A lengyeleknél kezd betelni a pohár

Lengyelországban, kockáztatva a magas hatósági bírságot, több vendéglátós a nyitvatartási korlátozás ellenére kinyit.

Annak dacára, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorításokat tovább enyhítette a lengyel kormány, az éttermek és az edzőtermek továbbra is zárva kell hogy tartsanak, adja hírül a napi.hu portál.

Egy felmérésből kiderült, legalább vendégekben nem lesz hiány, ugyanis nem csak a tulajdonosoknak van elegük a zárva tartásból, de a közönségnek is - írta a Business Insider Polska.

A közvélemény-kutatásban megkérdezettek csaknem fele a tiltás ellenére igénybe venné a kinyitott gasztronómiai helyek szolgáltatásait. A megkérdezettek 47 százaléka kortól és nemtől függetlenül így gondolja, miközben a válaszadók 31,2 százaléka nem szegné meg a korlátozásokat, 31,8 százalékuknak pedig nincs e kérdésben véleménye. A nagyvárosi fiatalok a leglelkesebbek a lehetséges nyitást illetően, és meglepő módon, ha nem is sokkal, de többen vannak a nők az igent mondók között, mint az erősebb nem képviselői. A kor növekedésével csökken az igény az illegális szórakozásra, amin nem lehet csodálkozni.

A vendéglátó helyek legalább február 28-ig zárva maradnak, a kormány szándéka szerint.

Forrás: Business Insider Polska / napi.hu


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.