A lengyeleknél kezd betelni a pohár

Lengyelországban, kockáztatva a magas hatósági bírságot, több vendéglátós a nyitvatartási korlátozás ellenére kinyit.

Annak dacára, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorításokat tovább enyhítette a lengyel kormány, az éttermek és az edzőtermek továbbra is zárva kell hogy tartsanak, adja hírül a napi.hu portál.

Egy felmérésből kiderült, legalább vendégekben nem lesz hiány, ugyanis nem csak a tulajdonosoknak van elegük a zárva tartásból, de a közönségnek is - írta a Business Insider Polska.

A közvélemény-kutatásban megkérdezettek csaknem fele a tiltás ellenére igénybe venné a kinyitott gasztronómiai helyek szolgáltatásait. A megkérdezettek 47 százaléka kortól és nemtől függetlenül így gondolja, miközben a válaszadók 31,2 százaléka nem szegné meg a korlátozásokat, 31,8 százalékuknak pedig nincs e kérdésben véleménye. A nagyvárosi fiatalok a leglelkesebbek a lehetséges nyitást illetően, és meglepő módon, ha nem is sokkal, de többen vannak a nők az igent mondók között, mint az erősebb nem képviselői. A kor növekedésével csökken az igény az illegális szórakozásra, amin nem lehet csodálkozni.

A vendéglátó helyek legalább február 28-ig zárva maradnak, a kormány szándéka szerint.

Forrás: Business Insider Polska / napi.hu


Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.