Szakértőkből álló zsűri választotta ki Budafok – a Pezsgő és Bor Városa - Borát. A Borbírák az év pezsgője címet idén a György-Villa Pincészet Kft. – François President Brut 2009-es évjáratú pezsgőjének ítélték.
Ez a pezsgő az Etyeken és Pázmándon található ültetvényeinkről származik és válogatott szőlőkből készült. A kiváló alapborok – Chardonnay és Pinot Noir - a tradicionális, palackos erjesztés és a hosszan tartó érlelés adják ennek a különlegesen száraz, minőségi pezsgőnek mind azt az eleganciát és harmóniát, amely minden hozzáértő kedvencévé teszi. Egy elegáns pezsgő, illatában és ízében is rendkívül megnyerő. Egyszerre intenzív, sokrétű és légies, az érlelésből származó tósztos zamatoknak üdeséget kölcsönöz a finom savtartalom. Pezsgése hosszantartó, szénsavtartalma szépen olvad a szájban. Színében világoszöld, melyben intenzíven szállnak fel az apró szénsavgyöngyök. Illata visszafogott, de elegáns, narancshéj, keksz és egy pici zöldalma keveréke. Komplex, finoman megérett, szájban selymesen szétolvadó pezsgő. Jól lehűtve tökéletes aperitif, de halakhoz, tengeri ételekhez is párosítható.
A François President Brut nyerte el a „Budafok város pezsgője” címet!
Augusztus 30-án, a BCE Soós István Borászati és Üzleti Szakközépiskola és Szakiskola tangazdasága adott helyet az idei „Budafok város bora” borversenynek, a 23. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál alkalmából.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.