A szörpök szörpje

Megvan a március végén Soltvadkerten megrendezett első Nemzeti Szörp Verseny nyertese.

A szakma képviseletében számos manufaktúra, kistermelő jelent meg és a különféle kategóriákban közel száz szörp versenyzett. A részvétel feltétele volt, hogy a kistermelők csak a hagyományos technológiával előállított, kizárólag kézzel szedett magyar gyümölcsből vagy gyógynövényből készített szörppel nevezhettek.

A szakmai zsűri vakteszt alapján döntött a különböző ízvilágú édes nedűk között, amelyek összesített pontszámainak köszönhetően alakult ki a végső sorrend. Kiválasztották a Nemzet Szörpjét, a legjobb gyümölcsszörpöt, a legjobb gyógynövényes szörpöt, valamint a megye szörpjét is.

A Nemzet Szörpje 2017-ben címet Kovács Lajos szamóca szörpje kapta, a legjobb gyümölcsszörp elismerést a Mayer Szörp Kft. eper szörpje kapta, a legjobb gyógynövényes szörp Molnárné Kárász Rita kakukkfű terméke lett. A Bács-Kiskun Megye Szörpje 2017 kitüntető címet Bóna Angéla kapta Kézműves mézes bodza szörpjéért.

A két különdíjas Molnárné Kárász Rita pitypang szörpje, mint a legkülönlegesebb szörp és Kovács István borsmenta-citromfű szörpje lett, utóbbi a társadalmi zsűri különdíjával büszkélkedhet.

A nemzeti és a megyei szörpbajnokok egy évig viselhetik a megtisztelő címet és öregbíthetik a magyar táj élő hagyományait.

A legjobb gyümölcsszörp kategória nyertese, a 2015-ben alakult budakeszi Mayer Szörpöt azért alapították tulajdonosai, mivel családi éttermükbe hosszas keresgélés után sem találtak az ízlésüknek megfelelő természetes alapanyagokból készült, tartósítószer mentes szörpöket. Azóta maguk főzik a mesterséges


Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.