A legjobb, ami egy hétvége indításaként történhetett

Megkóstolhattuk a Devil's Prézli rántott húsos kínálatát.

Új Liszt Ferenc térként emlegetik a budai Lövőház utcát, amelynek választékát egy izgalmas vállalkozás dobja fel az idei szezontól. A Devil’s Prézli rántotthúsozó és szendvicsbár sajtómegnyitóját február 15-én tartották a tulajdonosok, Boros Gábor és Vécsei Csaba.

Mint elmondták,náluk nem újragondolták az egyszerű rántott húst, hanem komplett, extrém szendvicsekbe bújtatták. Bejelentették azt is, hogy a Hunyadi Gasztroműhelyből indult csapat további építkezésének következő állomásaként hamarosan megnyitják Budaörsön majd steakhouse és BBQ éttermüket.

Borosék, mint elmondták,  azért nyitották meg saját rántott húsozójukat és szendvicsbárjukat, mert a Lövőház utcában hiányolták azt a helyet, ahol gyorsan lehet minőségi, tartalmas szendvicseket enni vagy elvinni. Nem retró rántott húsban gondolkodtak, hanem friss, nem fagyasztott magyar húsban. A 14 dekás alaphús lehet tarja, karaj, csirkecomb filé vagy csirkemell. Egyelőre a hagyományos, pirult zsömléből darált prézlivel dolgoznak, és egy chilis panko morzsával, de többféle ízesítésű morzsát szeretnének kipróbálni.

Boros Gábor és Dömök Zsolt már a Hunyadi Gasztroműhelyben és a Hunyadi Lakásbisztróban együtt dolgoztak, most csatlakozott hozzájuk a törökbálinti Like:) bisztróból Zsidákovits Richárd.  

A tavaszi szezonban megnyitják majd a teraszt is, ahol késő őszig 16 asztaluk lesz.

Forrás: Fotók: Grósz Balázs


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.