A szörpök szörpje

Megvan a március végén Soltvadkerten megrendezett első Nemzeti Szörp Verseny nyertese.

A szakma képviseletében számos manufaktúra, kistermelő jelent meg és a különféle kategóriákban közel száz szörp versenyzett. A részvétel feltétele volt, hogy a kistermelők csak a hagyományos technológiával előállított, kizárólag kézzel szedett magyar gyümölcsből vagy gyógynövényből készített szörppel nevezhettek.

A szakmai zsűri vakteszt alapján döntött a különböző ízvilágú édes nedűk között, amelyek összesített pontszámainak köszönhetően alakult ki a végső sorrend. Kiválasztották a Nemzet Szörpjét, a legjobb gyümölcsszörpöt, a legjobb gyógynövényes szörpöt, valamint a megye szörpjét is.

A Nemzet Szörpje 2017-ben címet Kovács Lajos szamóca szörpje kapta, a legjobb gyümölcsszörp elismerést a Mayer Szörp Kft. eper szörpje kapta, a legjobb gyógynövényes szörp Molnárné Kárász Rita kakukkfű terméke lett. A Bács-Kiskun Megye Szörpje 2017 kitüntető címet Bóna Angéla kapta Kézműves mézes bodza szörpjéért.

A két különdíjas Molnárné Kárász Rita pitypang szörpje, mint a legkülönlegesebb szörp és Kovács István borsmenta-citromfű szörpje lett, utóbbi a társadalmi zsűri különdíjával büszkélkedhet.

A nemzeti és a megyei szörpbajnokok egy évig viselhetik a megtisztelő címet és öregbíthetik a magyar táj élő hagyományait.

A legjobb gyümölcsszörp kategória nyertese, a 2015-ben alakult budakeszi Mayer Szörpöt azért alapították tulajdonosai, mivel családi éttermükbe hosszas keresgélés után sem találtak az ízlésüknek megfelelő természetes alapanyagokból készült, tartósítószer mentes szörpöket. Azóta maguk főzik a mesterséges


Forrás: Vendég & Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.