Aranyfakanál-díjat kapott hat szentendrei étterem

A „Keresd az aranyfakanalat” gasztronómiai versenyen tíz étterem szállt harcba egymással Szentendrén, melyek közül a zsűri hatot Aranyfakanál-díjjal jutalmazott május utolsó vasárnapján - adta hírül a Kultography.

A „Keresd az aranyfakanalat” gasztronómiai verseny a helyi éttermek és a városért tenni akaró civilek összefogásában indult el Szentendrén még adventkor. A kezdeményezés fő célja az volt, hogy az éttermek különleges helyi jellegű élményt és az épp aktuális időszaknak megfelelő menüt nyújtsanak a helyiek és a látogatók számára.

Az akció egyben megmérettetés is volt az éttermek számára, a zsűri és a vendégek is szavazhattak a legjobb menüre. A verseny résztvevőinek három alkalommal volt lehetőségük, hogy megmérettessék tudásukat a neves zsűri és látogatók előtt. Az első időszak az advent, a második időszak a farsang jegyében zajlott. A harmadik időszak pedig a tavaszról, a megtisztulásról, a frissességről szólt.

Május utolsó vasárnapján a szakmai zsűri döntése alapján a versenyben résztvevő legjobb éttermeket Aranyfakanál-díjjal jutalmazták. A nyertesek: a Bar Centro Étterem, a Barcelona Restaurant & Tapas Bar, az El Mariachi Étterem, a Görög Kancsó Étterem, a Művész Étterem és a Trattoria Cardinale Étterem és Pizzéria.

Forrás: Kultography


Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán

Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán 

Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton a városban.
Kihirdették az Év Mentes Séfjeit

Kihirdették az Év Mentes Séfjeit 

Február 20-án, csütörtökön a METRO Gasztroakadémián idén 7. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt. 
Megvan az ország legjobb lekvárja

Megvan az ország legjobb lekvárja 

Több kategóriában keresték az ország legjobb helyi termékét, a legjobb lekvár címet a Szatmári Éden nyerte el.
Hat furcsa étterem a nagyvilágból

Hat furcsa étterem a nagyvilágból 

A világ számos pontján találhatók olyan éttermek, amelyek nemcsak kulináris élvezeteket kínálnak, hanem egyedi és szokatlan környezetükkel is maradandó élményt nyújtanak.
Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja?

Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja? 

Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 25. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.