Ahol a Tokaji és a fesztiválok találkoztak

A vártnál is nagyobb sikerrel zárult a Tokaj Kereskedőház Zrt. címketervezési pályázata, amelynek keretében a „Pincemester Bora” elnevezésű termékének grafikai megjelenéséből kellett minden érdeklődőnek kiindulnia, és megtalálnia azt, mit is jelent számára a Magyar Fesztiválok Bora. A címketervezési pályázatra hatvan grafikus közel száz pályamunkája érkezett be. A pályázat eredményhirdetésére és értékelésére július 17-én került sor a GouBa Bazaarban, Budapesten.

A tokaji borokat senkinek nem kell bemutatni, hiszen fogalom a borok között, elsősorban a középkorúak és az idősebb korosztály körében. Itt az ideje, hogy ne csak a szülők, hanem gyerekeik, a fiatal felnőttek is felfedezzék a tokaji hegyvidék értékes nedűjét. A Tokaj Kereskedőház Zrt. fontosnak tartja, hogy úttörő szerepet vállaljon a hazai borkultúra minőségi átalakításában, és a Tokaji borok fiatal felnőtt korosztályhoz való közelebb hozásában.

Fenti céllal döntött úgy a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezetősége, hogy egy gondosan kiválasztott termékkel nyit a fiatal korosztály felé. A cég „Magyar Fesztiválok Bora” címmel címketervezési pályázatot hirdetett a hazai kreatív szakma részére. A pályázati koncepció szerint a Tokaj Kereskedőház Zrt. „Pincemester Bora” fantázianevű terméke kínált alapot a Magyar Fesztiválok Borához és ez alapján tervezhették újra azt az érdeklődők oly módon, hogy képi világában és hangulatában visszaköszönjön a „Fesztiválok Bora-státusz”. A brand a fiatalok számára elérhető árú minőségi fehérbor, mely lehetővé teszi a korosztály számára is a kulturált és minőségi borfogyasztást A sok ötletes és magas színvonalon elkészített tervből választotta ki a zsűri a győzteseket.

A zsűri szakmai díja mellett a közönség szavazataira is számítottak a szervezők, az érdeklődők a Facebook-on adhatták le voksaikat. A szavazás során több, mint 2200 lájk érkezett, a végső győztes nagyon kiélezett verseny során dőlt el. A közösségi portál publikuma végül Tóth Lejla pályaművére adta le a legtöbb voksot, aki az ünnepélyes díjátadóról 4 db Hegyalja Fesztivál-bérlettel és 24 palack Pincemester Borával térhetett haza. A társaság elismerése további jeléül a győztes címkével ellátott, limitált szériájú palackokat tett elérhetővé a Hegyalja Fesztiválon.

A szakmai verseny során 98 alkotás közül választhatott a zsűri, amelynek tagja volt többek között a Superbrands alapítójaként ismertté vált Wiszkidenszky András; a Malév marketing igazgatója, Langsteiner Marianne; Illés Tamás, a Tokaj Keresekdeőház Zrt. marketing vezetője; Kovács Dániel a hg.hu főszerkesztőjeként, illetve a Dívány Spicc rovat szerkesztője, Fűszeres Eszter is. A zsűri tíz felettébb igényes pályamunkát emelt ki, ezek közül is három kapott kiemelkedően magas pontszámot. A pályázat szakmai nyertese végül a Novotny Dóra lett „Fesztiválhangulat” című munkájával.

A győztesek a felajánlott pénzdíj mellett fesztiválbelépőket, bort és egy meghívást is kaptak a Tokaj Kereskedőház borászatának meglátogatására.

A zsűri szakmai különdíját Hajnal Balázs kapta, aki 30 palack Tokaji Pincemester Borával lett gazdagabb.

A pályázat záróeseményére július 17-én került sor a GouBa Bazaar-ban, Budapesten. A zsűri tagjai itt értékelték a teljes projektet, valamint átadták a díjakat a nyerteseknek. Az eseményhez kapcsolódóan valamennyi pályamunkát kiállították a szervezők, így minden pályázó megtekinthette tervét, egy palack borra felcímkézve.

 

 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.