A McDonald's magyar "arcai"

A McDonald’s idén nemcsak a legszebb lányt, de a legsármosabb fiút is megkereste dolgozói között. Az étteremlánc a vendégek segítségével, internetes szavazáson választotta ki két nagykövetét. Egy budapesti lány, Maja és egy mosonmagyaróvári fiú, Tamás kapta a legtöbb szavazatot. Szépek, sportosak, magabiztosak és terveik vannak.

A McDonald’s közel ötezer alkalmazottja közül idén már nem csak a mintegy háromezer hölgy indulhatott a vállalat arcának címéért. A pult mögött ugyanis nemcsak szép lányok, de helyes fiúk is várják a vendégeket, az ő barátságos, gyors és pontos munkájuk, jókedvük ugyanannyit ad hozzá a vendégek élményéhez, mint a lányok szépsége és ügyessége.

Modell, szerepmodell
A nyári elődöntőben a jelentkezők utcai öltözetben és fürdőruhában is megmutatták magukat a Horváth Éva vezette zsűrinek. A zsűri a versenyző stílusát, megjelenését, kisugárzását, rátermettségét és kommunikációs készségét is értékelte. Az 5-5 legjobban szereplő lány és fiú fényképe került fel azután a „McDonald’s Arca” hivatalos weboldalára. Az érdeklődők két hétig szavazhattak a legcsinosabb lányra és a legvonzóbb fiúra. Ebben az időszakban az éttermi tálcabetétek is a versenyt népszerűsítették, így a döntésben a McDonald’s vendégeinek véleménye meghatározó szerepet játszott.
A legszebb lányokra, és a legsármosabb fiúkra is 16 ezer szavazat érkezett, és két sokban különböző, egyben-másban hasonló fiatal, Fekete Maja és Kovács Tamás lett a győztes.

Maja: sose hátrálj meg
A 18 éves Fekete Maja 2009-ben csatlakozott a McDonald’s-hoz, a fővárosi Pesti úti étterem dolgozója. Azt tervezi, hogy fogtechnikusnak tanul. Hobbyja a jetski és a tánc, kedvenc együttese a Pussycat Dolls, kedvenc filmje pedig a Sose hátrálj meg (Never back down), amelynek címe személyes jelmondatnak sem rossz.
Ami Mekis profilját illeti, tudjuk, hogy legjobban a Csibeburgert szereti, előbb mindig a krumplit eszi meg, és csak utána a szendvicset, és bizony, kérte már el vendég a telefonszámát.

Tamás: sportlövészet és pszichológia
A 17 éves Kovács Tamás 2010 óta a mosonmagyaróvári McDonald’s dolgozója. Szabadidejében sportlövészetre jár, de szívesen focizik is. Zenében a 30 seconds to Mars áll hozzá legközelebb, filmben a Képlet (Knowing). Tamásnak is kész elképzelései vannak a jövőjéről, pszichológiát szeretne tanulni, hogy gyermekpszichológusként dolgozhasson. Éttermi kedvence a Grillezett csirkés wrap, nála is a krumpli jön előbb, és időről-időre ő is megdobogtatja az étterembe látogató hölgyek szívét.

A McDonald’s Arcai 2012-ben fiatal, felszabadultak, imádnak sportolni, és olyan hivatást terveznek, ahol emberekkel dolgozhatnak majd. Maja és Tamás 100-100 ezer forint értékű utazást nyertek, s a következő választásig ők lesznek az étteremlánc nagykövetei.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.