A RATIONAL fennállásának 50. évfordulóját ünnepli

A Rational, a melegételek készítésére szakosodott vállalat idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a következő szlogennel: „Ha az étel ízlik, mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéljük.” (x)

Siegfried Meister 1973-ban alapította a mai Rational AG-t. 44 éven keresztül az ügyfelek előnyeire összpontosítva vezette a vállalatot: Ma egy ilyen korú vállalatnak joga van létezni, ha teljesíti feladatát, és ez a feladat az, hogy előnyt kínáljon az ügyfélnek. Ennek az előnynek a minősége határozza meg a sikert vagy a kudarcot." Ez a filozófia ma is szilárdan rögzült a vállalati kultúrában. Ennek elérése érdekében világszerte több mint 2300 alkalmazott, köztük mintegy 500 mesterszakács áll napi kapcsolatban az ügyfelekkel, tudásukkal és tapasztalatukkal a vállalat DNS-ét alkotják. Főzési know-how-juk az alapja az olyan új termékek fejlesztésének, mint az iCombi és az iVario, illetve a ConnectedCooking, ami digitális hálózati megoldás professzionális konyhák számára.

 

Amikor Siegfried Meister 1973-ban megalapította a céget mindössze 18 alkalmazottal, senki sem tudta, hogy globális piacvezetővé válik. Ennek alapjait Meister 1976-ban alapozta meg, először az első Rational kombipároló feltalálásával, majd 1979-ben a szűk célcsoportra koncentráló stratégiával. Ez a stratégia kimondja, hogy a vállalkozás célja nem lehet a profit maximalizálása, hanem az, hogy növelje a hasznot egy adott célcsoport számára. A RATIONAL-nál ez azokat az embereket jelenti, akik e világ kereskedelmi konyháiban főznek, és ezáltal az őket a lehető legjobban támogató főzőrendszerekre specializálódott csoportra. 1983-tól Landsberg am Lechben csak kombi-párolók kerültek összeszerelésre. A 2019-es sikertörténetet az 1 000 000. darab koronázza meg. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy 1992-ben az iVario elődjeit építő francia disztribúciós partner, a Frima leányvállalata lett. 2018-ban a FRIMA végérvényesen RATIONAL lett.

 

Mivel a Rational a jövő cégének tekinti magát, nem csak visszatekint, hanem 50 évre előre is. Az Euromonitor a KTCHNrebel online magazin számára készített tanulmányt, amely olyan kérdésekkel foglalkozott, mint „Hogyan vásárolnak élelmiszert a vendéglátóipar számára 2073-ban?”, „Hogyan állítják elő és dolgozzák fel az élelmiszereket?”, „Hogyan szolgálják fel az ételeket?”. Eredmény: az éttermek 2073-ban is működnek majd, és az automatizálásnak és a digitalizációnak köszönhetően a szakácsoknak egyre több idejük lesz kreativitásukra. Dr. Peter Stadelmann, a Rational vezérigazgatója így nyilatkozott: „A gyors étkezés és az éttermi étkezési élmény közötti különbség a következő évtizedekben továbbra is el fog térni. Ez nagyszerű hír az étkeztetési szektor számára. Mert mi, emberek, pontosan ilyenek vagyunk.Olyan pillanatokat élhetünk át, amelyek messze túlmutatnak a puszta kalóriabevitelen: egyedülálló hangulatukon, a jövőben még figyelmesebb kiszolgálásukon és azokon az ételeken keresztül, amelyek soha nem látott kreativitás révén történeteket mesélnek el. Meggyőződésem, hogy a jövő technológiái egyedülálló lehetőséget tartogatnak a vendéglátóipar számára. Ezért hajrá 2073, jövünk!"

Budapesti főzőbemutatóinkra ITT lehet jelentkezni!

Vidéki főzőbemutatóinkra ITT jelentkezhet!

 

Forrás: RATIONAL


Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.