A borok királya, a királyok bora a The Ritz-Carlton Budapestben

A The Ritz-Carlton, Budapest tematikus eseménysorozatának keretén belül minden hónap közepén, Varga Dániel sommelier és Tóth Dénes kreatív cukrász közreműködésével egy nem mindennapi menüsort mutat be a szálloda Tokaji borkínálatából és desszertvariációiból a Kupola Lounge-ban.

Magyarország északkeleti részén, a Zempléni-hegység déli, délkeleti lábainál található Tokaji borvidéket az UNESCO Világörökség Bizottsága, 2002-ben felvette a világörökségi listára Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj néven, de a tokaji borok története egészen a 1530-as évekig nyúlik vissza.

„De gustibus non est disputandum” vagyis ízlésről nem lehet vitatkozni, mondták a latinok. A Tokaji borok kapcsán szerencsére erre nincs is szükség, mivel teljes az egyetértés abban, hogy különlegességüknek köszönhetően méltán váltak világhírűvé és lettek a desszertek elválaszthatatlan kísérői. Magyarország egyik leghíresebb borvidékének adózva, a The Ritz-Carlton, Budapest egy különleges esttel várja az érdeklődőket, ahol a kiváló Tokaji borok mellett a szálloda híres desszertjei kapják a főszerepet.

„A borok királya, a királyok bora. Ezzel a jelzővel illette XIV. Lajos a 18. században híressé vált Tokaji aszút. Szerencsére a Tokaji iránti rajongás azóta is töretlen, és ma is kiváló borokkal örvendeztetnek meg minket a borvidék termelői és borászai, amelyek tökéletes párost alkotnak egy-egy jól megkomponált desszertkülönlegességgel.” – mondta Varga Dániel, a The Ritz-Carlton, Budapest sommelier-je.

A kóstoló során felszolgált borok között megtalálható Demeter Zoltán könnyed szerkezetéről és finom édességéről híres Birtokbora, mely mellé a La Dolce Framboisier elnevezésű, málnás desszertkülönlegességet kínálja a hotel kreatív cukrásza. Bemutatkozik még a Pelle Pincészet virágos, gyümölcsös Zsófia Cuvée-je egy kiváló Toscana Red Fruit torta társaságában, valamint egy 3 puttonyos Oremus Aszú, amelyet a hotel Lovely Chocolate tortája kísér. A kóstolósort a Matias Borászat 6 Puttonyos Aszúja zárja sós karamellával párosítva.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?