Adventi Borszalon Pécsett

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin 2019-ben második alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont, ahol számos hazai és külföldi pincészet borait, mintegy 200 tételt, valamint más kiállítók termékeit (sajtokat, hústermékeket, csokoládékat, kekszeket és más helyi különlegességeket) kóstolhatnak és vásárolhatnak meg az érdeklődők. A pécsi adventi időszak legjelentősebb társasági eseményének részeként rendezik meg a Littke Palace-ban a második Zé Fesztet, egyben itt adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is.

A Pécsi Borozó borszalonja már az első kiadásában is a legjelentősebb beltéri pécsi boros rendezvénnyé vált, amelyen 2018-ban 60 kiállító jelent meg és 450 vendég érezte jól magát. Idén közel 100 kiállító érkezését jelzik a szervezők, elsősorban a régió mutatkozik be, vagyis pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatokkal találkozhatunk nagyobb számban, de érkeznek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről (Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Montenegró, Románia) is.
 
Az egynapos, december 7-re tervezett rendezvényen adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészete, étterem és szálláshelye díjakat is. A harmadik alkalommal kiosztandó elismerésekre a Pécsi Borozó olvasói és a szerkesztőség munkatársai voksolnak.
 
Az Adventi Borszalon részeként rendezik meg az idén a második Zé Fesztet, azaz a Pécsett nemesített zé-fajták (zenit, zefír, zéta, zengő, zeusz) termelőinek találkozóját, amelynek kezdeményezője és társszervezője a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.
 
A Pécsi Borozó Adventi Borszalonját nem titkolt szándékkal a legjelentősebb vidéki, beltéri boros rendezvénnyé szeretnék fejleszteni a szervezők, ennek megfelelően évről-évre nagyobb területen, több kiállítóval és remélhetőleg egyre több vendéggel is rendezik meg, akik nem csak Pécsről és a régióból, de akár távolabbról is érkeznek. A borszalonnak helyt adó Littke Palace Látogatóközpont a pécsi pezsgőgyártás emblematikus színhelye, a nemrégiben felújított épületegyüttes és pincerendszer színvonalas és méltó helyszín.

Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.