Európa országaiban különböző módon dől el, hogy ki képviseli az adott nemzet szakácsait a világ legnagyobb presztizsű meleg konyhás csúcsgasztronómiai versenyén, a Bocuse d'Or-on. Míg Magyarországon előversenyeken választja ki a Magyar Bocuse d'Or Akadémia a versenyzőt, addig Franciaországban előzsűri dönti el, ki lehet az a 24 szerencsés séf, aki részt vehet a nemzeti válogatón.
Most Nagy-Britanniából érkezett hír a témával kapcsolatban. Az Academy of Culinary Art kijelölte azt a három szerencsés konyhafőnököt, akik két fordulóban döntik majd el, ki vesz részt majd a brüsszeli versenyen. A nagy tiszteletnek örvendő szervezet ezúttal Adam Smith, a Ritz,
Adam Bennett, a Simpson’s és Martin Hollis, a Gleneagles séfje szállhat harcba a lehetőségért. Az első körben egy azoönos alapanyagokat tartalmazó meglepetéskosár alapján kell versenymunkát készíteniük. A legalacsonyabb pontszámot kapó versenyzőtől elbúcsúznak, a talpon maradó két versenyző pedig a második fordulóban megrendezett gasztro-párbajban dönt a jogról.
A brit Bocuse d'Or csapat "főnöke" továbbra is a már jól ismert Brian Turner lesz. Az idei lyoni versenyen Simon Hulston, a Michelin csillagos Torquay-i Elephant konyhafőnöke 13. helyezést szerzett.