A Top 10 legmenőbb koktélbár

Szinte nem is tudunk elképzelni egy tökéletes nyári estét úgy, hogy a jó társasághoz és a könnyed hangulathoz ne egy pohár koktél párosulna. Szerencsére nem kell tovább keresni a tökéletes helyszínt egy ilyen estéhez: egyedi hangulattal, precízen megalkotott koktélcsodákkal várják vendégeiket az ország legjobb koktélbárjai, amiket a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szedett listába.

Az ezen szereplő helyek nem csupán egy jól megkomponált italt kínálnak, hanem valódi élményt, a maradandó esték biztosítása mellett az edukációban, a hazai bárkultúra fejlesztésében is nagy feladatot látnak el. Mutatjuk is az ország legmenőbb koktélbárjait!

Top 10 koktélbár a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint:

Múzsa

Múzsa
Múzsa
Fotó: Dining Guide

A Four Seasons Hotel Gresham Palace bárja, a Múzsa nem csupán italokat, hanem egyedülálló élményeket is kínál. Berendezése és atmoszférája a legmagasabb elvárásokat is kielégíti, miközben Rédli Ádám head bartender és csapata a kortárs koktélkultúra éllovasaként teszi felejthetetlenné a bár-élményt. Az italokat Győrffy Árpád executive chef kortárs innovatív ázsiai konyhája kíséri, a kivételes hangulatról pedig minden este más előadó élőzenei koncertje vagy zongora műsora gondoskodik, de előfordulnak DJ-k, illetve a már ikonikusnak számító Balett Estek sem maradhatnak el a gondosan kurált élmények palettájáról. A Múzsa nem csupán egy bár, hanem magával ragadó utazás a kifinomultság és a szórakozás világába – nem véletlen, hogy a 50 Best Discovery listáján is szerepel a világ legjobb bárjai között.

Black Swan

Black Swan
Black Swan
Fotó: Dining Guide

Sejtelmes hangulat, nagyvárosi miliő, art deco stílus egy titokzatos bárban. Ezek alapján akár New Yorkban is lehetne, mégis a fővárosi Klauzál utcán található a Black Swan, amely az országosan elismert Ódor András nevéhez köthető. A progresszív, határokat feszegető italok nem titkolt missziója, hogy az elkápráztatás mellett edukálják is a vendégeket, ezzel is fejlesztve a hazai bárkultúrát. A Black Swan Budapest gondolkodásmódját a legújabb technológiák mindennapi alkalmazása, a magas szintű koktélkultúra fejlesztése és az izgalmas alapanyagokból születő gasztronómiai élmények jellemzik. A koktélok mellett kivételes italválaszték garantálja, hogy minden vendég kiléphessen a komfortzónájából.

Hotsy Totsy

A bulinegyed közepén található Hotsy Totsy-t hétköznapokon és hétvégéken egyaránt pezsgő bárélet jellemzi, amelynek hangulata egészen a ’20-as évek Amerikájáig repíti vissza vendégeit. A figyelmes, ám diszkrét kiszolgálás, a frappánsan kártyalapokon érkező italkínálat, a szolid fények mind-mind egyfajta misztikus és egyben csibészes bájt kölcsönöznek a bárnak. A Hotsy Totsy arra ösztönzi látogatóit, hogy emlékeket idézzenek fel, miközben új közös élményeket szereznek a kiemelkedő szakmaisággal összeállított koktélok kóstolása közben. A Síp utcába látogatókra laza elegancia, kötetlen hangulat, izgalmas és ritka italok várnak.

Elysian

Elysian
Elysian
Fotó: Dining Guide

Az Elysian Budapest a hetedik kerület egyik legújabb gyöngyszeme, ahol tökéletes egyensúlyt alkotnak a közvetlenül a helyi termelőktől beszerzett alapanyagok és a modern technológiák, a visszafogott orientális stílus és az előzékeny vendéglátás. Egyedi koncepciójuk mögött nem kisebb cél húzódik meg, mint a zero-waste törekvés, ami kifejezetten új megközelítés a hazai bárkultúrában. A koktélkínálat esetében is azt vallják, hogy a kevesebb néha több, ezért a kivételes élményt nyújtó italok mind megjelenésükben, mind összetételükben a minimál stílust képviselik. A laza eleganciájú bár a legjobb választás egy vacsora levezetéseként vagy egy kellemes beszélgetéshez.

Boutiq Bar

A szakmabeliek és laikusok mind egyetértenek abban, hogy Nagy Zoltán és egysége, a már több mint másfél évtizede töretlen sikerű Boutiq Bar a kortárs magyar bárkultúra megteremtője. Aki valaha is járt már a Paulay Ede utcai bárban, az tudja, hogy itt a koktélok sokkal többet jelentenek egy egyszerű italnál, hiszen minden poharuk kreatív élményt rejt. Az ízharmóniák mellett az edukációt is fontosnak tartják: céljuk, hogy a vendégek minden látogatás alkalmával egyre többet tudjanak meg az italokról és a koktélok világáról. Persze elsősorban játékos tanulásra számíthatunk, amelynek során igazán progresszív italokat lehet kóstolni egy jó beszélgetés közben.

Kaa Mixology

A Dzsungel könyve kígyójáról elnevezett bár legalább annyira bűvöletbe ejti vendégeit, mint az ihletadó karakter: a Király utcai Twentysix szomszédságában található bárban buja, misztikus hangulat uralkodik. A sejtelmes fények és az elegáns enteriőr – amit a mennyezetről lelógó különleges száraznövények tesznek meghittebbé – segít abban, hogy a vendégek kicsit elbújjanak a világ elől, miközben a belváros közepén kóstolgatják koktéljaikat. Az itallapon ugyanúgy megtalálhatók a signature tételek, mint az igazi klasszikusok vagy az egyénre szabott italok, amiket akár a kényelmes fotelekben, akár a bárpultnál ülve el lehet elfogyasztani.

Hudson Bar

A Hotsy Totsy nehéz bársonyfüggönyei mögött a Hudson Bar hamisítatlan, titokzatos speakeasy hangulattal várja a vendégeket. A sejtelmes bár tulajdonosai szerint ha a Hotsy egy energikus, színes, élettel teli fiatal lány, akkor a Hudson egy izgalmas, visszafogott, érett nő. Ennek megfelelően koktéljai pimasz ízpárosításokkal, illetve saját ginnel próbálnak minden érzékszervre hatni. A mindössze húsz négyzetméteres Dob utcai bár tökéletes hely azoknak, akik szeretnének intim, buja környezetben elbújni a világ zaja elől, és egymásra koncentrálni, miközben különleges italokat kóstolnak a hangulathoz tökéletesen illő zene mellett.

Mitico

Mitico
Mitico
Fotó: Dining Guide

A Miticoba belépni olyan, mintha a ritmusoktól vibráló Latin-Amerikába csöppennénk. A koktélok, a fülledt hangulat és az élőzene mind-mind segítenek ráhangolódni egy pörgős hétvégi bulira, de az sem meglepő, ha valaki az este hátralévő részére is itt ragad. A tavaszi-nyári szezonban remek alternatívát kínál a szintén a Miticohoz kapcsolódó Backyard kerthelyiség, ahol stílszerűen fűszernövények szolgáltatják a koktélok alapját. Itt nem csupán italokat, hanem élményt, kalandot, izgalmat kínálnak, ráadásul a kedves, figyelmes kiszolgálás minden mozzanatban érezhető, és a bartenderek örömmel mesélnek a koktélok összetevőiről és történetéről.

Pink Pony Club

A Pink Pony Club a Boutiq Bar kistestvére a föld alatt – és úgy tűnik, nem ok nélkül marad rejtve, hiszen nem csupán a neve, de a hangulata is pimasz és játékos, a bartenderek által készített koktéloktól kezdve egészen az enteriőrig. Ehhez a stílushoz remekül passzol a progresszív, kísérletező, újító hozzáállás, amely a teljes italkínálatot jellemzi. Azoknak sem kell aggódniuk, akik nem szeretnék elhagyni a komfortzónájukat, ugyanis a tökéletesen elkészített klasszikusok közül is lehetett választani, de a signature koktélok között bőven akadnak olyanok, amelyek meglepetést okoznak. Kötetlen hangulat és hibátlan minőség: csupa olyan hozzávaló, amelyek elengedhetetlenek egy jó estéhez.

TukTuk

TukTuk
TukTuk
Fotó: Dining Guide

A TukTuk az ázsiai térségre jellemző fűszerekkel és gyümölcsökkel idézi fel a távol-keleti ízvilágot. Markarian Tamás, a TukTuk Bar vezetője szakértelmével, sokévnyi hazai és nemzetközi tapasztalatával azért dolgozik, hogy a vendégek az italok mögötti történeteket is megismerhessék, amiben a mindig egy adott téma köré épülő itallapjaik is segítenek. Az ízek és a látvány harmóniája itt alapvető, minden korty egy újabb utazás a kulináris világba. A bartendereket maximalizmus és elkötelezettség jellemzi, ami kreációikban is visszaköszön, miközben megosztják vendégeikkel a koktélkészítés művészetét és az ázsiai kultúra gazdagságát.


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.