A SVÉT csapata ezzel a Michelin-ajánlásos étteremmel bővült

Csatlakozott a minőségi vidéki vendéglátóhelyeket tömörítő SVÉT közösségéhez a Tokaj-hegyaljai Bobajka Étterem & Kávézó. A Michelin-ajánlással rendelkező étterem márciustól együtt dolgozik az egyesülettel a vidéki gasztronómia népszerűsítésén. 

A SVÉT a vidéki termelők bevonásával, kiváló minőségű hazai alapanyagok használatával széles körben mutatja be és népszerűsíti a hazai vidéki gasztronómiát és vendéglátást.

Céljuk, hogy partnereikkel együtt a helyi termelőket támogatva új szintre emeljék a vidéki vendéglátást, és olyan közösséget építsenek, amelynek központi részét képezi a közös fejlődés. 

A Bobajka terasza / Forrás: BDPST
A Bobajka terasza / Forrás: BDPST

Ruprecht László, a SVÉT elnöke:

A Bobajka azon kevés általunk tesztelt étterem közé tartozik, ahol az étterem működése mellett a konyha napi munkáját is volt alkalmunk belülről megtapasztalni. Tokaj egy kiemelt turisztikai borrégió és úgy érezzük, hogy a Bobajka étterem miliője, a személyzet kedvessége és szakértelme, az ételek minősége, illetve a borválasztékban a helyi borok nagy számban történő megjelenítése egyértelműen a SVÉT filozófiájával megegyező minőséget tükrözi.

Kövesdi Barnabás, az Andrássy Kúria & Spa szállodaigazgatója - a házban működik a Bobajka étterem:

Nagyon örülünk, hogy szemléletünk találkozik egy olyan magas szintű szakmai szervezettel, mint a SVÉT, és egy olyan család tagjai lehetünk, ahol azonosak a jövőről való elképzeléseink, értékeink.

Az Andrássy Kúria étterme nemcsak az alapanyagokat szerzi be a térség termelőitől, a poharakba kerülő borok is a legkiválóbb helyi pincészetekből érkeznek. A folyamatosan bővülő, jelenleg 120 tételes, kizárólag tokaji borokból álló borsorban nem csak a nagyobb neves pincék, de a kisebb feltörekvő borászatok tételei is megjelennek.

A borok származási helyét az itallapon térképpel is jelzi az étterem, így biztosítva, hogy a vendégek pontos képet kapjanak a borok származásáról és a pincészetek elhelyezkedéséről. 

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.