A bérbeadókat hidegen hagyja a járvány, bezárt a Funky Pho

Hatalmasat zuhant a budapesti étkezde forgalma a járvány miatt, a bérleti díj viszont nem változott. Ezért hétévnyi üzemelés után május végén bezár a hatodik kerületi Funky Pho étkezde.

Az Oktogonhoz közeli vietnami étterem saját Facebook-oldalán közölte a szomorú hírt. “A napokban voltunk 7 évesek, de ez az évforduló nem ünnepléssel telt sajnos, hanem egy kemény döntés körüli vívódással. Végül arra az igen fájdalmas elhatározásra jutottunk, hogy május végével bezárjuk a Funky Pho-t. Reméljük nem véglegesen, de itt a Mozsár utcában már biztosan nem fogunk kinyitni júniustól”, írta a posztban az étkezde vezetése.

A Funky Pho az ország egyik első fenntartható étterme volt, levesüket a Gault&Millau étteremkalauz a 2014-es év legjobb street food díjával jutalmazta. “A legfőbb ok, hogy a jelenlegi 80 százalékos forgalomcsökkenés mellett gazdaságilag teljesen ellehetetlenült az étterem fenntarthatósága. Nem sok remény van rá, hogy az élet hamar visszatér a régi kerékvágásba. Valós kormányzati segítségnyújtás nem történt és ilyenre sajnos remény sincs, mivel erős próbálkozásaink ellenére sem sikerült közel kerülnünk a labdarúgáshoz” – írták bejegyzésükben, hozzátéve, végül pedig a helyiség tulajdonosa teljes mértékben elzárkózott a bérleti díjunk mértékének felülvizsgálatától, amely a körülményeket figyelembe véve irreális mértékűvé nőtt”.

Az étterem ugyanakkor teljesen nem tűnik el, mint ugyanis írták, csak a Mozsár utcában húzzák le a rolót, máshol tovább élhet a brand. “Van pár dolog, ami nyújt némi vigaszt azért. Először is elvileg nyitunk egy új helyet az ősszel. Azért fogalmazunk ilyen talányosan, mert habár kész a koncepció, és megvan a tökéletes válságálló lokáció is hozzá, de a vírusnak is lehet még egy-két szava a projekthez”, közölték.

Forrás: hvg.hu / Facebook


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.