A terjeszkedés ütemét jelzi, hogy az idei első negyedévben 25 új üzlete nyílt a cégnek Németországban. Amennyiben a cél teljesül, úgy a vállalat - az éttermek számát tekintve - megelőzheti a jelenleg 1244 üzlettel rendelkező McDonald's-ot.
De Luca szerint esélyeiket növeli, hogy a fogyasztók az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet fordítanak egészségük megőrzésére. Emiatt a Subway - a nagy gyorsétterem-láncokkal ellentétben - az egészséges ételekre helyezi majd a hangsúlyt, s zöldségekkel, salátákkal színesíti kínálatát.
A Subway jelenleg őshazájában, az USA-ban a legsikeresebb, de Kanadában és Ausztráliában is erős érdekeltségekkel rendelkezik. Világszerte - franchise-rendszerben - mintegy 21 ezer éttermet működtet, éves forgalma tavaly elérte a 7 milliárd dollárt.(Menedzsment Fórum / Franchiseportál))
A Subway rohamosan szeretné bővíteni hálózatát Európában
A Subway rohamosan szeretné bővíteni hálózatát Európában, azon belül is elsősorban Németországban. Ennek jegyében hat éven belül a mostani 100-ról 1500-ra növelné németországi éttermeinek számát, mondta el a minap a cégalapító Fred DeLuca a Financial Times Deutschlandnak.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.