A borász zongorához ül

Különleges, talán eddig egyedülálló rendezvényre kerül sor 2012.október 3-án, 19 órátóla balatonfüredi Vitorlás Étteremben.

A Magyar Toszkánának hívott csodálatos birtok tulajdonosa, Liszkay Mihály nem egyszerűen borvacsorára várja az ínyenceket, de az este folyamán maga ül a zongora mögé, és szórakoztatja a Vitorlás étterem vendégeit. A zenés borvacsora 2012.október 3-án 19 órakor kezdődik.

Menü és borajánlat:

Carpaccio duett(marha,szarvas) / Liszkay Pinot Noir Rose 2011

Ököruszály leves velős pirítóssal

Grillezett ördöghalfilé parajos sütőtök kanapén, sáfránymártással / Liszkay Pinot Gris 2011

Szarvasgerinc egyben sütve grillezett körtével, hercegnőburgonyával és Liszkay Cabernet mártással / Liszkay Cabernet Savignon 2008 (2012 Decanter Világ borverseny bronzérem)

Tripla csokis torta / Liszkay Merlot 2008

A vacsora méltó zárása a többszörös díjnyertes 2008-as évjáratú LISZKAY CABERNET FRANC (2012 Pannon Bormustra Csúcsbor vörösbor kategoriában, 2011 Paneuropai Vörösborverseny aranyéremés „abszolut championdíj”, 2012 Decanter Világ borverseny, London, Nagy-Britannia,ezüstérem(

A vacsora során az alábbi nyeremények kerülnek kisorsolásra:

- 1 éjszaka 2 főre a Liszkay Birtokon élmény reggelivel

- Márton napi borvacsora a Vitorlás étteremben 2 fő részére

- 6 üveg különleges díjnyertes Liszkay bor

Az est a Balaton Borgaléria közreműködésével valósul meg. A vacsoraest zenei menüje egyelőre még nem ismert.

 

 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.