Annyit fizet a vendég, amennyit szerinte ér a kávé

Az AFP híre szerint az árlista megszüntetésével kerülte el a csődöt egy prágai kávézó tulajdonosa. A tavaly augusztusban szinte mindig teljesen üres szórakozóhely vendégekkel van tele, akik maguk dönthetik el, hogy mennyit fizetnek a fogyasztásért.

Andrej Lebowski, a kávézó tulajdonosa tavaly augusztusban döntött úgy, hogy megszünteti a szabott árakat, és a vendégekre bízza, hogy mennyit fizetnek. A férfi az AFP-nek elmondta, hogy a csőd közelében volt: nem voltak vendégei, és újakat sem tudott szerezni. Az árlista eltörlése óta azonban szinte mindig teli van a kávézó.

A 42 éves tulajdonos elmondása szerint a vendégek igyekeznek megfelelő árat fizetni a fogyasztásért. Van aki kevesebbet, van aki többet ad - mondta el Lebowski, és hozzátette: nem szokott előfordulni, hogy fizetés nélkül távoznak az emberek.

A kávézó egyik rendszeres vendége, egy Prágában tanuló amerikai egyetemista elmondta: általában annyit fizet egy italért, amennyit egy másik, átlagos helyen is adna. Elmondása szerint már csak a hely nagyszerűsége miatt is arra hajlik az ember, hogy normál árat fizessen - adta hírül a Tradelines.

Néhány esztendővel ezelőtt egy VII. kerületi francia étterem próbálkozott ezzel a sajátos marketingeszközzel, de akkor nem sikerült megmenteni a vállalkozást ilyen módon. (forrás: AFP / tradelines.hu)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.