A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyre az első négy évben csak magyar borokkal lehetett nevezni, ezt követően azonban kinyitották a kapukat a világra, így 2024-ben már harmadik alkalommal szerveznek olyan versenyt, amely nemcsak a nevezett borokban, hanem a zsűritagok és az eredmények kommunikációja tekintetében is nemzetközi.

A Winelovers Wine Awards tökéletes bemutatkozási lehetőség és megjelenési felület a közép-kelet-európai országok borászatai számára, ha export tevékenységben gondolkoznak a régión kívül vagy azon belül.

A szervezők nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy minél több országból érkezzenek zsűritagok, és lefedjék azokat a piacokat is, amelyek fontos export célországok lehetnek a CEE régió számára.

Forrás: WineLovers
Forrás: WineLovers

A díjnyertes borok megjelennek egy angol nyelvű digitális kiadványban is, és több mint 4000 fontos nemzetközi döntéshozóhoz jutnak el (importőrök, head sommelier-k, kereskedők, borszakírók).

Idén is a borvilág nagymesterei, több Master of Wine, Master Sommelier és DipWSET szakértő lesz jelen a zsűriben. Nézd meg itt, kik ők!

A Winelovers Wine Awards borverseny keretében megrendezésre kerülő kísérő program egy exkluzív kóstolási lehetőség nemzetközi és hazai szaktekintélyekkel, kereskedőkkel, borbár- és étterem tulajdonosokkal. Egy olyan kivételes alkalom, amikor a szakma legnagyobb neveivel találkozhatsz, és ahol akár egy Master of Wine-nal is szóba elegyedhetsz két pohár bor között. A rendezvényen a kiállító borászatok standjánál való kóstolás mellett a versenyre nevezett közép-kelet-európai országok által beküldött válogatott tételekkel is megismerkedhetsz.

A Winelovers X a Winelovers Wine Awards másnapjának egyik legfontosabb kóstoló eseménye.

A borszakma aktív szereplőinek részvételével június 29-én a Corinthia Budapest Báltermében zajló program nyitva áll az involvált nagyközönség számára is.

A hétvégi exkluzív boros programról minden további info: ITT

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.