Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc

Több termékét is kivonja a forgalomból a Starbucks kávéóriás. Ne keresse többé az olyan kevert frappucino italt, mint az Espresso Frappuccino, a Caffè Vanilla Frappuccino, a Java Chip Frappuccino, vagy a Chai Créme Frappucino. Eltűnik még a fehércsokoládés forrócsoki, és a mézes mandulatejes flat white is – írta meg a vince.hu.

A Starbucks cég közleménye szerint

ezeket a termékeket ritkábban vásárolják, elkészítésük bonyolult lehet vagy ízük hasonlít más, kínálatban lévő italokhoz.

Tavaly nyár óta új vezérigazgatóval, Brian Niccollal próbál visszatérni a növekedési pályára a Starbucks kávézólánc, aki idén március 4-vel kezdődően alaposan meghúzta a nadrágszíjat.

Brian Niccol, a Starbucks nemrégiben kinevezett vezérigazgatója
Brian Niccol, a Starbucks nemrégiben kinevezett vezérigazgatója
Fotó: YouTube

Az új vezér új stratégiát vezetett be, amelynek célja a nagyarányú költségcsökkentés.

Hivatalosan bejelentették, hogy

világszerte mintegy 1100 vállalati alkalmazottat bocsátanak el a hatékonyabb működésre hivatkozva.

Vége az időtlen üldögéléseknek egy-egy Starbucks kávézó mélyén
Vége az időtlen üldögéléseknek egy-egy Starbucks kávézó mélyén
Fotó: Depositphotos

Változás az is, hogy a Starbucks 

visszavonta Észak-Amerikában érvényben lévő szabályait, amelyek lehetővé tették, hogy az emberek vásárlás nélkül is használhassák üzleteik szolgáltatásait.

Az előző szabályok – amelyek hat éve voltak érvényben – engedélyezték, hogy a vendégek a Starbucks kávézóiban időzzenek, illetve használják az internetet és a mosdókat vásárlás nélkül.

 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.