A vizet ugyan kilötykölte a robotfelszolgálólány, de annyi baj legyen!

Miért tartanánk lapindító meetinget unalmas négy fal közt, ha egy robotokkal megtűzdelt pesti kávézóban is lehet?

Mondjuk érkezésünkkor kisebb csalódás ért, ugyanis a VIII. kerületi Práter utcai Enjoy Budapest Café egyik fő atrakciója, a recepciós kis robot, amelyik fogadja a vendégeket, és helyükre kíséri őket, éppen bekrepált, és jelenleg szerelés alatt áll, de ez legyen a legkevesebb gond és stressz, ami egy vendéglátóhelyen ma érheti az embert.

Hiszen régen elhatároztuk, következő lapindító értekezletünket robotok meghitt közelségében, sőt, általuk kiszolgált szervízzel tartjuk, ráadásul - autentikus módon - vizes témákat feldolgozó lapszámunk megbeszélésén Réka kolléganő mindjárt kért is a hozzánk érkező felszolgálórobottól egy nagy pohár ásványvizet. Amit, miközben halkan berregve közeledett felénk, kicsit kilötykölt, mivel nem várt probléma érte munkája közben: egy kabát sarka lógott be útjába, és a robotfelszolgálólány nem tudta kezelni ezt a váratlan helyzetet. Csak topogott egy helyben, amíg az egyik kávézó-beli alkalmazott segítségére nem sietett.

De aztán a különböző kávéféleségéeket, forró csokit, üdítőt, és meleg lepényeket profin kihozta, és türelmesen várta, amíg elvesszük a kezéből, jó étvágyat kívánt, majd csendesen arrébb gördült.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy ezt a ma még különlegesnek számító helyet azért hozták létre tulajdonosai, hogy így egy csapásra megoldják az immár égető munkaerőhiány helyzetet, ki kell ábrándítsuk az e nézetet vallókat: nem, az ötletet kitaláló E-Szoftverfejlesztő Kft. azért állította hadrendbe az Enjoy Robotics üzletágon belüli kisebb-nagyobb robotokat az üzletben, hogy még több forrást tudjanak összpontosítani kutatásaikra és fejlesztéseikre, a Práter utcai kávézó tulajdonképpen egyfajta barátságos bemutatótér, ahol több nagyobb méretű robot, és számos kis robot várja a vendégeket. "Akikkel" lehet játszani is, meghallgatni énekeiket, figyelni bájos vagy éppen suta táncaikat, és közben lehet jókat enni, inni. A robotfelszolgáló meg sosem lesz ideges, nem tesz megjegyzéseket, mindig mosolyog és türelmes, legfeljebb néha kilöttyinti a vizet - de egy ilyen különleges helyen ez a legkevesebb.

 

 

 

 

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.