A legjobb női séf pedig...

A gasztronómia világában mértékadó angol Restaurant Magazine a világ legjobb 50 éttermének összeállítása mellett, a szakma legjobbjait is díjazza. Idén az Elit Vodka World's Best Female Chef 2019 díjat a a New York-i Cosme étterem konyhafőnőkének, Daniela Soto-Innes-nek.ítélték oda.

„A mexikói konyhának boldogságból, fűszerekből és mókából kell összeállnia”- vallja a Mexikóvárosban született nyertes. A 28 éves Danela Soto-Innes két hónap múlva, június 25-én Szingapúrban a The World's 50 Best Restaurants hivatalos díjkiosztó gáláján veheti át a díjat..

Daniela a legfiatalabb azok között, akik már elnyerték ezt a címet. 15 évesen már a Hotel Marriott Houston konyháján volt segítő, például, salátát tisztított. Amikor pár év múlva visszatért szülőhazájába, a legjobb mexikói séf, az Enrique Olvera által irányított Pujol étteremben kezdett dolgozni, ez lett az igazi iskolája.
 
2014-ben Olvera New York City projektjében, a mexikói gasztronómiára alapozott Cosme étteremben főszerepet kapott. A Daniela irányításával működő Cosme 2018-ban már bekerült a világ legjobb éttermeinek a top 50-es listájába, a 25. helyre. A világ legjobb női séfje a modern mexikói konyha irányvonalát képviseli, de nagy jelentőséget tulajdonít az eredeti gyökereknek. Sikeres éttermi csapata pedig mexikói, venezuelai és orosz bevándorlókból állt össze.
 
Daniela Soto-Innes a Nagy Almában még egy mexikói éttermet visz, ez a vegetáriánus-vegán vonalat markánsabban felvállaló ATLA. Enrique Olverával közösen még az idén két új helyet nyitnak: Los Angelesben, a Damiant (mexikói-japán fúzióval) és a Detroit Taqueriát.

Forrás: hvg.hu


Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?