A SVÉT csapata ezzel a Michelin-ajánlásos étteremmel bővült

Csatlakozott a minőségi vidéki vendéglátóhelyeket tömörítő SVÉT közösségéhez a Tokaj-hegyaljai Bobajka Étterem & Kávézó. A Michelin-ajánlással rendelkező étterem márciustól együtt dolgozik az egyesülettel a vidéki gasztronómia népszerűsítésén. 

A SVÉT a vidéki termelők bevonásával, kiváló minőségű hazai alapanyagok használatával széles körben mutatja be és népszerűsíti a hazai vidéki gasztronómiát és vendéglátást.

Céljuk, hogy partnereikkel együtt a helyi termelőket támogatva új szintre emeljék a vidéki vendéglátást, és olyan közösséget építsenek, amelynek központi részét képezi a közös fejlődés. 

A Bobajka terasza / Forrás: BDPST
A Bobajka terasza / Forrás: BDPST

Ruprecht László, a SVÉT elnöke:

A Bobajka azon kevés általunk tesztelt étterem közé tartozik, ahol az étterem működése mellett a konyha napi munkáját is volt alkalmunk belülről megtapasztalni. Tokaj egy kiemelt turisztikai borrégió és úgy érezzük, hogy a Bobajka étterem miliője, a személyzet kedvessége és szakértelme, az ételek minősége, illetve a borválasztékban a helyi borok nagy számban történő megjelenítése egyértelműen a SVÉT filozófiájával megegyező minőséget tükrözi.

Kövesdi Barnabás, az Andrássy Kúria & Spa szállodaigazgatója - a házban működik a Bobajka étterem:

Nagyon örülünk, hogy szemléletünk találkozik egy olyan magas szintű szakmai szervezettel, mint a SVÉT, és egy olyan család tagjai lehetünk, ahol azonosak a jövőről való elképzeléseink, értékeink.

Az Andrássy Kúria étterme nemcsak az alapanyagokat szerzi be a térség termelőitől, a poharakba kerülő borok is a legkiválóbb helyi pincészetekből érkeznek. A folyamatosan bővülő, jelenleg 120 tételes, kizárólag tokaji borokból álló borsorban nem csak a nagyobb neves pincék, de a kisebb feltörekvő borászatok tételei is megjelennek.

A borok származási helyét az itallapon térképpel is jelzi az étterem, így biztosítva, hogy a vendégek pontos képet kapjanak a borok származásáról és a pincészetek elhelyezkedéséről. 

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.