A lengyeleknél kezd betelni a pohár

Lengyelországban, kockáztatva a magas hatósági bírságot, több vendéglátós a nyitvatartási korlátozás ellenére kinyit.

Annak dacára, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorításokat tovább enyhítette a lengyel kormány, az éttermek és az edzőtermek továbbra is zárva kell hogy tartsanak, adja hírül a napi.hu portál.

Egy felmérésből kiderült, legalább vendégekben nem lesz hiány, ugyanis nem csak a tulajdonosoknak van elegük a zárva tartásból, de a közönségnek is - írta a Business Insider Polska.

A közvélemény-kutatásban megkérdezettek csaknem fele a tiltás ellenére igénybe venné a kinyitott gasztronómiai helyek szolgáltatásait. A megkérdezettek 47 százaléka kortól és nemtől függetlenül így gondolja, miközben a válaszadók 31,2 százaléka nem szegné meg a korlátozásokat, 31,8 százalékuknak pedig nincs e kérdésben véleménye. A nagyvárosi fiatalok a leglelkesebbek a lehetséges nyitást illetően, és meglepő módon, ha nem is sokkal, de többen vannak a nők az igent mondók között, mint az erősebb nem képviselői. A kor növekedésével csökken az igény az illegális szórakozásra, amin nem lehet csodálkozni.

A vendéglátó helyek legalább február 28-ig zárva maradnak, a kormány szándéka szerint.

Forrás: Business Insider Polska / napi.hu


Új fejezet a VakVarjú történetében

Új fejezet a VakVarjú történetében  

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.