A bérbeadókat hidegen hagyja a járvány, bezárt a Funky Pho

Hatalmasat zuhant a budapesti étkezde forgalma a járvány miatt, a bérleti díj viszont nem változott. Ezért hétévnyi üzemelés után május végén bezár a hatodik kerületi Funky Pho étkezde.

Az Oktogonhoz közeli vietnami étterem saját Facebook-oldalán közölte a szomorú hírt. “A napokban voltunk 7 évesek, de ez az évforduló nem ünnepléssel telt sajnos, hanem egy kemény döntés körüli vívódással. Végül arra az igen fájdalmas elhatározásra jutottunk, hogy május végével bezárjuk a Funky Pho-t. Reméljük nem véglegesen, de itt a Mozsár utcában már biztosan nem fogunk kinyitni júniustól”, írta a posztban az étkezde vezetése.

A Funky Pho az ország egyik első fenntartható étterme volt, levesüket a Gault&Millau étteremkalauz a 2014-es év legjobb street food díjával jutalmazta. “A legfőbb ok, hogy a jelenlegi 80 százalékos forgalomcsökkenés mellett gazdaságilag teljesen ellehetetlenült az étterem fenntarthatósága. Nem sok remény van rá, hogy az élet hamar visszatér a régi kerékvágásba. Valós kormányzati segítségnyújtás nem történt és ilyenre sajnos remény sincs, mivel erős próbálkozásaink ellenére sem sikerült közel kerülnünk a labdarúgáshoz” – írták bejegyzésükben, hozzátéve, végül pedig a helyiség tulajdonosa teljes mértékben elzárkózott a bérleti díjunk mértékének felülvizsgálatától, amely a körülményeket figyelembe véve irreális mértékűvé nőtt”.

Az étterem ugyanakkor teljesen nem tűnik el, mint ugyanis írták, csak a Mozsár utcában húzzák le a rolót, máshol tovább élhet a brand. “Van pár dolog, ami nyújt némi vigaszt azért. Először is elvileg nyitunk egy új helyet az ősszel. Azért fogalmazunk ilyen talányosan, mert habár kész a koncepció, és megvan a tökéletes válságálló lokáció is hozzá, de a vírusnak is lehet még egy-két szava a projekthez”, közölték.

Forrás: hvg.hu / Facebook


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.