Megnyitja kapuit az újjászülető Andrássy Kúria

Május 14-től ismét megnyitja kapuit a patinás Andrássy Kúria. A tokaji borvidék ötcsillagos szállodája a BDPST Group teljes körű felújítása nyomán születik újjá - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodája, az Andrássy Kúria május 14-től újra megnyitja a kapuit. A szálloda céljául tűzte ki, hogy minden eddiginél több kuriózummal kedveskedjen vendégeinek – mindezt új névvel és külsővel. A BDPST Group által menedzselt rekonstrukciós, valamint kapacitásbővítő munkálatok már januárban elkezdődtek, és a tervek szerint októberben érnek véget; a nyitással azonban nem várnak őszig.Az újjászületés három ütemre bontható. Május 14-től – vagyis az első etap végeztével – kinyitja kapuit az Andrássy Kúria, így ekkortól a vendégek már élvezhetik a hotel és a környék vendégszeretetét. A teljesen felújított lakosztályok és szobák között válogathatnak kedvükre a kikapcsolódni vágyók, valamint az étterem és SPA részleg szolgáltatásait is igénybe vehetik. A további fejlesztések zajos tevékenységgel járhatnak napközben, ezt érdemes figyelembe venni a foglaláskor.A második ütemben júliustól a kávézó és a terasz szintén megnyílik, augusztusban pedig a SPA részleg két kültéri medencével egészül ki. Addig is barlangfürdő, beltéri úszómedence, jakuzzi, finn- és infraszauna, sókamra, gőzfürdő, élményzuhanyok várják a pihenésre vágyókat. Az újjászülető Andrássy Kúriában maguk a vendégek is megújulhatnak és feltöltődhetnek – az emeleten vinoterápiával és luxuskozmetikával lehet szépülni, míg a teljes ellazuláshoz a masszázs- vagy fürdőkezelések kényeztetése is választhatók.

Ősszel – a felújítás harmadik, egyben utolsó szakaszában – a rendezvényhelyszín kialakítása kerül sorra. A tervek szerint októberben az eddig kihasználatlan borászati épület több mint 100 ember befogadására alkalmas, multifunkcionális rendezvényhelyszínként nyílik meg, amely nemcsak céges összejövetelek, de esküvők számára is kiváló választás lehet; ha mindezt a járványhelyzet is lehetővé teszi.

Kiss Zoltán, a szálloda igazgatója, az Andrássy Kúria Esszencia éttermére külön felhívja a gasztronómia szerelmeseinek figyelmét. Az à la carte választékot hetente frissülő menüajánlatokkal gazdagítják, becsempészve ezzel az újragondolt tradicionális magyar konyhát. A repertoárban a környékre jellemző ízvilág és nemzetközi fogások is helyet kapnak, melyek tökéletes párost alkotnak a világhírű tokaji borokkal.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.