Valódi gasztronómiai csemegének ígérkezik a tematikus nap, hiszen az András nap "környéke" már régen összefonódott a disznóvágással. A tél közeledtével a disznótoros ételek mellett a forralt borok és finom pálinkák kóstolásának ideje is elérkezik, amely hagyomány újraélesztését kívánják bemutatni a programhoz csatlakozó házigazdák.
Számos vidéki csárda, panzió, borászat, falusi szálláshely és vendéglátóhely a mai napig őrzi a disznótoroshoz kapcsolódó receptjeit, a disznóvágási hagyományok ápolását. A magyar emberek egyre szívesebben járnak olyan helyekre, ahol a feltálalt ételek hagyományos receptúra alapján, megbízható, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, megőrizve a valódi vidéki ízeket.
Az egyes helyszíneken sor kerül a hagyományos falusi disznóvágásra, amely "procedúra" alatt, a látogatók finom falatok és pompás nedűk elfogyasztás mellett végigkísérhetik a húsfeldolgozás és a toros étkek elkészítésének menetét.
Bővebb információ: www.videkjaro.hu
Kiadó: Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége