A RATIONAL fennállásának 50. évfordulóját ünnepli

A Rational, a melegételek készítésére szakosodott vállalat idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a következő szlogennel: „Ha az étel ízlik, mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéljük.” (x)

Siegfried Meister 1973-ban alapította a mai Rational AG-t. 44 éven keresztül az ügyfelek előnyeire összpontosítva vezette a vállalatot: Ma egy ilyen korú vállalatnak joga van létezni, ha teljesíti feladatát, és ez a feladat az, hogy előnyt kínáljon az ügyfélnek. Ennek az előnynek a minősége határozza meg a sikert vagy a kudarcot." Ez a filozófia ma is szilárdan rögzült a vállalati kultúrában. Ennek elérése érdekében világszerte több mint 2300 alkalmazott, köztük mintegy 500 mesterszakács áll napi kapcsolatban az ügyfelekkel, tudásukkal és tapasztalatukkal a vállalat DNS-ét alkotják. Főzési know-how-juk az alapja az olyan új termékek fejlesztésének, mint az iCombi és az iVario, illetve a ConnectedCooking, ami digitális hálózati megoldás professzionális konyhák számára.

 

Amikor Siegfried Meister 1973-ban megalapította a céget mindössze 18 alkalmazottal, senki sem tudta, hogy globális piacvezetővé válik. Ennek alapjait Meister 1976-ban alapozta meg, először az első Rational kombipároló feltalálásával, majd 1979-ben a szűk célcsoportra koncentráló stratégiával. Ez a stratégia kimondja, hogy a vállalkozás célja nem lehet a profit maximalizálása, hanem az, hogy növelje a hasznot egy adott célcsoport számára. A RATIONAL-nál ez azokat az embereket jelenti, akik e világ kereskedelmi konyháiban főznek, és ezáltal az őket a lehető legjobban támogató főzőrendszerekre specializálódott csoportra. 1983-tól Landsberg am Lechben csak kombi-párolók kerültek összeszerelésre. A 2019-es sikertörténetet az 1 000 000. darab koronázza meg. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy 1992-ben az iVario elődjeit építő francia disztribúciós partner, a Frima leányvállalata lett. 2018-ban a FRIMA végérvényesen RATIONAL lett.

 

Mivel a Rational a jövő cégének tekinti magát, nem csak visszatekint, hanem 50 évre előre is. Az Euromonitor a KTCHNrebel online magazin számára készített tanulmányt, amely olyan kérdésekkel foglalkozott, mint „Hogyan vásárolnak élelmiszert a vendéglátóipar számára 2073-ban?”, „Hogyan állítják elő és dolgozzák fel az élelmiszereket?”, „Hogyan szolgálják fel az ételeket?”. Eredmény: az éttermek 2073-ban is működnek majd, és az automatizálásnak és a digitalizációnak köszönhetően a szakácsoknak egyre több idejük lesz kreativitásukra. Dr. Peter Stadelmann, a Rational vezérigazgatója így nyilatkozott: „A gyors étkezés és az éttermi étkezési élmény közötti különbség a következő évtizedekben továbbra is el fog térni. Ez nagyszerű hír az étkeztetési szektor számára. Mert mi, emberek, pontosan ilyenek vagyunk.Olyan pillanatokat élhetünk át, amelyek messze túlmutatnak a puszta kalóriabevitelen: egyedülálló hangulatukon, a jövőben még figyelmesebb kiszolgálásukon és azokon az ételeken keresztül, amelyek soha nem látott kreativitás révén történeteket mesélnek el. Meggyőződésem, hogy a jövő technológiái egyedülálló lehetőséget tartogatnak a vendéglátóipar számára. Ezért hajrá 2073, jövünk!"

Budapesti főzőbemutatóinkra ITT lehet jelentkezni!

Vidéki főzőbemutatóinkra ITT jelentkezhet!

 

Forrás: RATIONAL


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.