A legjobb házhozszállító éttermet keresik

A Falatozz.hu keresi az ország legnépszerűbb házhoz szállító éttermeit. Az ételrendelő portál a megrendelők véleményére kíváncsi, az ő szavazataik alapján dől el, hogy kik kapják a megtisztelő címet és az azzal járó jutalmat.

Az ételrendelés rendkívül népszerű, és egyáltalán nem új keletű szolgáltatás hazánkban, ezidáig mégsem volt olyan megmérettetés, amely felállított volna egy szakmai rangsort a házhoz szállító éttermek között. Amíg az éttermek szolgáltatásai és minősége kapcsán számos verseny, ranglista és blogbejegyzés követi egymást, a házhoz szállításról lényegében egy szó sem esik, holott attól még, hogy nem egy idegen asztalra, hanem a sajátunkra kapjuk az ételt, ugyanúgy jogunkban áll tudni, hogy mire számíthatunk. Ennek érdekében találta ki a Falatozz.hu, hogy létrehozza „Az év házhoz szállító étterme” versenyt.

Ma Magyarországon virágzik a „take away” kultúra, ezért a kiszállító éttermek sokkal több figyelmet érdemelnek, mint amiben részesednek. Ahhoz képest, hogy csak arról cikkeznek a médiában, hogy melyik étterembe érdemes beülni, a Falatozz.hu történetében volt már olyan, hogy egy másik étterem hármas asztalához kérte valaki az ételt, de az ételrendelő portál kapott már rendelést patológiáról és ásatásról is. Gyakori az is, hogy különféle fitness termekbe hozatják a – bűntudattól ideiglenesen mentesült – nők a pizzát. Tényekkel is alátámasztható, hogy az online ételrendelés gyorsabban növekszik és fejlődik, mint a klasszikus vendéglátás. Míg 2009-ben az e-kereskedelmi forgalom hazánkban kevesebb, mint 100 milliárd forint volt, amelynek 13%-át tette ki az internetes élelmiszervásárlás, 2013-ban már a több mint 200 milliárdos online forgalom 14%-át fedte le ez az ágazat, ami erőteljes növekedést, konkrétan duplázást jelent. Ezzel szemben a vendéglátóhelyek forgalma 2009-ben több mint 585 milliárd forint volt – a kereskedelmi szálláshelyek forgalmával együtt –, míg 2013-ban ez a szám alig több mint 655 milliárdra rúgott.

A versenyről

A versenyre ingyenesen nevezhet minden Magyarországon működő, étel házhoz szállítással foglalkozó vendéglátó. Három kategóriában nevezhetnek 2014. október 21-től a kiazevetterme.hu weboldalon, illetve a Falatozz.hu Facebook oldalán (facebook.com/Etelrendeles). A pályázókra is ezeken a felületeken szavazhatnak a felhasználók, mindenki több vendéglátóra is szavazhat, de csak egyszer. A szavazás egy hónapig tart, 2014. november 1-től 31-ig. A legtöbb szavazatot szerzett pályázó lesz az adott kategória díjazottja. Nem csak az elismerés jár a legjobbaknak, a díjazottak jutalomban is részesülnek. Kategóriánként értékes és praktikus ajándékokat ajánlottak fel a verseny szervezői. A „Legjobb házhoz szállító étterem 2014” díj nyertese 100.000 Ft értékű Gastron vendéglátóipari csomagolóanyag utalvánnyal gazdagodik, amit tetszése szerint használhat fel pizzadobozra, műanyag ételtároló edényekre. Ebben a kategóriában a másik két kategóriában nevezett éttermek is automatikusan indulnak. A „Legjobb házhoz szállító pizzéria 2014” cím tulajdonosa szintén 100.000 Ft értékben kap konyhagép utalványt a Termotechnika Kft. felajánlásával. Különdíjat is hirdetnek a versenyen, „A Falatozz.hu legjobb étterme 2014” díjat elnyerő vendéglátó 100.000 Ft értékű hirdetési csomaggal népszerűsítheti tovább a szolgáltatásait. A szervezők szeretnének az idei versennyel hagyományt teremteni, és a megmérettetés népszerűsége esetén minden évben újra megszervezni azt.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.