Ahol a Tokaji és a fesztiválok találkoztak

A vártnál is nagyobb sikerrel zárult a Tokaj Kereskedőház Zrt. címketervezési pályázata, amelynek keretében a „Pincemester Bora” elnevezésű termékének grafikai megjelenéséből kellett minden érdeklődőnek kiindulnia, és megtalálnia azt, mit is jelent számára a Magyar Fesztiválok Bora. A címketervezési pályázatra hatvan grafikus közel száz pályamunkája érkezett be. A pályázat eredményhirdetésére és értékelésére július 17-én került sor a GouBa Bazaarban, Budapesten.

A tokaji borokat senkinek nem kell bemutatni, hiszen fogalom a borok között, elsősorban a középkorúak és az idősebb korosztály körében. Itt az ideje, hogy ne csak a szülők, hanem gyerekeik, a fiatal felnőttek is felfedezzék a tokaji hegyvidék értékes nedűjét. A Tokaj Kereskedőház Zrt. fontosnak tartja, hogy úttörő szerepet vállaljon a hazai borkultúra minőségi átalakításában, és a Tokaji borok fiatal felnőtt korosztályhoz való közelebb hozásában.

Fenti céllal döntött úgy a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezetősége, hogy egy gondosan kiválasztott termékkel nyit a fiatal korosztály felé. A cég „Magyar Fesztiválok Bora” címmel címketervezési pályázatot hirdetett a hazai kreatív szakma részére. A pályázati koncepció szerint a Tokaj Kereskedőház Zrt. „Pincemester Bora” fantázianevű terméke kínált alapot a Magyar Fesztiválok Borához és ez alapján tervezhették újra azt az érdeklődők oly módon, hogy képi világában és hangulatában visszaköszönjön a „Fesztiválok Bora-státusz”. A brand a fiatalok számára elérhető árú minőségi fehérbor, mely lehetővé teszi a korosztály számára is a kulturált és minőségi borfogyasztást A sok ötletes és magas színvonalon elkészített tervből választotta ki a zsűri a győzteseket.

A zsűri szakmai díja mellett a közönség szavazataira is számítottak a szervezők, az érdeklődők a Facebook-on adhatták le voksaikat. A szavazás során több, mint 2200 lájk érkezett, a végső győztes nagyon kiélezett verseny során dőlt el. A közösségi portál publikuma végül Tóth Lejla pályaművére adta le a legtöbb voksot, aki az ünnepélyes díjátadóról 4 db Hegyalja Fesztivál-bérlettel és 24 palack Pincemester Borával térhetett haza. A társaság elismerése további jeléül a győztes címkével ellátott, limitált szériájú palackokat tett elérhetővé a Hegyalja Fesztiválon.

A szakmai verseny során 98 alkotás közül választhatott a zsűri, amelynek tagja volt többek között a Superbrands alapítójaként ismertté vált Wiszkidenszky András; a Malév marketing igazgatója, Langsteiner Marianne; Illés Tamás, a Tokaj Keresekdeőház Zrt. marketing vezetője; Kovács Dániel a hg.hu főszerkesztőjeként, illetve a Dívány Spicc rovat szerkesztője, Fűszeres Eszter is. A zsűri tíz felettébb igényes pályamunkát emelt ki, ezek közül is három kapott kiemelkedően magas pontszámot. A pályázat szakmai nyertese végül a Novotny Dóra lett „Fesztiválhangulat” című munkájával.

A győztesek a felajánlott pénzdíj mellett fesztiválbelépőket, bort és egy meghívást is kaptak a Tokaj Kereskedőház borászatának meglátogatására.

A zsűri szakmai különdíját Hajnal Balázs kapta, aki 30 palack Tokaji Pincemester Borával lett gazdagabb.

A pályázat záróeseményére július 17-én került sor a GouBa Bazaar-ban, Budapesten. A zsűri tagjai itt értékelték a teljes projektet, valamint átadták a díjakat a nyerteseknek. Az eseményhez kapcsolódóan valamennyi pályamunkát kiállították a szervezők, így minden pályázó megtekinthette tervét, egy palack borra felcímkézve.

 

 


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.