A britek is Bocuse d'Or versenyzőt választanak

A brit Academy of Culinary Arts kijelölte azt a három séfet, akik megkapják a lehetőséget, hogy megmérkőzzenek a 2012-es brüsszeli Bocuse d'Or Europe-on történő részvétel lehetőségéért.

Európa országaiban különböző módon dől el, hogy ki képviseli az adott nemzet szakácsait a világ legnagyobb presztizsű meleg konyhás csúcsgasztronómiai versenyén, a Bocuse d'Or-on. Míg Magyarországon előversenyeken választja ki a Magyar Bocuse d'Or Akadémia a versenyzőt, addig Franciaországban előzsűri dönti el, ki lehet az a 24 szerencsés séf, aki részt vehet a nemzeti válogatón.

Most Nagy-Britanniából érkezett hír a témával kapcsolatban. Az Academy of Culinary Art kijelölte azt a három szerencsés konyhafőnököt, akik két fordulóban döntik majd el, ki vesz részt majd a brüsszeli versenyen. A nagy tiszteletnek örvendő szervezet ezúttal Adam Smith, a Ritz,
Adam Bennett, a Simpson’s és Martin Hollis, a Gleneagles séfje szállhat harcba a lehetőségért. Az első körben egy azoönos alapanyagokat tartalmazó meglepetéskosár alapján kell versenymunkát készíteniük. A legalacsonyabb pontszámot kapó versenyzőtől elbúcsúznak, a talpon maradó két versenyző pedig a második fordulóban megrendezett gasztro-párbajban dönt a jogról.

A brit Bocuse d'Or csapat "főnöke" továbbra is a már jól ismert Brian Turner lesz. Az idei lyoni versenyen Simon Hulston, a Michelin csillagos Torquay-i Elephant konyhafőnöke 13. helyezést szerzett.


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.