A borász zongorához ül

Különleges, talán eddig egyedülálló rendezvényre kerül sor 2012.október 3-án, 19 órátóla balatonfüredi Vitorlás Étteremben.

A Magyar Toszkánának hívott csodálatos birtok tulajdonosa, Liszkay Mihály nem egyszerűen borvacsorára várja az ínyenceket, de az este folyamán maga ül a zongora mögé, és szórakoztatja a Vitorlás étterem vendégeit. A zenés borvacsora 2012.október 3-án 19 órakor kezdődik.

Menü és borajánlat:

Carpaccio duett(marha,szarvas) / Liszkay Pinot Noir Rose 2011

Ököruszály leves velős pirítóssal

Grillezett ördöghalfilé parajos sütőtök kanapén, sáfránymártással / Liszkay Pinot Gris 2011

Szarvasgerinc egyben sütve grillezett körtével, hercegnőburgonyával és Liszkay Cabernet mártással / Liszkay Cabernet Savignon 2008 (2012 Decanter Világ borverseny bronzérem)

Tripla csokis torta / Liszkay Merlot 2008

A vacsora méltó zárása a többszörös díjnyertes 2008-as évjáratú LISZKAY CABERNET FRANC (2012 Pannon Bormustra Csúcsbor vörösbor kategoriában, 2011 Paneuropai Vörösborverseny aranyéremés „abszolut championdíj”, 2012 Decanter Világ borverseny, London, Nagy-Britannia,ezüstérem(

A vacsora során az alábbi nyeremények kerülnek kisorsolásra:

- 1 éjszaka 2 főre a Liszkay Birtokon élmény reggelivel

- Márton napi borvacsora a Vitorlás étteremben 2 fő részére

- 6 üveg különleges díjnyertes Liszkay bor

Az est a Balaton Borgaléria közreműködésével valósul meg. A vacsoraest zenei menüje egyelőre még nem ismert.

 

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.