A tökéletes eszpresszó titka nem csak a kávéban rejlik

A tökéletes minőségű espresso legfontosabb alapeleme a kiváló minőségű szemes kávé és a tiszta, friss víz. A víz világnapja alkalmából ez utóbbi összetevőnek jelentőségét szeretnénk kiemelni. A kávé 98%-a víz, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő összetételű, tiszta, szennyező anyagoktól mentes vizet használjunk a kávékészítés során.

A vízvezetékrendszerben található lerakodások, klór, ólom és egyéb nehéz fémek, növényvédő szerek befolyásolják a víz ízét és kellemetlen szagot kölcsönözhetnek a víznek, ezzel együtt pedig a kávéitaloknak is.

Megfelelő szűrőrendszerrel kitűnő minőségű vizet biztosíthatunk a kávékészítéshez, mely elősegíti az aromák hatékonyabb kivonatolását az őrleményből. A fejlettebb szűrők a magnézium pótlását is biztosítják, ezáltal a víz finomabb, selymesebb hatású lesz, ami alapját képezi az ízgazdagabb kávéitaloknak. Nem elhanyagolható szempont a víz karbonát tartalmának csökkentése sem, amivel megelőzhetők a korai vízkőlerakodások, így a kávégép vízkövesedése ellen is véd.

Új vendéglátó partnereinknél gyakran tapasztaljuk, hogy a vízszűrőrendszer telepítését követően a kávét aromásabbnak érzik és olyan különleges ízek megjelenéséről számolnak be, melyekkel korábban nem találkoztak. Egyértelműen pozitívan értékelik a változást, ezért minden partnerünk számára térítésmentesen biztosítjuk a víz szakszerű bevizsgálását és az adott helyszín adottságainak megfelelő vízszűrő rendszer telepítését és annak beállítását, hogy mindenki számára biztosítani tudjuk a kifogástalan Pellini minőséget. Rengeteget teszteltük a különböző vízszűrő megoldásokat amire megtaláltuk a számunkra legmegfelelőbbet.

A barista versenyeken a víz kérdése hasonló súllyal bír mint az hogy az adott eseményre milyen kávégépet biztosítanak vagy milyen tejjel lehet készíteni a cappuccino-kat. De nem csak a vendéglátó ipari professzionális kávégépek kapcsán fontos, a vízminőség kérdése. Otthoni kávéfogyasztók körében is gyakran halljuk miképp próbálják megoldani a víz minőség javítását. Sokan ásványvízzel próbálkoznak, mások pedig ioncserélt vízzel. Egyik megoldás sem feltétlenül jó, hisz tekintettel kell legyünk a kávégép megóvására a vízkő ellen, illetve az íz értékek megtartására és kiemelésére. A túllágyított vízzel készített kávé íze gyengébb, ezért itt is szükséges az egyensúly. Véleményünk szerint otthoni felhasználásra, ha nem áll rendelkezésre szakszerűen beállított víztisztító rendszer, akkor egy szűrőkancsó ideális megoldás lehet.

Bővebben: www.pellinicaffe.hu/vizvilagnapja

(x)


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.