A vizet ugyan kilötykölte a robotfelszolgálólány, de annyi baj legyen!

Miért tartanánk lapindító meetinget unalmas négy fal közt, ha egy robotokkal megtűzdelt pesti kávézóban is lehet?

Mondjuk érkezésünkkor kisebb csalódás ért, ugyanis a VIII. kerületi Práter utcai Enjoy Budapest Café egyik fő atrakciója, a recepciós kis robot, amelyik fogadja a vendégeket, és helyükre kíséri őket, éppen bekrepált, és jelenleg szerelés alatt áll, de ez legyen a legkevesebb gond és stressz, ami egy vendéglátóhelyen ma érheti az embert.

Hiszen régen elhatároztuk, következő lapindító értekezletünket robotok meghitt közelségében, sőt, általuk kiszolgált szervízzel tartjuk, ráadásul - autentikus módon - vizes témákat feldolgozó lapszámunk megbeszélésén Réka kolléganő mindjárt kért is a hozzánk érkező felszolgálórobottól egy nagy pohár ásványvizet. Amit, miközben halkan berregve közeledett felénk, kicsit kilötykölt, mivel nem várt probléma érte munkája közben: egy kabát sarka lógott be útjába, és a robotfelszolgálólány nem tudta kezelni ezt a váratlan helyzetet. Csak topogott egy helyben, amíg az egyik kávézó-beli alkalmazott segítségére nem sietett.

De aztán a különböző kávéféleségéeket, forró csokit, üdítőt, és meleg lepényeket profin kihozta, és türelmesen várta, amíg elvesszük a kezéből, jó étvágyat kívánt, majd csendesen arrébb gördült.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy ezt a ma még különlegesnek számító helyet azért hozták létre tulajdonosai, hogy így egy csapásra megoldják az immár égető munkaerőhiány helyzetet, ki kell ábrándítsuk az e nézetet vallókat: nem, az ötletet kitaláló E-Szoftverfejlesztő Kft. azért állította hadrendbe az Enjoy Robotics üzletágon belüli kisebb-nagyobb robotokat az üzletben, hogy még több forrást tudjanak összpontosítani kutatásaikra és fejlesztéseikre, a Práter utcai kávézó tulajdonképpen egyfajta barátságos bemutatótér, ahol több nagyobb méretű robot, és számos kis robot várja a vendégeket. "Akikkel" lehet játszani is, meghallgatni énekeiket, figyelni bájos vagy éppen suta táncaikat, és közben lehet jókat enni, inni. A robotfelszolgáló meg sosem lesz ideges, nem tesz megjegyzéseket, mindig mosolyog és türelmes, legfeljebb néha kilöttyinti a vizet - de egy ilyen különleges helyen ez a legkevesebb.

 

 

 

 

 


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.