Annyit fizet a vendég, amennyit szerinte ér a kávé

Az AFP híre szerint az árlista megszüntetésével kerülte el a csődöt egy prágai kávézó tulajdonosa. A tavaly augusztusban szinte mindig teljesen üres szórakozóhely vendégekkel van tele, akik maguk dönthetik el, hogy mennyit fizetnek a fogyasztásért.

Andrej Lebowski, a kávézó tulajdonosa tavaly augusztusban döntött úgy, hogy megszünteti a szabott árakat, és a vendégekre bízza, hogy mennyit fizetnek. A férfi az AFP-nek elmondta, hogy a csőd közelében volt: nem voltak vendégei, és újakat sem tudott szerezni. Az árlista eltörlése óta azonban szinte mindig teli van a kávézó.

A 42 éves tulajdonos elmondása szerint a vendégek igyekeznek megfelelő árat fizetni a fogyasztásért. Van aki kevesebbet, van aki többet ad - mondta el Lebowski, és hozzátette: nem szokott előfordulni, hogy fizetés nélkül távoznak az emberek.

A kávézó egyik rendszeres vendége, egy Prágában tanuló amerikai egyetemista elmondta: általában annyit fizet egy italért, amennyit egy másik, átlagos helyen is adna. Elmondása szerint már csak a hely nagyszerűsége miatt is arra hajlik az ember, hogy normál árat fizessen - adta hírül a Tradelines.

Néhány esztendővel ezelőtt egy VII. kerületi francia étterem próbálkozott ezzel a sajátos marketingeszközzel, de akkor nem sikerült megmenteni a vállalkozást ilyen módon. (forrás: AFP / tradelines.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.