Akikre büszkék vagyunk

Az alkalom és témaválasztás kiválóan sikerült a siófoki Krúdy Gyula Vendéglátó szakmai napon. Az iskola vezetői, tanárai és tanulói jól szervezett nemzetközi iskolai tanulóversenyt rendeztek.

Kiváló motiváció - „Akikre büszkék vagyunk" -, szívmelengető érzés volt látni az oktatók és tanulók kreativitását, információgyűjtését, hogy nemcsak feladatnak tekintették a témát, érezték ennek valós értékét, hogy „Múlt nélkül nem lehet teljes és sikeres a jövőnk" és a profitorientált világban mind jobban szükség van a hagyományok megőrzésére, ápolására és továbbadására, a szakmai alázatra és a vendég megbecsülésére. Jelenlévő vendégek, kiemelkedő művészek, írók és sportemberek, borászok emelték a rendezvény színvonalát. Ez párosult a házigazdák kitűnő munkaszervezésével és vendégszeretetével. Jó hangulatú, egészséges versenyszellem érződött a rendezvényen. Igényes, szépen terített asztalok és installációk, jól harmonizáló díszítőelemek, eszközök tisztasága, a menükártyák és az italsor összeállítása, igényessége is a felkészültséget bizonyította. A feladat második részénél (élőmunkánál) a vendégek fogadását, kiszolgálását, ültetését a vendég előtti műveleteket - koktélkészítés, szeletelés, flambírozás, az italok felszolgálása, a vendégekkel való kapcsolattartás - gyakorlatiasan, szervezetten hajtották végre. Több, az országos rendezvényen is szerepelt csapat tanult a zsűri által kifogásolt hibákból. A MNGSZ által tartott tréning és a kidolgozott egységes és átlátható zsűrizési szempontok megfelelő használata elérte célját, a tanulók folyamatos képzését, versenyre való felkészülését. Így sikeres a szakiskolák és a MNGSZ szakembereinek kapcsolata az oktatás és a kompetencia alapú gyakorlatias vendégek érdekét szolgáló versenyek. (mngsz.hu)

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.