A legjobb, ami egy hétvége indításaként történhetett

Megkóstolhattuk a Devil's Prézli rántott húsos kínálatát.

Új Liszt Ferenc térként emlegetik a budai Lövőház utcát, amelynek választékát egy izgalmas vállalkozás dobja fel az idei szezontól. A Devil’s Prézli rántotthúsozó és szendvicsbár sajtómegnyitóját február 15-én tartották a tulajdonosok, Boros Gábor és Vécsei Csaba.

Mint elmondták,náluk nem újragondolták az egyszerű rántott húst, hanem komplett, extrém szendvicsekbe bújtatták. Bejelentették azt is, hogy a Hunyadi Gasztroműhelyből indult csapat további építkezésének következő állomásaként hamarosan megnyitják Budaörsön majd steakhouse és BBQ éttermüket.

Borosék, mint elmondták,  azért nyitották meg saját rántott húsozójukat és szendvicsbárjukat, mert a Lövőház utcában hiányolták azt a helyet, ahol gyorsan lehet minőségi, tartalmas szendvicseket enni vagy elvinni. Nem retró rántott húsban gondolkodtak, hanem friss, nem fagyasztott magyar húsban. A 14 dekás alaphús lehet tarja, karaj, csirkecomb filé vagy csirkemell. Egyelőre a hagyományos, pirult zsömléből darált prézlivel dolgoznak, és egy chilis panko morzsával, de többféle ízesítésű morzsát szeretnének kipróbálni.

Boros Gábor és Dömök Zsolt már a Hunyadi Gasztroműhelyben és a Hunyadi Lakásbisztróban együtt dolgoztak, most csatlakozott hozzájuk a törökbálinti Like:) bisztróból Zsidákovits Richárd.  

A tavaszi szezonban megnyitják majd a teraszt is, ahol késő őszig 16 asztaluk lesz.

Forrás: Fotók: Grósz Balázs


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.