A britek is Bocuse d'Or versenyzőt választanak

A brit Academy of Culinary Arts kijelölte azt a három séfet, akik megkapják a lehetőséget, hogy megmérkőzzenek a 2012-es brüsszeli Bocuse d'Or Europe-on történő részvétel lehetőségéért.

Európa országaiban különböző módon dől el, hogy ki képviseli az adott nemzet szakácsait a világ legnagyobb presztizsű meleg konyhás csúcsgasztronómiai versenyén, a Bocuse d'Or-on. Míg Magyarországon előversenyeken választja ki a Magyar Bocuse d'Or Akadémia a versenyzőt, addig Franciaországban előzsűri dönti el, ki lehet az a 24 szerencsés séf, aki részt vehet a nemzeti válogatón.

Most Nagy-Britanniából érkezett hír a témával kapcsolatban. Az Academy of Culinary Art kijelölte azt a három szerencsés konyhafőnököt, akik két fordulóban döntik majd el, ki vesz részt majd a brüsszeli versenyen. A nagy tiszteletnek örvendő szervezet ezúttal Adam Smith, a Ritz,
Adam Bennett, a Simpson’s és Martin Hollis, a Gleneagles séfje szállhat harcba a lehetőségért. Az első körben egy azoönos alapanyagokat tartalmazó meglepetéskosár alapján kell versenymunkát készíteniük. A legalacsonyabb pontszámot kapó versenyzőtől elbúcsúznak, a talpon maradó két versenyző pedig a második fordulóban megrendezett gasztro-párbajban dönt a jogról.

A brit Bocuse d'Or csapat "főnöke" továbbra is a már jól ismert Brian Turner lesz. Az idei lyoni versenyen Simon Hulston, a Michelin csillagos Torquay-i Elephant konyhafőnöke 13. helyezést szerzett.


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.