Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc

Több termékét is kivonja a forgalomból a Starbucks kávéóriás. Ne keresse többé az olyan kevert frappucino italt, mint az Espresso Frappuccino, a Caffè Vanilla Frappuccino, a Java Chip Frappuccino, vagy a Chai Créme Frappucino. Eltűnik még a fehércsokoládés forrócsoki, és a mézes mandulatejes flat white is – írta meg a vince.hu.

A Starbucks cég közleménye szerint

ezeket a termékeket ritkábban vásárolják, elkészítésük bonyolult lehet vagy ízük hasonlít más, kínálatban lévő italokhoz.

Tavaly nyár óta új vezérigazgatóval, Brian Niccollal próbál visszatérni a növekedési pályára a Starbucks kávézólánc, aki idén március 4-vel kezdődően alaposan meghúzta a nadrágszíjat.

Brian Niccol, a Starbucks nemrégiben kinevezett vezérigazgatója
Brian Niccol, a Starbucks nemrégiben kinevezett vezérigazgatója
Fotó: YouTube

Az új vezér új stratégiát vezetett be, amelynek célja a nagyarányú költségcsökkentés.

Hivatalosan bejelentették, hogy

világszerte mintegy 1100 vállalati alkalmazottat bocsátanak el a hatékonyabb működésre hivatkozva.

Vége az időtlen üldögéléseknek egy-egy Starbucks kávézó mélyén
Vége az időtlen üldögéléseknek egy-egy Starbucks kávézó mélyén
Fotó: Depositphotos

Változás az is, hogy a Starbucks 

visszavonta Észak-Amerikában érvényben lévő szabályait, amelyek lehetővé tették, hogy az emberek vásárlás nélkül is használhassák üzleteik szolgáltatásait.

Az előző szabályok – amelyek hat éve voltak érvényben – engedélyezték, hogy a vendégek a Starbucks kávézóiban időzzenek, illetve használják az internetet és a mosdókat vásárlás nélkül.

 


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.