A Starbucks lassan beéri a McDonald's-ot

Egyre több elemző számol reális forgatókönyvként azzal, hogy a Starbucks hamarosan értékesebb lesz, mint a McDonald's.

Akár a világ legértékesebb étteremlánca is lehet néhány éven belül a Starbucks, ha minden úgy folytatódik, mint az elmúlt években – egyre több befektető számol reálisan ezzel a lehetőséggel. A Financial Times írt arról: ugyan most még megingathatatlan a McDonald’s első helye a listán, elképzelhető, hogy ez már nem tart sokáig.

A McDonald’s piaci értéke most épp 98,7 milliárd dollár, amitől jócskán elmarad a Starbucks 80 milliárdos értéke. Nem segített a Starbucksnak az előző év sem: a részvényeik értéke 7,5 százalékot esett. Ez azonban hosszabb távon akár még vonzhatja is a befektetőket a szakértők szerint, hiszen a vállalat tervei nagyra törőek, és most lehet viszonylag olcsóbban hozzájutni a részvényeikhez.

Mark Kalinowski, a Nomura elemzője volt a legbátrabb, aki azt mondta: a Starbucks nagy szerencsével már 2017 végére a legértékesebb amerikai étteremlánccá válhat. Ő úgy számol, hogy világszerte nagyjából 8 százalékkal nőhet meg a cég kávézóinak száma, a részvények értéke pedig akár 12 százalékkal is megugorhat. Szerinte a 2020-as évek elejére teljesülhet a vállalat célja, hogy világszerte 37 ezer helyen legyenek jelen – igaz, ez is csak azt jelentené, hogy elérik azt a számot, ahol a McDonald’s 2016 szeptemberében tartott.

Forrás: hvg.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.