A vizet ugyan kilötykölte a robotfelszolgálólány, de annyi baj legyen!

Miért tartanánk lapindító meetinget unalmas négy fal közt, ha egy robotokkal megtűzdelt pesti kávézóban is lehet?

Mondjuk érkezésünkkor kisebb csalódás ért, ugyanis a VIII. kerületi Práter utcai Enjoy Budapest Café egyik fő atrakciója, a recepciós kis robot, amelyik fogadja a vendégeket, és helyükre kíséri őket, éppen bekrepált, és jelenleg szerelés alatt áll, de ez legyen a legkevesebb gond és stressz, ami egy vendéglátóhelyen ma érheti az embert.

Hiszen régen elhatároztuk, következő lapindító értekezletünket robotok meghitt közelségében, sőt, általuk kiszolgált szervízzel tartjuk, ráadásul - autentikus módon - vizes témákat feldolgozó lapszámunk megbeszélésén Réka kolléganő mindjárt kért is a hozzánk érkező felszolgálórobottól egy nagy pohár ásványvizet. Amit, miközben halkan berregve közeledett felénk, kicsit kilötykölt, mivel nem várt probléma érte munkája közben: egy kabát sarka lógott be útjába, és a robotfelszolgálólány nem tudta kezelni ezt a váratlan helyzetet. Csak topogott egy helyben, amíg az egyik kávézó-beli alkalmazott segítségére nem sietett.

De aztán a különböző kávéféleségéeket, forró csokit, üdítőt, és meleg lepényeket profin kihozta, és türelmesen várta, amíg elvesszük a kezéből, jó étvágyat kívánt, majd csendesen arrébb gördült.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy ezt a ma még különlegesnek számító helyet azért hozták létre tulajdonosai, hogy így egy csapásra megoldják az immár égető munkaerőhiány helyzetet, ki kell ábrándítsuk az e nézetet vallókat: nem, az ötletet kitaláló E-Szoftverfejlesztő Kft. azért állította hadrendbe az Enjoy Robotics üzletágon belüli kisebb-nagyobb robotokat az üzletben, hogy még több forrást tudjanak összpontosítani kutatásaikra és fejlesztéseikre, a Práter utcai kávézó tulajdonképpen egyfajta barátságos bemutatótér, ahol több nagyobb méretű robot, és számos kis robot várja a vendégeket. "Akikkel" lehet játszani is, meghallgatni énekeiket, figyelni bájos vagy éppen suta táncaikat, és közben lehet jókat enni, inni. A robotfelszolgáló meg sosem lesz ideges, nem tesz megjegyzéseket, mindig mosolyog és türelmes, legfeljebb néha kilöttyinti a vizet - de egy ilyen különleges helyen ez a legkevesebb.

 

 

 

 

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.