A vizet ugyan kilötykölte a robotfelszolgálólány, de annyi baj legyen!

Miért tartanánk lapindító meetinget unalmas négy fal közt, ha egy robotokkal megtűzdelt pesti kávézóban is lehet?

Mondjuk érkezésünkkor kisebb csalódás ért, ugyanis a VIII. kerületi Práter utcai Enjoy Budapest Café egyik fő atrakciója, a recepciós kis robot, amelyik fogadja a vendégeket, és helyükre kíséri őket, éppen bekrepált, és jelenleg szerelés alatt áll, de ez legyen a legkevesebb gond és stressz, ami egy vendéglátóhelyen ma érheti az embert.

Hiszen régen elhatároztuk, következő lapindító értekezletünket robotok meghitt közelségében, sőt, általuk kiszolgált szervízzel tartjuk, ráadásul - autentikus módon - vizes témákat feldolgozó lapszámunk megbeszélésén Réka kolléganő mindjárt kért is a hozzánk érkező felszolgálórobottól egy nagy pohár ásványvizet. Amit, miközben halkan berregve közeledett felénk, kicsit kilötykölt, mivel nem várt probléma érte munkája közben: egy kabát sarka lógott be útjába, és a robotfelszolgálólány nem tudta kezelni ezt a váratlan helyzetet. Csak topogott egy helyben, amíg az egyik kávézó-beli alkalmazott segítségére nem sietett.

De aztán a különböző kávéféleségéeket, forró csokit, üdítőt, és meleg lepényeket profin kihozta, és türelmesen várta, amíg elvesszük a kezéből, jó étvágyat kívánt, majd csendesen arrébb gördült.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy ezt a ma még különlegesnek számító helyet azért hozták létre tulajdonosai, hogy így egy csapásra megoldják az immár égető munkaerőhiány helyzetet, ki kell ábrándítsuk az e nézetet vallókat: nem, az ötletet kitaláló E-Szoftverfejlesztő Kft. azért állította hadrendbe az Enjoy Robotics üzletágon belüli kisebb-nagyobb robotokat az üzletben, hogy még több forrást tudjanak összpontosítani kutatásaikra és fejlesztéseikre, a Práter utcai kávézó tulajdonképpen egyfajta barátságos bemutatótér, ahol több nagyobb méretű robot, és számos kis robot várja a vendégeket. "Akikkel" lehet játszani is, meghallgatni énekeiket, figyelni bájos vagy éppen suta táncaikat, és közben lehet jókat enni, inni. A robotfelszolgáló meg sosem lesz ideges, nem tesz megjegyzéseket, mindig mosolyog és türelmes, legfeljebb néha kilöttyinti a vizet - de egy ilyen különleges helyen ez a legkevesebb.

 

 

 

 

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.