Szakértőkből álló zsűri választotta ki Budafok – a Pezsgő és Bor Városa - Borát. A Borbírák az év pezsgője címet idén a György-Villa Pincészet Kft. – François President Brut 2009-es évjáratú pezsgőjének ítélték.
Ez a pezsgő az Etyeken és Pázmándon található ültetvényeinkről származik és válogatott szőlőkből készült. A kiváló alapborok – Chardonnay és Pinot Noir - a tradicionális, palackos erjesztés és a hosszan tartó érlelés adják ennek a különlegesen száraz, minőségi pezsgőnek mind azt az eleganciát és harmóniát, amely minden hozzáértő kedvencévé teszi. Egy elegáns pezsgő, illatában és ízében is rendkívül megnyerő. Egyszerre intenzív, sokrétű és légies, az érlelésből származó tósztos zamatoknak üdeséget kölcsönöz a finom savtartalom. Pezsgése hosszantartó, szénsavtartalma szépen olvad a szájban. Színében világoszöld, melyben intenzíven szállnak fel az apró szénsavgyöngyök. Illata visszafogott, de elegáns, narancshéj, keksz és egy pici zöldalma keveréke. Komplex, finoman megérett, szájban selymesen szétolvadó pezsgő. Jól lehűtve tökéletes aperitif, de halakhoz, tengeri ételekhez is párosítható.
A François President Brut nyerte el a „Budafok város pezsgője” címet!
Augusztus 30-án, a BCE Soós István Borászati és Üzleti Szakközépiskola és Szakiskola tangazdasága adott helyet az idei „Budafok város bora” borversenynek, a 23. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál alkalmából.
Egészséges sütemények az ünnepekre
Karácsonykor is lehet egészségeset, de egyúttal finomat is sütni!
Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata
Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.