A Miele a ’The World’s 50 Best Restaurants’ exkluzív partnere

A prémium háztartási készülékmárka bemutatja a ’Miele One To Watch’ díjat a feltörekvő Gourmet éttermek számára.

A ’The World’s 50 Best Restaurants’ tulajdonosa és szervezője a William Reed Business Média csoport. A rangsorolás több mint ezer nemzetközi szakértő szavazatán alapul, és előtérbe helyezi az aktuális, egyedi kulináris élvezeteket biztosító éttermeket. Ugyanakkor maga a lista és a kiosztott díjak is jelzésértékűek a csúcsgasztronómia globális trendjei számára. A világhírű díjak mellett, amelyek minden évben vonzzák a kulináris avantgárdot, 2013 óta két további esemény – az „Ázsia 50 Legjobb Étterme” és a „Latin-Amerika 50 Legjobb Étterme” – is figyelmet fordít a regionális kulináris specialitásokra az adott régiókban.

„A 50 Bestet és a Mielét összeköti a magas szintű főzés iránti szenvedély, a stílusos szórakozás és a tökéletesség igénye” – mondja Dr. Axel Kniehl, a Miele Csoport marketing és értékesítési ügyvezetője. Az együttműködéssel egyúttal a márka Kitchen Experience Brand-pozíciója is megerősödik a prémium szegmensben.

Tim Brooke-Webb, a ’The World’s 50 Best Restaurants’ ügyvezető igazgatója szerint megtiszteltetés a Mielével dolgozni, „egy olyan partnerrel, akivel régóta osztozunk a minőség, innováció és kiválóság értékeiben a kulináris világban”. Az első közös rendezvény tavaly került megrendezésre a 50 Best 15. fennállási évfordulójának részeként. Nemrég a kooperáció három éves meghosszabbítása is megtörtént.

A Miele immár partner a három, évente megtartott program szervezésében és egyúttal bemutatja a ’Miele One To Watch’ díjat. A díj célja a feltörekvő tehetségek és a potenciálisan legjobbá váló éttermek elismerése. A ’Miele One To Watch’ díj 2018. március 27-én került átadásra az „Ázsia 50 Legjobb Étterme esemény 6. évfordulóján, Makaóban. A díjat a manilai Toyo Eatery étterem nyerte el, tulajdonos-séfje, Jordy Navarra vehette át. William Drew, az Asia’s 50 Best Restaurants csoport szerkesztője szerint a “Toyo Eatery megtestesíti a Miele One To Watch Award szellemét. Helyi kulturális és tradicionális ételek megalkotásával Jordy Navarra egy fiatal tehetség, aki kreatívan főz előremutató szemlélettel, de ugyanakkor precízen és figyelve a részletekre.”

Ezenkívül a Miele prezentálja a #50BestTalks című kulináris előadássorozatot élő konferenciákkal és bemutatókkal, amelyekben világvezető séfek osztják meg elképzeléseiket a jövő gasztronómiájáról. #BestAndBeyond – Új narratíva a “Culinary Art” számára A kooperáció keretei között új részek kerülnek a 2017-ben indított #BestAndBeyond sorozathoz. Korábban olyan séfek, mint Ferran Adrià, René Redzepi, Joan Roca, Massimo Bottura és Daniel Humm – akiknek éttermei már mind szerepeltek a lista élén – beszéltek arról, hogy mi motiválja és inspirálja őket, valamint együtt újraértékelték jövőről alkotott gondolataikat.

Személyes történeteik befogadó környezetre találtak a Miele online magazinjában (Culinary Art, 50best.miele.com). Interjúk, cikkek és videók színesítik az anyagokat, a fine diningról és az otthoni igényes főzésről. Axel Kniehl szerint: „az a célunk, hogy lelkesítsük az ételek szerelmeseit az egész világon. Kíváncsian várom a visszajelzéseiket”.

Forrás: Vendég és Hotel


Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?