A Subway rohamosan szeretné bővíteni hálózatát Európában

A Subway rohamosan szeretné bővíteni hálózatát Európában, azon belül is elsősorban Németországban. Ennek jegyében hat éven belül a mostani 100-ról 1500-ra növelné németországi éttermeinek számát, mondta el a minap a cégalapító Fred DeLuca a Financial Times Deutschlandnak.

A terjeszkedés ütemét jelzi, hogy az idei első negyedévben 25 új üzlete nyílt a cégnek Németországban. Amennyiben a cél teljesül, úgy a vállalat - az éttermek számát tekintve - megelőzheti a jelenleg 1244 üzlettel rendelkező McDonald's-ot. De Luca szerint esélyeiket növeli, hogy a fogyasztók az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet fordítanak egészségük megőrzésére. Emiatt a Subway - a nagy gyorsétterem-láncokkal ellentétben - az egészséges ételekre helyezi majd a hangsúlyt, s zöldségekkel, salátákkal színesíti kínálatát. A Subway jelenleg őshazájában, az USA-ban a legsikeresebb, de Kanadában és Ausztráliában is erős érdekeltségekkel rendelkezik. Világszerte - franchise-rendszerben - mintegy 21 ezer éttermet működtet, éves forgalma tavaly elérte a 7 milliárd dollárt.(Menedzsment Fórum / Franchiseportál))

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.