80 pincészet "pezseg" majd a júniusi Nagykóstolón

Minden eddiginél szélesebb kínálattal, több mint harminc magyarországi és ötvennél több külföldi pincészet mintegy kétszáz pezsgőjével, champagne teremmel és mesterkurzusokkal várja a közönséget a Pezsgő Június Nagykóstoló június 16-án a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

A rendezvény sétálókóstolójának látogatói Magyarországon még soha nem látott nagyságú és minőségű pezsgőkínálatból válogathatnak: Soprontól Etyeken és Tokajon át a Szilágyságig tucatnyi anyaországi és határon túli magyar borvidék pezsgői lesznek megízlelhetők, de a mintegy kétszáz tétel között akadnak majd cavák, proseccók, franciacorták, crémant-ok, osztrák, német és újvilági pezsgők is - közölte az MTI-vel a Pezsgő Június Nagykóstolót szervező Winelovers.

Mint kiemelték, a ismert magyar pezsgőkészítők (Törley, Garamvári) mellett számos olyan pincészet is elhozza pezsgőit, amely elsősorban csendes borairól ismert. A gyümölcsös, könnyed tankpezsgőktől a tradicionális eljárással készült, érlelt, évjáratos tételekig számos stílus vonul fel, a hazai kínálaton túl pedig Európa és az Újvilág pezsgői is elérhetők lesznek.

A legnagyobb nevek (Moet&Chandon, Piper Heidsieck, Bollinger, Roederer, Veuve Clicquot) ugyanúgy képviseltetik magukat, mint az ikonikus szuperprémium márkák (Dom Pérignon, Salon, Krug) és az egyedi karakterük miatt keresett, kisebb pezsgőházak (Lancelot-Pienne, Moussé&Fils). A Palmer champagne ház ezen az eseményen debütál Magyarországon, hat különböző tétellel. Akik egy-egy témában mélyebb betekintést szeretnének nyerni, több mesterkurzuson is részt vehetnek.

Szabó Péter osztriga sommelier és Szik Mátyás háromszoros magyar sommelier bajnok azt mutatja be, hogy miért alkot tökéletes párost az osztriga és a pezsgő, majd Márkus György, a világ egyik legelismertebb pezsgőszakértője és Bálint László nemzetközi borakadémikus nyolc champagne-különlegességen keresztül járja körbe a csúcspezsgők világát a Krug Grande Cuvée-től az 1998-as Dom Perignon Cuvée P2-ig. Az ingyenes minikurzusok négy témába engednek betekintést: a Kreinbacher-pezsgőkön keresztül a somlói terroir és a champagne-tradíciók találkozásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, Garamvári Vencel a pezsgőkészítés kulisszatitkaiba avat be, a Schlumberger pezsgők megmutatják, hol tart most az osztrák Sekt, végül pedig a spanyol cavák legjavát hozza el a Vino Castillo.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.