A PTE kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a pécsi intézet és a hosszúhetényi központú, de Szekszárd környékén szőlőt művelő Indivinum győztes borát 19 pincészet 35 mintájából választotta ki a "vakon" kóstoló társadalmi zsűri.
A nyerteseknek járó oklevelet Jakab Gábor egyetemi tanár, az intézet igazgatója és Hetényi János, a pincészet vezetője vehette át a napokban, az egyetem újkori alapításának századik évfordulójára rendezett jubileumi fogadáson.
A győztes borokból kategóriánként 1000-1200 palackot vásárol az egyetem. Az egyedi címkével ellátott italok elsősorban ajándékul szolgálnak az intézmény partnereinek, vendégeinek, de oktatók és hallgatók is megvásárolhatják, valamint korlátozott számban vinotékákba is jut belőle.
A PTE 2000 óta szervezi meg az egyetem bora versenyt a Dél-Dunántúl borvidékein. A pincészetek felé elvárás, hogy a benevezettborok ne legyenek drágák, hogy az intézmény nagy tételben tudjon vásárolni belőlük. Az egyetem bora rendkívül népszerű, az intézmény a vásárolt tételeken felül általában utórendelésre is "kényszerül".
A pécsi egyetem bora
(MTI) - A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szőlészeti és Borászati Intézetének 2008-as évjáratú cirfandlija és az Indivinum Kft. 2011-es kékfrankosa nyert a Pécsi Tudományegyetem Bora címért folytatott idei versenyben.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.