A legjobb, ami egy hétvége indításaként történhetett

Megkóstolhattuk a Devil's Prézli rántott húsos kínálatát.

Új Liszt Ferenc térként emlegetik a budai Lövőház utcát, amelynek választékát egy izgalmas vállalkozás dobja fel az idei szezontól. A Devil’s Prézli rántotthúsozó és szendvicsbár sajtómegnyitóját február 15-én tartották a tulajdonosok, Boros Gábor és Vécsei Csaba.

Mint elmondták,náluk nem újragondolták az egyszerű rántott húst, hanem komplett, extrém szendvicsekbe bújtatták. Bejelentették azt is, hogy a Hunyadi Gasztroműhelyből indult csapat további építkezésének következő állomásaként hamarosan megnyitják Budaörsön majd steakhouse és BBQ éttermüket.

Borosék, mint elmondták,  azért nyitották meg saját rántott húsozójukat és szendvicsbárjukat, mert a Lövőház utcában hiányolták azt a helyet, ahol gyorsan lehet minőségi, tartalmas szendvicseket enni vagy elvinni. Nem retró rántott húsban gondolkodtak, hanem friss, nem fagyasztott magyar húsban. A 14 dekás alaphús lehet tarja, karaj, csirkecomb filé vagy csirkemell. Egyelőre a hagyományos, pirult zsömléből darált prézlivel dolgoznak, és egy chilis panko morzsával, de többféle ízesítésű morzsát szeretnének kipróbálni.

Boros Gábor és Dömök Zsolt már a Hunyadi Gasztroműhelyben és a Hunyadi Lakásbisztróban együtt dolgoztak, most csatlakozott hozzájuk a törökbálinti Like:) bisztróból Zsidákovits Richárd.  

A tavaszi szezonban megnyitják majd a teraszt is, ahol késő őszig 16 asztaluk lesz.

Forrás: Fotók: Grósz Balázs


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.