Megnyitotta második cukrászdáját Dobay Horváth-kert - Cukrászda és Pékség néven a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező Budapest Party Service Kft. Az első Dobay Cukrászda épp egy évvel ezelőtt Halásztelken nyílt, amivel húszéves álma valósult meg a tulajdonosoknak, Semsei Rudolfnak és feleségének, Dobay Eszternek. Buda legújabb cukrászdájában a hagyományos és házias ízek egy csipetnyi francia eleganciával párosulnak.
Az I. kerületi, krisztinavárosi, az egykori Horváth-kertben december 1-én a VakVarjú Étteremcsaládot is magában foglaló Budapest Party Service cégcsoport. tartott szűkkörű nyitóünnepséget. Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a meghívottakat.
Szerelem első látásra
„A Horváth-kert igazi kis ékszerdoboza Krisztinavárosnak.Itt azonnal beleszerettem zöldellő fáiba, Déryné szobrába, amely nemcsak arra emlékeztet, hogy ehhez a földdarabhoz jelentős színház- és zenetörténeti emlékek fűződnek, hanem hogy az itt működő színházhoz egykor kertvendéglő csatlakozott. Ezt a hajdani szívélyes és jó hangulatú vendéglátást szeretnénk megidézni új egységünkkel, ahol a VakVarjú éttermekhez hasonlóan a jóízű finomságokat elérhető áron kínáljuk”, mondta a megnyitón Semsei Rudolf.
Saját cukrászüzemmel kerek egy profi catering-szolgáltatás
Megtudtuk azt is, hogy egyre inkább fontosnak érezék, hogy a Budapest Party Service rendezvényeire a süteményeket saját üzemben készíthessék. Ennek érdekében tavaly nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottak ki Csepelen.
„A Dobay Horváth-kertet meghitt kis találkozópontjává kívánjuk tenni, ahol a finom kávék, latték, házias sütik, torták, és a vadkovászból készült pékáruk mellé letelepedve kicsit beszélgetni is lehet, de a mindig friss pékárut és cukrásztermékeket akár el is lehet vinni. A halászteleki Dobay Cukrászdához képest újdonság ezen az új helyünkön, hogy kínálunk napi ebédmenüt, mindig egy napi levest, utána szendvicset vagy süteményt”, tette hozzá Semsei Rudolf.
A névadó, aki képzett cukrász
Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat is tartani Eszter azt is elmondta, hogy a cukrászda sikeres vezetése érdekében az első Dobay Cukrászda megnyitásával párhuzamosan elvégzett egy cukrásztanfolyamot, így kollégáival együtt immár saját kezűleg süti minden nap a friss süteményeket.
Áldás, siker, kedvezmény
A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével folytatódott - Tampu-Ababei József, a Budapest-Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébánia plébánosa közreműködésével.
Majd Krisztinaváros vezetője, egyben a kerület polgármestere,Váradiné Naszályi Márta köszöntötte a kerület új vendéglátóegységét - kedves szavak kíséretében. Többek közt elmondta, kívánja, hogy a környékbeliek kedvelt találkozópontjává váljon az új hely - mert az előkészületeket látva úgy véli - megérdemli. Egyben kiemelte az új cukrászda tökéletes lokációját - ami sikere egyik biztos záloga lehet.
A helyi, kerületben élő vendégekkel kapcsolatban Semsei Rudolf zárásképp hozzátette, mindenki, aki kerületi lakos, 10 százalék kedvezményben részesül üzletük teljes választékából.
A vendégek ezután megízlelhették a Dobay Horváth-kert Cukrászda és Pékségcukrásztermékeit, vadkovásszal készült péksüteményeit, kenyereit, és a közelgő karácsony örömére bejglikínálatukat is kóstolhatták.
Forrás: vakvarju.com