Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodája, az Andrássy Kúria május 14-től újra megnyitja a kapuit. A szálloda céljául tűzte ki, hogy minden eddiginél több kuriózummal kedveskedjen vendégeinek – mindezt új névvel és külsővel. A BDPST Group által menedzselt rekonstrukciós, valamint kapacitásbővítő munkálatok már januárban elkezdődtek, és a tervek szerint októberben érnek véget; a nyitással azonban nem várnak őszig.
Az újjászületés három ütemre bontható. Május 14-től – vagyis az első etap végeztével – kinyitja kapuit az Andrássy Kúria, így ekkortól a vendégek már élvezhetik a hotel és a környék vendégszeretetét. A teljesen felújított lakosztályok és szobák között válogathatnak kedvükre a kikapcsolódni vágyók, valamint az étterem és SPA részleg szolgáltatásait is igénybe vehetik. A további fejlesztések zajos tevékenységgel járhatnak napközben, ezt érdemes figyelembe venni a foglaláskor.
A második ütemben júliustól a kávézó és a terasz szintén megnyílik, augusztusban pedig a SPA részleg két kültéri medencével egészül ki. Addig is barlangfürdő, beltéri úszómedence, jakuzzi, finn- és infraszauna, sókamra, gőzfürdő, élményzuhanyok várják a pihenésre vágyókat. Az újjászülető Andrássy Kúriában maguk a vendégek is megújulhatnak és feltöltődhetnek – az emeleten vinoterápiával és luxuskozmetikával lehet szépülni, míg a teljes ellazuláshoz a masszázs- vagy fürdőkezelések kényeztetése is választhatók.
Ősszel – a felújítás harmadik, egyben utolsó szakaszában – a rendezvényhelyszín kialakítása kerül sorra. A tervek szerint októberben az eddig kihasználatlan borászati épület több mint 100 ember befogadására alkalmas, multifunkcionális rendezvényhelyszínként nyílik meg, amely nemcsak céges összejövetelek, de esküvők számára is kiváló választás lehet; ha mindezt a járványhelyzet is lehetővé teszi.
Kiss Zoltán, a szálloda igazgatója, az Andrássy Kúria Esszencia éttermére külön felhívja a gasztronómia szerelmeseinek figyelmét. Az à la carte választékot hetente frissülő menüajánlatokkal gazdagítják, becsempészve ezzel az újragondolt tradicionális magyar konyhát. A repertoárban a környékre jellemző ízvilág és nemzetközi fogások is helyet kapnak, melyek tökéletes párost alkotnak a világhírű tokaji borokkal.