A Pálinka Nemzeti Tanács is elismerte a Zsindelyest

Az idei évben háromszoros jubileumot ünneplő Pálinkafőzde a legnagyobb országos versenyen is kiválóan szerepelt, a 20 nevezett pálinkából 19-et díjaztak arany, ezüst, illetve bronzéremmel.

A 2014. évi Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyt májusban rendezték meg Kecelen, ahol 50 főzde 335 mintáját bírálták a szakemberek. Ennek eredményhirdetésére június 19-én a Mezőgazdasági Múzeumban került sor, ahol is arany, ezüst, bronzérmeket, illetve champion-díjakat osztottak ki a főzdék között. A Zsindelyes Pálinkafőzde húsz pálinkáját nevezte be a Pálinka Nemzeti Tanács által meghirdetett versenyre, melyek a zsűritől 2 arany-, 6 ezüst- és 11 bronzminősítést kaptak, illetve a kategóriagyőztesek versenyében Champion-díjat kapott a Jonagold Almapálinka, s így jogot szerzett arra, hogy indulhasson a Magyarország legjobb pálinkája címért, de végül szoros versenyben a második lett.

A 2014-es év a Zsindelyes Pálinkafőzde részére sok szempontból különleges: 10 évvel ezelőtt született meg a Zsindelyes márka (még a kereskedelmi pálinkafőzés kezdetén), 30 éve alakult meg a Pálinkafőzde az ország negyedik magánfőzdéjeként és 50 éve, hogy gyümölcskutatók kinemesítették az újfehértói fürtös meggyet, a belőle főzött pálinkát pedig 2007-ben hatodikként az országban árujelzői oltalommal látták el és a Zsindelyes Pálinkafőzde zászlóspálinkájává vált.

„A három jubileum eleve nagy dolog, büszkék vagyunk, hogy idén ennyi minden ad okot az ünneplésre. Az évfordulók méltó megkoronázásaként a szakmai versenyeken is sorra nyernek a pálinkáink. Idén a Gyulai Pálinka Világkupán számos arany-, ezüst-, bronz-, illetve champion-díjat kaptunk, ezeknek köszönhetően elnyertük a „Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéje” megnevezést is. Az Országos Pálinkakóstolóra is beneveztük a termékeinket, ahol háromból három csillagos termék lett, bekerült a Pálinkakiválóságok Könyvébe is. Időközben nekünk ítélték idén – a kereskedelmi főzdék közül egyedül – már harmadik éve a MagyarBrands-díjat, amely azt jelenti, hogy a Zsindelyes kiemelt márkaként van számon tartva, a magyar értékeket méltó módon képviseli az országban és az ország határain kívül is.

Múlt héten pedig az Országos Pálinkaversenyen is szinte 100%-os eredményességgel szerepeltek a Zsindelyes Pálinkák. Magyarország egyik legnagyobb értékesítési volumenével rendelkező főzdéjeként büszkék vagyunk arra, hogy a mai felgyorsult világban meg tudjuk tartani az általunk gyártott pálinkák megszokott minőségét, így az ezzel a tíz betűvel fémjelzett palackok beltartalma nem okoz csalódást kóstolójának.” – vélekedett a márka eredményeiről Papp József, a cég vezetője.

Forrás: Vendég & Hotel


Egészséges sütemények az ünnepekre

Egészséges sütemények az ünnepekre 

Karácsonykor is lehet egészségeset, de egyúttal finomat is sütni!
 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.