálint László nemzetközi borakadémikus nyolc champagne-különlegességen keresztül járja körbe a csúcspezsgők világát a Krug Grande Cuvée-től az 1998-as Dom Perignon Cuvée P2-ig. Az ingyenes minikurzusok négy témába engednek betekintést: a Kreinbacher-pezsgőkön keresztül a somlói terroir és a champagne-tradíciók találkozásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, Garamvári Vencel a pezsgőkészítés kulisszatitkaiba avat be, a Schlumberger pezsgők megmutatják, hol tart most az osztrák Sekt, végül pedig a spanyol cavák legjavát hozza el a Vino Castillo.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.