A Váci1-ben nyíilik meg a többszintes budapesti Hard Rock Café

A Váci1-ben nyíilik meg a többszintes budapesti Hard Rock Café

A Peter Morton és Isaac Tigrett által alapított Hard Rock Cafe első étterme 1971-ben nyílt Londonban. Az első osztályú étterem különlegességét az adta, hogy a rock and roll-t, színvonalas kiszolgálás mellett főleg amerikai jellegű ételekkel és italokkal házasították. A név ihletője a The Doors zenekar Morrison Hotel című albumának alcíme, a Hard Rock Café lehetett.

A Hard Rock Cafe jelenleg 169 országban van jelen, az éttermek mellett üzemeltetnek például kaszinókat, szállodákat is. A HRC számára az elmúlt években az ázsiai terjeszkedés dominált, de régiónkban is nyitottak üzleteket (legutóbb például júniusban Krakkóban).

A Váci utca 1-ben nem csak az amerikai étteremlánc, a Hard Rock Café nyitja meg többszintes magyarországi egységét, de a szórakozást szolgálja majd a Pesti Jam étterem és music pub is, amely 1000 négyzetméteren várja a vendégeket. Franchise hálózatok közül még a Szamos kávézó, cukrászda és „csokoládészalon” is lesz az üzletközpontban írja a világgazdaságra hivatkozva a Franchiseportál.

A lánc honlapja szerint 2011-ben Budapest mellett Hard Rock Café nyílik Dubaiban, Hanoiban, Hamburgban, Sydneyben és Nicosiaban. A fejlesztő Orco csoport képviselője szerint a budapesti egység október 13-án nyitja majd meg kapuját.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.