A tökéletes eszpresszó titka nem csak a kávéban rejlik

A tökéletes minőségű espresso legfontosabb alapeleme a kiváló minőségű szemes kávé és a tiszta, friss víz. A víz világnapja alkalmából ez utóbbi összetevőnek jelentőségét szeretnénk kiemelni. A kávé 98%-a víz, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő összetételű, tiszta, szennyező anyagoktól mentes vizet használjunk a kávékészítés során.

A vízvezetékrendszerben található lerakodások, klór, ólom és egyéb nehéz fémek, növényvédő szerek befolyásolják a víz ízét és kellemetlen szagot kölcsönözhetnek a víznek, ezzel együtt pedig a kávéitaloknak is.

Megfelelő szűrőrendszerrel kitűnő minőségű vizet biztosíthatunk a kávékészítéshez, mely elősegíti az aromák hatékonyabb kivonatolását az őrleményből. A fejlettebb szűrők a magnézium pótlását is biztosítják, ezáltal a víz finomabb, selymesebb hatású lesz, ami alapját képezi az ízgazdagabb kávéitaloknak. Nem elhanyagolható szempont a víz karbonát tartalmának csökkentése sem, amivel megelőzhetők a korai vízkőlerakodások, így a kávégép vízkövesedése ellen is véd.

Új vendéglátó partnereinknél gyakran tapasztaljuk, hogy a vízszűrőrendszer telepítését követően a kávét aromásabbnak érzik és olyan különleges ízek megjelenéséről számolnak be, melyekkel korábban nem találkoztak. Egyértelműen pozitívan értékelik a változást, ezért minden partnerünk számára térítésmentesen biztosítjuk a víz szakszerű bevizsgálását és az adott helyszín adottságainak megfelelő vízszűrő rendszer telepítését és annak beállítását, hogy mindenki számára biztosítani tudjuk a kifogástalan Pellini minőséget. Rengeteget teszteltük a különböző vízszűrő megoldásokat amire megtaláltuk a számunkra legmegfelelőbbet.

A barista versenyeken a víz kérdése hasonló súllyal bír mint az hogy az adott eseményre milyen kávégépet biztosítanak vagy milyen tejjel lehet készíteni a cappuccino-kat. De nem csak a vendéglátó ipari professzionális kávégépek kapcsán fontos, a vízminőség kérdése. Otthoni kávéfogyasztók körében is gyakran halljuk miképp próbálják megoldani a víz minőség javítását. Sokan ásványvízzel próbálkoznak, mások pedig ioncserélt vízzel. Egyik megoldás sem feltétlenül jó, hisz tekintettel kell legyünk a kávégép megóvására a vízkő ellen, illetve az íz értékek megtartására és kiemelésére. A túllágyított vízzel készített kávé íze gyengébb, ezért itt is szükséges az egyensúly. Véleményünk szerint otthoni felhasználásra, ha nem áll rendelkezésre szakszerűen beállított víztisztító rendszer, akkor egy szűrőkancsó ideális megoldás lehet.

Bővebben: www.pellinicaffe.hu/vizvilagnapja

(x)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.