Akár Donald Trump bora is kóstolható az idei VinCE Budapesten

Ez még nem biztos. Az azonban igen, hogy lesz idén is VinCe Pince Magyarország egyik legrangosabb boros rendezvényén.

A régió legnagyobb boreseménye március 17-én szakmai nappal indul, így pénteken elsősorban a borászokat és szakmabelieket, 18-án és 19-én pedig főként a borkedvelő amatőröket várják, mondta a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján Jandrasics Borbála, a VinCE Magazin újonnan kinevezett főszerkesztője és Peller Ágnes főszervező.

A rendezvény az elmúlt 7 évben csaknem 30 Master of Wine-t (a borszakma egyik legmagasabb elérhető titulusa) vonultatott fel, és a borvilág legnagyobb neveit hozta el Budapestre.

A kiállítás mellett idén is ültetett mesterkurzusokon és workshopokon kóstolhatnak, tanulhatnak a borkedvelők, míg a sétáló kóstoló standjainál megismert borokat a VinCE PopUpWebstore online alkalmazás segítségével meg is lehet vásárolni - ez az online elérhető alkalmazás már a kiállítás előtti héten és utána is még egy hétig pinceáron kínálja a kiállításon kóstolható tételeket.

A VinCE Budapest több mint 160 kiállító és 200 borkereskedő, valamint újságírók, bloggerek, HoReCa szakemberek találkozóhelye, amely platformot kíván létrehozni a hazai termelők növekedési lehetőségeinek támogatása érdekében, mondták el. És a rendezvény során harmadik alkalommal adják át a VinCE Awards díjakat.

A mesterkurzusok előadói közül kiemelték a Roederer champagne-ház pincemesterét, Jean-Baptiste Lécaillont, a Taittinger-től Clovis Taittinger exportigazgató tart mesterkurzust, és előad a legnevesebb spanyol borász, Miguel Torres is, akit évek munkájába telt megnyerni - árulte a volt főszerkesztő, Németh Ágnes, aki a világháló segítségével vett részt a tájékoztatón - hiszen jó ideje Spanyolországba költözött.

A VinCE Budapesten szintén mesterkurzust tartó Fiona Beckettet a bor-étel párosítások királynőjeként tisztelik Nagy-Britanniában, az Elnökök és uralkodók borai című masterclasson pedig a tervek szerint kóstolni lehet Donald Trump virginiai borászatából érkező tételeket is.

A VinCE Budapest részletes programja és kiállítói listája a vincebudapest.hu honlapon érhető el.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.