A Dobogó filozófiája a kezdetek óta az, hogy kis mennyiségben készítsen Tokaji Aszút, amely egyrészről hű marad a borrégió több százéves hagyományaihoz, ugyanakkor friss, vibráló, dinamikus, játékos értelmezése Tokajnak; tükrözve talán a fiatal tulajdonosi személyiséget is.
„Az elmúlt húsz évben bejártam a Világot, és állítom, hogy Tokaj a világ első három borvidéke közé tartozik! Tokaj esetében, nemcsak egy borászatot, hanem az egész borvidék imázsát kellett újraépíteni. Még az út elején járunk, de meggyőződésem, hogy a tokaji borok visszanyerik méltó helyüket és újra a világ legjobb boraként tartják majd számon a tokajit. Megtiszteltetésnek érzem és büszke vagyok a Dobogó Pincészetnek ebben a munkában vállalt kiemelkedő szerepére.” – összegezte Zwack Izabella Dobogó küldetését.
A Dobogó Pincészet 1995 óta működik, szőlőit több mint öthektáros, első osztályú területen termesztik Mád község határában. 1995-től 2003-ig kizárólag 6 puttonyos aszút készítettek, 2003-ban aztán megszületett az első száraz furmint, valamint ennek párja, egy késői szüretelésű édes, amely a borok közt gyönyörűen csengő Mylitta nevet kapta. A száraz furmint ma már igazi hódító lett a fehérborok nemében.
A Top 100 magyar bor 2013 versenyre nem csupán azok a borok kaptak meghívót a minősítő borkóstolóra, amelyek a kiemelt versenyeken arany vagy trófea díjakat kaptak, hanem tíz szakember a saját ajánlataival is bővítette a résztvevők körét, ugyanakkor egy-egy pincészettől legfeljebb két nevezés érkezhetett. Az így kialakult válogatás került aztán a kóstolóbírák asztalára.