A munka melletti tanulást díjazta a McDonald's

Immár hatodik alkalommal ünnepelte a McDonald's azon dolgozóit, akik a munkában és az iskolapadokban egyaránt folyamatosan helytállnak.

Az elmúlt években hazánkban is felértékelődött az öngondoskodás szerepe a felső-, sőt már a középfokú oktatásban is. A gyorsétteremlánc ebben igyekszik segíteni legszorgalmasabb munkatársainak, ösztöndíjjal támogatva diákéveiket. Az idén díjazott 85 dolgozóval, közel félezerre nőtt a hazai McDonald's ösztöndíjasok száma. Fekete Mariann, a McDonald's idei arca is sikerrel pályázott.

A McDonald's Magyarország 2007-ben csatlakozott ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez, és idén minden eddiginél több, 85 dolgozót jutalmazott franchise-partnereivel karöltve. Immár a 39 vidéken dolgozó és a 46 budapesti ösztöndíjas kolléga is azon félezer dolgozó sorát erősíti, akik kitartó munkával, tanulással kiérdemelték a megtisztelő jutalmat.

A vállalat az egyik legnagyobb hazai diákfoglalkoztatóként – dolgozói állománya felét, mintegy 2 500 főt, diákok teszik ki – fontosnak tartja a tehetséggondozást és azt, hogy támogassa munkavállalóit a választott életpályájukhoz szükséges tudás elnyerésében, akár a lánc kötelékében képzelik el jövőjüket, akár azon kívül.

Ezt a célt szolgálja – ahogy azt a díjazottak motivációs leveleikben ki is emelték – a fiatalos munkahelyi környezet, a rugalmas munkaidő-beosztás, a jó emberi és szakmai kapcsolat a kollégák között (a munkavállalók visszajelzése alapján a vállalat 2010-ben és 2011-ben is megkapta a "Legjobb Munkahely" díját), és természetesen ez az ösztöndíj is.

A támogatást, mely az anyagi juttatáson túl komoly erkölcsi elismerést is jelent, idén is a legkülönbözőbb háttérrel rendelkező munkatársak kapták meg: a díjazottak között volt vállalati, illetve franchise rendszerben működő étterem munkatársa, vidéki és budapesti dolgozó, és – a teljesség igénye nélkül – jogász, informatikus, közgazdász, mérnök, és talán magától értetődő módon vendéglátó szakmai hallgató is. A nemrégiben a McDonald's idei arcának választott Fekete Mariann – a Békésy György Szakközépiskola tanulója – is sikerrel pályázott. Az élethosszig tartó tanulás nagyszerű példája, hogy a jutalomban részesülhetett Bakos Andrea, a kecskeméti étterem vezetője is, aki 1995 óta, tizenhét éve dolgozik a McDonald's-nál.

"Az egyik legfontosabb munkáltatói célunk az, hogy a diákok között a McDonald's ne csak trendi találkozóhely legyen, hanem az egyik legrugalmasabb, különböző karrier-lehetőségeket nyújtó munkahelyként is megjelenjen" mondta el Gáspár Ferenc, HR vezető. "Fontos számunkra, hogy dolgozóinkat olyan tudással, mentalitással és talpraesettséggel vértezzük fel, amellyel bárhol megállhatják helyüket, így is erősítve vállalatunk jó hírnevét."

A dolgozók pályázat útján jelentkezhettek a programba, a pénzjutalmat ünnepélyes díjkiosztó keretében kapták meg. (forrás: McDonald's)


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.