A munka melletti tanulást díjazta a McDonald's

Immár hatodik alkalommal ünnepelte a McDonald's azon dolgozóit, akik a munkában és az iskolapadokban egyaránt folyamatosan helytállnak.

Az elmúlt években hazánkban is felértékelődött az öngondoskodás szerepe a felső-, sőt már a középfokú oktatásban is. A gyorsétteremlánc ebben igyekszik segíteni legszorgalmasabb munkatársainak, ösztöndíjjal támogatva diákéveiket. Az idén díjazott 85 dolgozóval, közel félezerre nőtt a hazai McDonald's ösztöndíjasok száma. Fekete Mariann, a McDonald's idei arca is sikerrel pályázott.

A McDonald's Magyarország 2007-ben csatlakozott ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez, és idén minden eddiginél több, 85 dolgozót jutalmazott franchise-partnereivel karöltve. Immár a 39 vidéken dolgozó és a 46 budapesti ösztöndíjas kolléga is azon félezer dolgozó sorát erősíti, akik kitartó munkával, tanulással kiérdemelték a megtisztelő jutalmat.

A vállalat az egyik legnagyobb hazai diákfoglalkoztatóként – dolgozói állománya felét, mintegy 2 500 főt, diákok teszik ki – fontosnak tartja a tehetséggondozást és azt, hogy támogassa munkavállalóit a választott életpályájukhoz szükséges tudás elnyerésében, akár a lánc kötelékében képzelik el jövőjüket, akár azon kívül.

Ezt a célt szolgálja – ahogy azt a díjazottak motivációs leveleikben ki is emelték – a fiatalos munkahelyi környezet, a rugalmas munkaidő-beosztás, a jó emberi és szakmai kapcsolat a kollégák között (a munkavállalók visszajelzése alapján a vállalat 2010-ben és 2011-ben is megkapta a "Legjobb Munkahely" díját), és természetesen ez az ösztöndíj is.

A támogatást, mely az anyagi juttatáson túl komoly erkölcsi elismerést is jelent, idén is a legkülönbözőbb háttérrel rendelkező munkatársak kapták meg: a díjazottak között volt vállalati, illetve franchise rendszerben működő étterem munkatársa, vidéki és budapesti dolgozó, és – a teljesség igénye nélkül – jogász, informatikus, közgazdász, mérnök, és talán magától értetődő módon vendéglátó szakmai hallgató is. A nemrégiben a McDonald's idei arcának választott Fekete Mariann – a Békésy György Szakközépiskola tanulója – is sikerrel pályázott. Az élethosszig tartó tanulás nagyszerű példája, hogy a jutalomban részesülhetett Bakos Andrea, a kecskeméti étterem vezetője is, aki 1995 óta, tizenhét éve dolgozik a McDonald's-nál.

"Az egyik legfontosabb munkáltatói célunk az, hogy a diákok között a McDonald's ne csak trendi találkozóhely legyen, hanem az egyik legrugalmasabb, különböző karrier-lehetőségeket nyújtó munkahelyként is megjelenjen" mondta el Gáspár Ferenc, HR vezető. "Fontos számunkra, hogy dolgozóinkat olyan tudással, mentalitással és talpraesettséggel vértezzük fel, amellyel bárhol megállhatják helyüket, így is erősítve vállalatunk jó hírnevét."

A dolgozók pályázat útján jelentkezhettek a programba, a pénzjutalmat ünnepélyes díjkiosztó keretében kapták meg. (forrás: McDonald's)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.