Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc

Több termékét is kivonja a forgalomból a Starbucks kávéóriás. Ne keresse többé az olyan kevert frappucino italt, mint az Espresso Frappuccino, a Caffè Vanilla Frappuccino, a Java Chip Frappuccino, vagy a Chai Créme Frappucino. Eltűnik még a fehércsokoládés forrócsoki, és a mézes mandulatejes flat white is – írta meg a vince.hu.

A Starbucks cég közleménye szerint

ezeket a termékeket ritkábban vásárolják, elkészítésük bonyolult lehet vagy ízük hasonlít más, kínálatban lévő italokhoz.

Tavaly nyár óta új vezérigazgatóval, Brian Niccollal próbál visszatérni a növekedési pályára a Starbucks kávézólánc, aki idén március 4-vel kezdődően alaposan meghúzta a nadrágszíjat.

Brian Niccol, a Starbucks nemrégiben kinevezett vezérigazgatója
Brian Niccol, a Starbucks nemrégiben kinevezett vezérigazgatója
Fotó: YouTube

Az új vezér új stratégiát vezetett be, amelynek célja a nagyarányú költségcsökkentés.

Hivatalosan bejelentették, hogy

világszerte mintegy 1100 vállalati alkalmazottat bocsátanak el a hatékonyabb működésre hivatkozva.

Vége az időtlen üldögéléseknek egy-egy Starbucks kávézó mélyén
Vége az időtlen üldögéléseknek egy-egy Starbucks kávézó mélyén
Fotó: Depositphotos

Változás az is, hogy a Starbucks 

visszavonta Észak-Amerikában érvényben lévő szabályait, amelyek lehetővé tették, hogy az emberek vásárlás nélkül is használhassák üzleteik szolgáltatásait.

Az előző szabályok – amelyek hat éve voltak érvényben – engedélyezték, hogy a vendégek a Starbucks kávézóiban időzzenek, illetve használják az internetet és a mosdókat vásárlás nélkül.

 


Badacsony ismét a New Yorkba látogat

Badacsony ismét a New Yorkba látogat 

Folytatva az elmúlt évek hagyományát 2025. április 5-én ismét Budapestre, a patinás New York Palota Róma termébe költözik egy napra a Badacsonyi borvidék.
Új brunchozó a pesti Belvárosban

Új brunchozó a pesti Belvárosban 

Különleges maga az étterem – egyedi gasztronómiával tűzdeltek a mostantól kínált ebédfogások is.
Sztárok konyhája: „Ez igazából catering, nem egy fine dining”

Sztárok konyhája: „Ez igazából catering, nem egy fine dining” 

Szalai Alexandra, azaz a Catering Queen munkája messze túlmutat a gasztronómián: ő a koncerteknek az az ismert alakja, aki étellel látja el a világsztárokat.
Kanadai kávézók americano helyett canadianót kínálnak

Kanadai kávézók americano helyett canadianót kínálnak 

A nemzeti büszkeség jeleként a klasszikus americanót canadianóra nevezték át kanadai kávézókban.
Indul a fagylaltszezon a Balatonnál

Indul a fagylaltszezon a Balatonnál 

A Balatonnál március 1-től hivatalosan is megkezdődik a fagylaltszezon, ami a helyi cukrászdák és vendéglátóhelyek számára a gazdasági fellendülés időszakát jelenti.
Honnan érkeznek nevezések az idei Winelovers Wine Awards-ra?

Honnan érkeznek nevezések az idei Winelovers Wine Awards-ra? 

Idén már 12 kategóriában küldhetik be tételeiket a borászatok a 2025. június 29. – július 1. között megrendezésre kerülő eseményre.
Királyi lakoma a királyok városában

Királyi lakoma a királyok városában 

Székesfehérváron nyitotta meg 60. éttermét a BURGER KING.
Vezérváltás a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari cégénél

Vezérváltás a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari cégénél 

Hein Schumacher vezérigazgató helyére Fernando Fernandez pénzügyi igazgató kerül.
Nagy Márton: pályázati lehetőség falusi kiskocsmáknak

Nagy Márton: pályázati lehetőség falusi kiskocsmáknak 

Egymilliárd forintra pályázhatnak az ezer fő alatti településen működő kiskocsmák, bárok és borozók.
Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán

Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán 

Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton a városban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.