A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyre az első négy évben csak magyar borokkal lehetett nevezni, ezt követően azonban kinyitották a kapukat a világra, így 2024-ben már harmadik alkalommal szerveznek olyan versenyt, amely nemcsak a nevezett borokban, hanem a zsűritagok és az eredmények kommunikációja tekintetében is nemzetközi.

A Winelovers Wine Awards tökéletes bemutatkozási lehetőség és megjelenési felület a közép-kelet-európai országok borászatai számára, ha export tevékenységben gondolkoznak a régión kívül vagy azon belül.

A szervezők nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy minél több országból érkezzenek zsűritagok, és lefedjék azokat a piacokat is, amelyek fontos export célországok lehetnek a CEE régió számára.

Forrás: WineLovers
Forrás: WineLovers

A díjnyertes borok megjelennek egy angol nyelvű digitális kiadványban is, és több mint 4000 fontos nemzetközi döntéshozóhoz jutnak el (importőrök, head sommelier-k, kereskedők, borszakírók).

Idén is a borvilág nagymesterei, több Master of Wine, Master Sommelier és DipWSET szakértő lesz jelen a zsűriben. Nézd meg itt, kik ők!

A Winelovers Wine Awards borverseny keretében megrendezésre kerülő kísérő program egy exkluzív kóstolási lehetőség nemzetközi és hazai szaktekintélyekkel, kereskedőkkel, borbár- és étterem tulajdonosokkal. Egy olyan kivételes alkalom, amikor a szakma legnagyobb neveivel találkozhatsz, és ahol akár egy Master of Wine-nal is szóba elegyedhetsz két pohár bor között. A rendezvényen a kiállító borászatok standjánál való kóstolás mellett a versenyre nevezett közép-kelet-európai országok által beküldött válogatott tételekkel is megismerkedhetsz.

A Winelovers X a Winelovers Wine Awards másnapjának egyik legfontosabb kóstoló eseménye.

A borszakma aktív szereplőinek részvételével június 29-én a Corinthia Budapest Báltermében zajló program nyitva áll az involvált nagyközönség számára is.

A hétvégi exkluzív boros programról minden további info: ITT

 


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.