A munka melletti tanulást díjazta a McDonald's

Immár hatodik alkalommal ünnepelte a McDonald's azon dolgozóit, akik a munkában és az iskolapadokban egyaránt folyamatosan helytállnak.

Az elmúlt években hazánkban is felértékelődött az öngondoskodás szerepe a felső-, sőt már a középfokú oktatásban is. A gyorsétteremlánc ebben igyekszik segíteni legszorgalmasabb munkatársainak, ösztöndíjjal támogatva diákéveiket. Az idén díjazott 85 dolgozóval, közel félezerre nőtt a hazai McDonald's ösztöndíjasok száma. Fekete Mariann, a McDonald's idei arca is sikerrel pályázott.

A McDonald's Magyarország 2007-ben csatlakozott ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez, és idén minden eddiginél több, 85 dolgozót jutalmazott franchise-partnereivel karöltve. Immár a 39 vidéken dolgozó és a 46 budapesti ösztöndíjas kolléga is azon félezer dolgozó sorát erősíti, akik kitartó munkával, tanulással kiérdemelték a megtisztelő jutalmat.

A vállalat az egyik legnagyobb hazai diákfoglalkoztatóként – dolgozói állománya felét, mintegy 2 500 főt, diákok teszik ki – fontosnak tartja a tehetséggondozást és azt, hogy támogassa munkavállalóit a választott életpályájukhoz szükséges tudás elnyerésében, akár a lánc kötelékében képzelik el jövőjüket, akár azon kívül.

Ezt a célt szolgálja – ahogy azt a díjazottak motivációs leveleikben ki is emelték – a fiatalos munkahelyi környezet, a rugalmas munkaidő-beosztás, a jó emberi és szakmai kapcsolat a kollégák között (a munkavállalók visszajelzése alapján a vállalat 2010-ben és 2011-ben is megkapta a "Legjobb Munkahely" díját), és természetesen ez az ösztöndíj is.

A támogatást, mely az anyagi juttatáson túl komoly erkölcsi elismerést is jelent, idén is a legkülönbözőbb háttérrel rendelkező munkatársak kapták meg: a díjazottak között volt vállalati, illetve franchise rendszerben működő étterem munkatársa, vidéki és budapesti dolgozó, és – a teljesség igénye nélkül – jogász, informatikus, közgazdász, mérnök, és talán magától értetődő módon vendéglátó szakmai hallgató is. A nemrégiben a McDonald's idei arcának választott Fekete Mariann – a Békésy György Szakközépiskola tanulója – is sikerrel pályázott. Az élethosszig tartó tanulás nagyszerű példája, hogy a jutalomban részesülhetett Bakos Andrea, a kecskeméti étterem vezetője is, aki 1995 óta, tizenhét éve dolgozik a McDonald's-nál.

"Az egyik legfontosabb munkáltatói célunk az, hogy a diákok között a McDonald's ne csak trendi találkozóhely legyen, hanem az egyik legrugalmasabb, különböző karrier-lehetőségeket nyújtó munkahelyként is megjelenjen" mondta el Gáspár Ferenc, HR vezető. "Fontos számunkra, hogy dolgozóinkat olyan tudással, mentalitással és talpraesettséggel vértezzük fel, amellyel bárhol megállhatják helyüket, így is erősítve vállalatunk jó hírnevét."

A dolgozók pályázat útján jelentkezhettek a programba, a pénzjutalmat ünnepélyes díjkiosztó keretében kapták meg. (forrás: McDonald's)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.