Amikor az ember eszi meg a krokodilt...

A Corinthia Hotel Budapest Bolyki Péter Executive Chef által vezetett, Michelin Guide ajánlással kitüntetett konyhája a már megszokott magas minőséggel, de megújult formában vesz részt a Gourmet Fesztiválon.

A szálloda Gastro Boulevard Budapest néven egy helyszínen bemutatkozó hat éttermi egysége idén is különleges gasztronómiai kalandokra csábítja a fesztivál látogatóit. A Corinthia fine dining Étterme: a Brasserie& Atrium, a folyamatosan megújuló, gazdag és változatos kínálattal szolgáló Le Bar, valamint a Távol-Keleti konyhaművészetet bemutató Rickshaw étterem nemzetközi viszonylatban is a vendéglátás legmagasabb színvonalát reprezentálja. A hotel épületében helyet kapó Bock Bisztró és Szamos Marcipán Royal Café egyedi atmoszférájával és tradicionális magyar kínálatával, az Orfeum pedig az elegáns, de könnyed kikapcsolódást nyújtó estjeivel egészíti ki a Gastero Boulevard Budapest Corinthián belüli, egyenként is kiemelkedő képviselőit.

A Gourmet Fesztivál idei témája a paprikás csirke, amelynek valamilyen formában minden kiállító étlapjára kell kerülnie. Nem lesz ez másként a Gasztro Boulevard Budapest impozáns pavilonjánál sem, ahol a chef által újraértelmezett, de mégis a klasszikus, hazai vonásokat meghagyó étel mellett két másik fogást is kóstolhatnak majd a vendégek. Egy különleges desszert, a Cherryies Jubilee is terítékre kerül, amely jeges-forró elemeinek és vibráló ízvilágának izgalmas találkozásával biztosan a fesztivál egyik kedvenc édessége lesz.

A Gastro Boulevard Budapest legkülönösebb attrakciója azonban a konyhaművészet mesterfogásának méltán nevezhető crocoroll lesz, amely egy tekercs formában tálalt, valódi krokodilhúsos csemegeként igazi kuriózum és eleven színfolt lesz a Gourmet Fesztivál palettáján. Bolyki Péter Executive Chef leplezetlen lelkesedéssel, ugyanakkor a tőle megszokott titokzatossággal mesélt a crocorollról: „Manapság nem elég drága alapanyagokat a legmodernebb technológiák segítségével ötvözve egy irodalmi értékkel bíró névvel prezentálni. Változnak az ízlések, a vendégek és a preferenciák. Ha kiemelkedőt szeretnénk alkotni, akkor alapvető elvárás, hogy meglepő, érdekes és egyedi ételt prezentáljunk, amely egyfelől egy tudós precizitásával, tapasztalatával és biztos technikai felkészültségével, másfelől egy művész kreativitásával, szenvedélyével és bátorságával készül. Egyszerre kell tehát innovatívnak, kísérletezőnek és hideg vérűnek lenni, mindezt mégis végtelenül könnyed és elegáns módon. Amiért idén a krokodilt választottam, az éppen az alapanyag izgalmas és hálás mivoltából adódik. Aki valaha kóstolt már krokodilhúst, az tudja, hogy egy igazán különleges és egyedi kulináris élényre számíthat. A lágy textúra egy pimasz és kalandos ízvilággal párosul, amely a megfelelő fűszerek hozzáadásával csalogatható elő. A Gastro Boulevard Budapest igazi nyári csemegeként tálalja a krokodilt, amely megtestesíti mindazt, amiért ezt az évszakot szeretjük: a forróság, a temperamentum, az egzotikum ott rejlik minden egyes falatban. Úgy gondolom, hogy a crocoroll azért lesz szerethető és népszerű a látogatók körében, mert valódi egzotikumot kínál nagyon izgalmas, mégis kifinomult formában.”

Nemcsak a krokodil miatt érdemes azonban a Corinthia Hotel Gastro Boulevard Budapest standjához látogatni. A legszerencsésebb vendégek ugyanis a szálloda országosan egyedülálló, tematikus Sunday Brunch alkalmaira is belépőt nyerhetnek, amely minden vasárnap igazi gourmet élménnyel kápráztatja el a gasztronómia szerelmeseit. Akik pedig rákapnak a krokodil egzotikus ízére, azok számára a Corinthia Hotel Budapest konyhája minden alkalommal készséggel kínálja tálcán a nyarat.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.