A világ legjobbjai hazánkban

A világ élvonalát és a legjobb hazai bártendereket vonultatja fel Magyarország első nemzetközi flair bartending versenye, a Fabbri Flair Open október 28-29-én, a belvárosi Ötkertben.

Ki ne emlékezne a Cocktail című, nagysikerű filmre, ahol Tom Cruise és Bryan Brown a Hippy Hippy Shakes dallamára, akrobatikus mozdulatokkal dobálta, pörgette az üvegeket és shakereket, így készítve a koktélokat. Ezúttal a világ legjobbjai és a magyar élvonal készül - először Magyarországon nemzetközi verseny keretében - egy fergeteges showra, egy itthon még nem látott megmérettetésre, ahol elképesztő látványosságú, zsonglőröket megszégyenítő ügyességű bártenderek kápráztatják el a közönséget és a zsűrit.

A Magyar Bármixer Unió, a Raiker és a Fabbri közös szervezésében rendezendő versenyen itt lesznek a legnagyobbak, köztük Alexander Shtifanov a Bacardi World Flair Championship világbajnoka, Marek Posluszny a Nemzetközi Bartender Szövetség kétszeres világbajnoka. A hazai színeket – mások mellett – az egyik legjobb európai női flair bártender, a korábban ritmikus gimnasztika válogatott Budai Julianna, valamint a magyar flair nagy reménysége, a most 21 éves, de lassan már 10 éve a flair-rel foglalkozó Kovács György képviseli.

A legnagyobbak versenyét neves ítészek bírálják majd. Itt lesz Franceso Leoni, a nemzetközi flair egyik első sztárja, Pedro Garcia, a Fabbri hivatalos brand nagykövete, spanyol bajnok flair bartender, Szőke Szabolcs, nemzetközi versenybíró, a hazai flair bartending megteremtője és Reiner Péter, korábbi magyar flair bajnok, a Magyar Bármixer Unió flair tagozatának vezetője.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.