A Starbucks lassan beéri a McDonald's-ot

Egyre több elemző számol reális forgatókönyvként azzal, hogy a Starbucks hamarosan értékesebb lesz, mint a McDonald's.

Akár a világ legértékesebb étteremlánca is lehet néhány éven belül a Starbucks, ha minden úgy folytatódik, mint az elmúlt években – egyre több befektető számol reálisan ezzel a lehetőséggel. A Financial Times írt arról: ugyan most még megingathatatlan a McDonald’s első helye a listán, elképzelhető, hogy ez már nem tart sokáig.

A McDonald’s piaci értéke most épp 98,7 milliárd dollár, amitől jócskán elmarad a Starbucks 80 milliárdos értéke. Nem segített a Starbucksnak az előző év sem: a részvényeik értéke 7,5 százalékot esett. Ez azonban hosszabb távon akár még vonzhatja is a befektetőket a szakértők szerint, hiszen a vállalat tervei nagyra törőek, és most lehet viszonylag olcsóbban hozzájutni a részvényeikhez.

Mark Kalinowski, a Nomura elemzője volt a legbátrabb, aki azt mondta: a Starbucks nagy szerencsével már 2017 végére a legértékesebb amerikai étteremlánccá válhat. Ő úgy számol, hogy világszerte nagyjából 8 százalékkal nőhet meg a cég kávézóinak száma, a részvények értéke pedig akár 12 százalékkal is megugorhat. Szerinte a 2020-as évek elejére teljesülhet a vállalat célja, hogy világszerte 37 ezer helyen legyenek jelen – igaz, ez is csak azt jelentené, hogy elérik azt a számot, ahol a McDonald’s 2016 szeptemberében tartott.

Forrás: hvg.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.