"Legyen a Horváth-kertben, Budán..."

A Dobay-cukrászat legújabb egysége nyílt meg december 1-én, pénteken a budai Krisztinaváros szívében. Azon a helyen, amelyet egykor Horváth-kertként ismertek pestiek és budaiak egyaránt.

Megnyitotta második cukrászdáját Dobay Horváth-kert - Cukrászda és Pékség néven a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező Budapest Party Service Kft. Az első Dobay Cukrászda épp egy évvel ezelőtt Halásztelken nyílt, amivel húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek. Buda legújabb cukrászdájában a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak.

 

Az I. kerületi, krisztinavárosi, az egykori Horváth-kertben december 1-én a VakVarjú Étteremcsaládot is magában foglaló Budapest Party Service cégcsoport. tartott szűkkörű nyitóünnepséget. Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a meghívottakat.

Szerelem első látásra

„A Horváth-kert igazi kis ékszerdoboza Krisztinavárosnak.Itt azonnal beleszerettem zöldellő fáiba, Déryné szobrába, amely nemcsak arra emlékeztet, hogy ehhez a földdarabhoz jelentős színház- és zenetörténeti emlékek fűződnek, hanem hogy az itt működő színházhoz egykor kertvendéglő csatlakozott. Ezt a hajdani szívélyes és jó hangulatú vendéglátást szeretnénk megidézni új egységünkkel, ahol a VakVarjú éttermekhez hasonlóan a jóízű finomságokat elérhető áron kínáljuk”, mondta a megnyitón Semsei Rudolf.

Saját cukrászüzemmel kerek egy profi catering-szolgáltatás

Megtudtuk azt is, hogy egyre inkább fontosnak érezék, hogy a Budapest Party Service rendezvényeire a süteményeket saját üzemben készíthessék. Ennek érdekében tavaly nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottak ki Csepelen.

„A Dobay Horváth-kertet meghitt kis találkozópontjává kívánjuk tenni, ahol a finom kávék, latték, házias sütik, torták, és a vadkovászból készült pékáruk mellé letelepedve kicsit beszélgetni is lehet, de a mindig friss pékárut és cukrásztermékeket akár el is lehet vinni. A halászteleki Dobay Cukrászdához képest újdonság ezen az új helyünkön, hogy kínálunk napi ebédmenüt, mindig egy napi levest, utána szendvicset vagy süteményt”, tette hozzá  Semsei Rudolf.

A névadó, aki képzett cukrász

Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat is tartani  Eszter azt is elmondta, hogy a cukrászda sikeres vezetése érdekében az első Dobay Cukrászda megnyitásával párhuzamosan elvégzett egy cukrásztanfolyamot, így kollégáival együtt immár saját kezűleg süti minden nap a friss süteményeket.

Áldás, siker, kedvezmény

A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével folytatódott - Tampu-Ababei József, a Budapest-Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébánia plébánosa közreműködésével.

Majd Krisztinaváros vezetője, egyben a kerület polgármestere,Váradiné Naszályi Márta köszöntötte a kerület új vendéglátóegységét - kedves szavak kíséretében. Többek közt elmondta, kívánja, hogy a környékbeliek kedvelt találkozópontjává váljon az új hely - mert az előkészületeket látva úgy véli - megérdemli. Egyben kiemelte az új cukrászda tökéletes lokációját - ami sikere egyik biztos záloga lehet.

A helyi, kerületben élő vendégekkel kapcsolatban Semsei Rudolf zárásképp hozzátette, mindenki, aki kerületi lakos, 10 százalék kedvezményben részesül üzletük teljes választékából.

A vendégek ezután megízlelhették a Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékségcukrásztermékeit, vadkovásszal készült péksüteményeit, kenyereit, és a közelgő karácsony örömére bejglikínálatukat is kóstolhatták.

Forrás: vakvarju.com


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.