A borász zongorához ül

Különleges, talán eddig egyedülálló rendezvényre kerül sor 2012.október 3-án, 19 órátóla balatonfüredi Vitorlás Étteremben.

A Magyar Toszkánának hívott csodálatos birtok tulajdonosa, Liszkay Mihály nem egyszerűen borvacsorára várja az ínyenceket, de az este folyamán maga ül a zongora mögé, és szórakoztatja a Vitorlás étterem vendégeit. A zenés borvacsora 2012.október 3-án 19 órakor kezdődik.

Menü és borajánlat:

Carpaccio duett(marha,szarvas) / Liszkay Pinot Noir Rose 2011

Ököruszály leves velős pirítóssal

Grillezett ördöghalfilé parajos sütőtök kanapén, sáfránymártással / Liszkay Pinot Gris 2011

Szarvasgerinc egyben sütve grillezett körtével, hercegnőburgonyával és Liszkay Cabernet mártással / Liszkay Cabernet Savignon 2008 (2012 Decanter Világ borverseny bronzérem)

Tripla csokis torta / Liszkay Merlot 2008

A vacsora méltó zárása a többszörös díjnyertes 2008-as évjáratú LISZKAY CABERNET FRANC (2012 Pannon Bormustra Csúcsbor vörösbor kategoriában, 2011 Paneuropai Vörösborverseny aranyéremés „abszolut championdíj”, 2012 Decanter Világ borverseny, London, Nagy-Britannia,ezüstérem(

A vacsora során az alábbi nyeremények kerülnek kisorsolásra:

- 1 éjszaka 2 főre a Liszkay Birtokon élmény reggelivel

- Márton napi borvacsora a Vitorlás étteremben 2 fő részére

- 6 üveg különleges díjnyertes Liszkay bor

Az est a Balaton Borgaléria közreműködésével valósul meg. A vacsoraest zenei menüje egyelőre még nem ismert.

 

 


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.