Takács Lajos, Somló-hegyi borász nagyon szép fehérborait hozta magával, Liszkay Mihály, pedig a Káli-medence egyik kis falvából, Monoszlóról, a „Pangyér” elnevezésű pincészetében készült különleges vöröseivel érkezett. Nemcsak a kínált borok voltak elsőrangúak, a házigazdák sem adták alább: sokáig próbálták, kísérletezték ki azon fogásokat, amelyek aztán Jahni László konyhafőnök irányításával, és Csapody Balázs tulajdonos szakértelmével a konyháról a borest alkalmával a vendégek elé érkeztek. Csak néhány különlegesség ízelítőül közülük: sütőtökkrém leves csukahús gombóccal, vörös káposztás rizottó kacsahurkával, de ugyanilyen kellemes meglepetést keltett a vendégek körében a desszert is, ami egy merész húzással libamáj creme Brulée volt. Az adagok korántsem a most divatos irányzatot tükrözték, azaz jó vidéki fogadóhoz méltóan emberes méretűek voltak, és laktatóak. A hozzávalókat pedig egytől-egyig a környéken, helyi gazdáktól szerezték be a Kistücsökben, ahol úgy tűnik, a téli, másutt ínséges vendéglátós időkben nem csak a meghívott Balaton-felvidéki pincészet tulajdonosa a zongora mellett, hanem az étterem forgalma is jól ciripel.
A pangyéri borosgazda jól muzsikál
Meglehetősen rendhagyó borestre invitálta a Balaton déli-partjának egyik híresen jó helye, a balatonszemesi Kistücsök étterem csapata vendégeiket: a tó átellenben lévő partjáról hívott meg borászt és pincészet tulajdonost, akik nem csak boraikat kóstoltatták a különleges vacsora kísérőjeként, hanem egyikük, Liszkay Mihály, profi bárzongorista módjára muzsikával is szórakoztatta az evő-ivó nagyérdeműt december 11-én, péntek este.

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában
Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.