A Pálinka Nemzeti Tanács is elismerte a Zsindelyest

Az idei évben háromszoros jubileumot ünneplő Pálinkafőzde a legnagyobb országos versenyen is kiválóan szerepelt, a 20 nevezett pálinkából 19-et díjaztak arany, ezüst, illetve bronzéremmel.

A 2014. évi Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyt májusban rendezték meg Kecelen, ahol 50 főzde 335 mintáját bírálták a szakemberek. Ennek eredményhirdetésére június 19-én a Mezőgazdasági Múzeumban került sor, ahol is arany, ezüst, bronzérmeket, illetve champion-díjakat osztottak ki a főzdék között. A Zsindelyes Pálinkafőzde húsz pálinkáját nevezte be a Pálinka Nemzeti Tanács által meghirdetett versenyre, melyek a zsűritől 2 arany-, 6 ezüst- és 11 bronzminősítést kaptak, illetve a kategóriagyőztesek versenyében Champion-díjat kapott a Jonagold Almapálinka, s így jogot szerzett arra, hogy indulhasson a Magyarország legjobb pálinkája címért, de végül szoros versenyben a második lett.

A 2014-es év a Zsindelyes Pálinkafőzde részére sok szempontból különleges: 10 évvel ezelőtt született meg a Zsindelyes márka (még a kereskedelmi pálinkafőzés kezdetén), 30 éve alakult meg a Pálinkafőzde az ország negyedik magánfőzdéjeként és 50 éve, hogy gyümölcskutatók kinemesítették az újfehértói fürtös meggyet, a belőle főzött pálinkát pedig 2007-ben hatodikként az országban árujelzői oltalommal látták el és a Zsindelyes Pálinkafőzde zászlóspálinkájává vált.

„A három jubileum eleve nagy dolog, büszkék vagyunk, hogy idén ennyi minden ad okot az ünneplésre. Az évfordulók méltó megkoronázásaként a szakmai versenyeken is sorra nyernek a pálinkáink. Idén a Gyulai Pálinka Világkupán számos arany-, ezüst-, bronz-, illetve champion-díjat kaptunk, ezeknek köszönhetően elnyertük a „Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéje” megnevezést is. Az Országos Pálinkakóstolóra is beneveztük a termékeinket, ahol háromból három csillagos termék lett, bekerült a Pálinkakiválóságok Könyvébe is. Időközben nekünk ítélték idén – a kereskedelmi főzdék közül egyedül – már harmadik éve a MagyarBrands-díjat, amely azt jelenti, hogy a Zsindelyes kiemelt márkaként van számon tartva, a magyar értékeket méltó módon képviseli az országban és az ország határain kívül is.

Múlt héten pedig az Országos Pálinkaversenyen is szinte 100%-os eredményességgel szerepeltek a Zsindelyes Pálinkák. Magyarország egyik legnagyobb értékesítési volumenével rendelkező főzdéjeként büszkék vagyunk arra, hogy a mai felgyorsult világban meg tudjuk tartani az általunk gyártott pálinkák megszokott minőségét, így az ezzel a tíz betűvel fémjelzett palackok beltartalma nem okoz csalódást kóstolójának.” – vélekedett a márka eredményeiről Papp József, a cég vezetője.

Forrás: Vendég & Hotel


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.