Takács Lajos, Somló-hegyi borász nagyon szép fehérborait hozta magával, Liszkay Mihály, pedig a Káli-medence egyik kis falvából, Monoszlóról, a „Pangyér” elnevezésű pincészetében készült különleges vöröseivel érkezett. Nemcsak a kínált borok voltak elsőrangúak, a házigazdák sem adták alább: sokáig próbálták, kísérletezték ki azon fogásokat, amelyek aztán Jahni László konyhafőnök irányításával, és Csapody Balázs tulajdonos szakértelmével a konyháról a borest alkalmával a vendégek elé érkeztek. Csak néhány különlegesség ízelítőül közülük: sütőtökkrém leves csukahús gombóccal, vörös káposztás rizottó kacsahurkával, de ugyanilyen kellemes meglepetést keltett a vendégek körében a desszert is, ami egy merész húzással libamáj creme Brulée volt. Az adagok korántsem a most divatos irányzatot tükrözték, azaz jó vidéki fogadóhoz méltóan emberes méretűek voltak, és laktatóak. A hozzávalókat pedig egytől-egyig a környéken, helyi gazdáktól szerezték be a Kistücsökben, ahol úgy tűnik, a téli, másutt ínséges vendéglátós időkben nem csak a meghívott Balaton-felvidéki pincészet tulajdonosa a zongora mellett, hanem az étterem forgalma is jól ciripel.
A pangyéri borosgazda jól muzsikál
Meglehetősen rendhagyó borestre invitálta a Balaton déli-partjának egyik híresen jó helye, a balatonszemesi Kistücsök étterem csapata vendégeiket: a tó átellenben lévő partjáról hívott meg borászt és pincészet tulajdonost, akik nem csak boraikat kóstoltatták a különleges vacsora kísérőjeként, hanem egyikük, Liszkay Mihály, profi bárzongorista módjára muzsikával is szórakoztatta az evő-ivó nagyérdeműt december 11-én, péntek este.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.