A cabernet franc lesz a sztár

Villány legfontosabb kékszőlő fajtája, a cabernet franc lesz a 11. Borjour Magnum kiemelt témája. Magyarország legnagyobb beltéri borkóstolóján 220 pincészet több mint ezer bora, hat mesterkurzus és több egyéb kísérőprogram várja a látogatókat szombaton a Millenáris park három épületében.

Az ország legnagyobb múltra visszatekintő beltéri nagykóstolóján ezúttal minden eddiginél több termelő mutatja be borait - közölték az MTI-vel a szervezők.

A Borjour Magnum 2020 kiemelt témája a cabernet franc: lesz többek között cabernet franc mesterkurzus Horkay András vezetésével, külön standot kap a Villányi Franc, valamint a Central European Wine Institute-tal közösen hirdetik meg a Keresd a Franc-t! játékot, melynek célja a szőlőfajtából készült magyar borok megismertetése a nagyközönséggel.

A hazai és nemzetközi borvilág trendjei iránt mélyebben érdeklődők számára hat mesterkurzust tartanak különtermekben, valamint a hungarianwines.eu csapatával közösen meghívtak két Master of Wine (MW) előadót és további ötven külföldi borkereskedőt, sommelier-t és szakírót.


A Master of Wine cím birtokosait a legmagasabban jegyzett nemzetközi borszakértőkként tartják számon. A rendezvényen előad Demetri Walters MW, az ő mesterkurzusa az aktuálisan legkeresettebb borvidékekről, legnépszerűbb borstílusokról szól, míg Frank Smulders MW Pezsgők helyi szőlőfajtákból címmel tart mesterkurzust.

Demeter Zoltán tokaji borász mesterkurzusa széles portfólión (pezsgő, száraz bor, kései szüret, szamorodni, aszú) keresztül mutatja fel, mit tud a Tokaj-hegyaljai Borvidék, míg Fiáth Attila borszakértő magnum palackban érlelt champagne-okat, Jandrasics Borbála borszakértő pedig magnum palackos csúcsvöröseket mutat be mesterkurzusán.

A rendezvény részletes programja a https://borjourmagnum.com/ honlapon érhető el.

Forrás: Store insider


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.