A MÁK ismét belevág, lesz lángos is

Hosszú kényszerszünet után újranyílik Budapest egyik tophelye.

A MÁK idén ünnepelte volna tizedik születésnapját, és ünnepelte is, csak a buli kicsit másképp sikerült, mint ahogy eltervezték. A márciusi bezárás és két hónap szünet után a csapat lement a Balatonra, és food truckból kínálták a fogásaikat, részben egy teljesen új közönségnek.

Óriási pop-up siker lett, és a jó hír, hogy szeptember 15-én Mizsei János séf és csapata újult erővel tér vissza megszokott helyére, a Vigyázó Ferenc utcába, hogy megmutassa: a budapestiekre hangolt skandináv gasztronómiának van létjogosultsága.

 A konyha filozófiájáról

Töretlenül a skandináv gasztronómiai világnézetre épül: természetközeli gondolkodás, kortárs megoldások és feledhetetlen ízek jellemzik. A séf továbbra is kiemelten épít a helyi és szezonális alapanyagokra, valamint a fenntartható fejlődésre, távlati céljai között pedig a farm to table koncepció megvalósítása is előkelő helyen szerepel.

Az étlap struktúráját úgy találta ki, hogy kissé jobban megfeleljen a hazai vendégek szokásainak és elvárásainak; a vendégek ezentúl szabadabb kezet kapnak, és akár a degusztációs menü részleteit is ők állíthatják össze. A kínálat egyik legizgalmasabb része, hogy a nyáron emblematikussá vált balatoni ételek most éttermi környezetben és tálalásban is bizonyítanak. Szóval aki azt hitte, a MÁK-ban sosem fog lángost enni, az tévedett.

 

Forrás: MÁK / Turizmus Online


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.