A bérbeadókat hidegen hagyja a járvány, bezárt a Funky Pho

Hatalmasat zuhant a budapesti étkezde forgalma a járvány miatt, a bérleti díj viszont nem változott. Ezért hétévnyi üzemelés után május végén bezár a hatodik kerületi Funky Pho étkezde.

Az Oktogonhoz közeli vietnami étterem saját Facebook-oldalán közölte a szomorú hírt. “A napokban voltunk 7 évesek, de ez az évforduló nem ünnepléssel telt sajnos, hanem egy kemény döntés körüli vívódással. Végül arra az igen fájdalmas elhatározásra jutottunk, hogy május végével bezárjuk a Funky Pho-t. Reméljük nem véglegesen, de itt a Mozsár utcában már biztosan nem fogunk kinyitni júniustól”, írta a posztban az étkezde vezetése.

A Funky Pho az ország egyik első fenntartható étterme volt, levesüket a Gault&Millau étteremkalauz a 2014-es év legjobb street food díjával jutalmazta. “A legfőbb ok, hogy a jelenlegi 80 százalékos forgalomcsökkenés mellett gazdaságilag teljesen ellehetetlenült az étterem fenntarthatósága. Nem sok remény van rá, hogy az élet hamar visszatér a régi kerékvágásba. Valós kormányzati segítségnyújtás nem történt és ilyenre sajnos remény sincs, mivel erős próbálkozásaink ellenére sem sikerült közel kerülnünk a labdarúgáshoz” – írták bejegyzésükben, hozzátéve, végül pedig a helyiség tulajdonosa teljes mértékben elzárkózott a bérleti díjunk mértékének felülvizsgálatától, amely a körülményeket figyelembe véve irreális mértékűvé nőtt”.

Az étterem ugyanakkor teljesen nem tűnik el, mint ugyanis írták, csak a Mozsár utcában húzzák le a rolót, máshol tovább élhet a brand. “Van pár dolog, ami nyújt némi vigaszt azért. Először is elvileg nyitunk egy új helyet az ősszel. Azért fogalmazunk ilyen talányosan, mert habár kész a koncepció, és megvan a tökéletes válságálló lokáció is hozzá, de a vírusnak is lehet még egy-két szava a projekthez”, közölték.

Forrás: hvg.hu / Facebook


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.