A RATIONAL fennállásának 50. évfordulóját ünnepli

A Rational, a melegételek készítésére szakosodott vállalat idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a következő szlogennel: „Ha az étel ízlik, mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéljük.” (x)

Siegfried Meister 1973-ban alapította a mai Rational AG-t. 44 éven keresztül az ügyfelek előnyeire összpontosítva vezette a vállalatot: Ma egy ilyen korú vállalatnak joga van létezni, ha teljesíti feladatát, és ez a feladat az, hogy előnyt kínáljon az ügyfélnek. Ennek az előnynek a minősége határozza meg a sikert vagy a kudarcot." Ez a filozófia ma is szilárdan rögzült a vállalati kultúrában. Ennek elérése érdekében világszerte több mint 2300 alkalmazott, köztük mintegy 500 mesterszakács áll napi kapcsolatban az ügyfelekkel, tudásukkal és tapasztalatukkal a vállalat DNS-ét alkotják. Főzési know-how-juk az alapja az olyan új termékek fejlesztésének, mint az iCombi és az iVario, illetve a ConnectedCooking, ami digitális hálózati megoldás professzionális konyhák számára.

 

Amikor Siegfried Meister 1973-ban megalapította a céget mindössze 18 alkalmazottal, senki sem tudta, hogy globális piacvezetővé válik. Ennek alapjait Meister 1976-ban alapozta meg, először az első Rational kombipároló feltalálásával, majd 1979-ben a szűk célcsoportra koncentráló stratégiával. Ez a stratégia kimondja, hogy a vállalkozás célja nem lehet a profit maximalizálása, hanem az, hogy növelje a hasznot egy adott célcsoport számára. A RATIONAL-nál ez azokat az embereket jelenti, akik e világ kereskedelmi konyháiban főznek, és ezáltal az őket a lehető legjobban támogató főzőrendszerekre specializálódott csoportra. 1983-tól Landsberg am Lechben csak kombi-párolók kerültek összeszerelésre. A 2019-es sikertörténetet az 1 000 000. darab koronázza meg. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy 1992-ben az iVario elődjeit építő francia disztribúciós partner, a Frima leányvállalata lett. 2018-ban a FRIMA végérvényesen RATIONAL lett.

 

Mivel a Rational a jövő cégének tekinti magát, nem csak visszatekint, hanem 50 évre előre is. Az Euromonitor a KTCHNrebel online magazin számára készített tanulmányt, amely olyan kérdésekkel foglalkozott, mint „Hogyan vásárolnak élelmiszert a vendéglátóipar számára 2073-ban?”, „Hogyan állítják elő és dolgozzák fel az élelmiszereket?”, „Hogyan szolgálják fel az ételeket?”. Eredmény: az éttermek 2073-ban is működnek majd, és az automatizálásnak és a digitalizációnak köszönhetően a szakácsoknak egyre több idejük lesz kreativitásukra. Dr. Peter Stadelmann, a Rational vezérigazgatója így nyilatkozott: „A gyors étkezés és az éttermi étkezési élmény közötti különbség a következő évtizedekben továbbra is el fog térni. Ez nagyszerű hír az étkeztetési szektor számára. Mert mi, emberek, pontosan ilyenek vagyunk.Olyan pillanatokat élhetünk át, amelyek messze túlmutatnak a puszta kalóriabevitelen: egyedülálló hangulatukon, a jövőben még figyelmesebb kiszolgálásukon és azokon az ételeken keresztül, amelyek soha nem látott kreativitás révén történeteket mesélnek el. Meggyőződésem, hogy a jövő technológiái egyedülálló lehetőséget tartogatnak a vendéglátóipar számára. Ezért hajrá 2073, jövünk!"

Budapesti főzőbemutatóinkra ITT lehet jelentkezni!

Vidéki főzőbemutatóinkra ITT jelentkezhet!

 

Forrás: RATIONAL


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.