„A mexikói konyhának boldogságból, fűszerekből és mókából kell összeállnia”- vallja a Mexikóvárosban született nyertes. A 28 éves Danela Soto-Innes két hónap múlva, június 25-én Szingapúrban a The World's 50 Best Restaurants hivatalos díjkiosztó gáláján veheti át a díjat..
Daniela a legfiatalabb azok között, akik már elnyerték ezt a címet. 15 évesen már a Hotel Marriott Houston konyháján volt segítő, például, salátát tisztított. Amikor pár év múlva visszatért szülőhazájába, a legjobb mexikói séf, az Enrique Olvera által irányított Pujol étteremben kezdett dolgozni, ez lett az igazi iskolája.
2014-ben Olvera New York City projektjében, a mexikói gasztronómiára alapozott Cosme étteremben főszerepet kapott. A Daniela irányításával működő Cosme 2018-ban már bekerült a világ legjobb éttermeinek a top 50-es listájába, a 25. helyre. A világ legjobb női séfje a modern mexikói konyha irányvonalát képviseli, de nagy jelentőséget tulajdonít az eredeti gyökereknek. Sikeres éttermi csapata pedig mexikói, venezuelai és orosz bevándorlókból állt össze.
Daniela Soto-Innes a Nagy Almában még egy mexikói éttermet visz, ez a vegetáriánus-vegán vonalat markánsabban felvállaló ATLA. Enrique Olverával közösen még az idén két új helyet nyitnak: Los Angelesben, a Damiant (mexikói-japán fúzióval) és a Detroit Taqueriát.
Forrás: hvg.hu