Vizsolyi Dániel, a bevásárlóközpont igazgatója elmondta, a Food Loft koncepció megszületése 2016-ig nyúlik vissza. A fejlődés jegyében felmerült, hogy létrehozzanak egy teljesen új gasztro-zónát, amely merőben eltér a korábbi (legalsó szinten található) Food Courttól. Az új tér kialakítást közel 2 éves munka előzte meg, amelynek része volt a piac-, versenytárs- és célcsoportelemzés is. Az építkezés 9 hónapja pedig egy nyitott, működő bevásárlóközpontban zajlott.
Januárban nyitott meg a Padthai Wokbár, majd májusban az á Table (melegkonyhával is rendelkező) francia pékség, csütörtöktől pedig 5 új egység várja a vendégeket: a Bellozzo, a Burger Market, a Katsa, a Tsuru, valamint a Yolo Bistro.
A VIP megnyitón az á Table 3 féle quiche-ét kóstolhattuk:
A Food Loft 1800 négyzetméteres belső teréhez egy 200 négyzetméteres terasz is tartozik - ez utóbbi az év 8 hónapjában lesz majd nyitva.
Az eseményen a csütörtökön nyíló 5 étterem 5 fogását készítették el a színpadon a chefek és segítőik. Elsőként a Tsuru japán konyhája elevenedett meg. Varga László chef elmondta, a tradicionális és a mondern elemeket egyaránt használják és igazán büszkék az éppen készített, kifordított sushira: az unagi rollra.
Másodikként a Katsa executive chefje Tasnádi Ákos Vizsolyi Dániellel közösen készített Katsamájat, amihez Tokaji száraz furmint és méz keverékét is felhasználták, hogy egyszerre legyen meg a fogás savassága és édessége.
A Burger Market ínycsiklandó kézműves hamburgere következett, házi készítésű szósszal. Miközben a marhahúsos burger készült - amiben a marha és a faggyú aránya 75:25 - megtudtuk, hogy az étterem a vegánokra is figyel: Steiner Kristóf receptje alapján készül a vegán burgerük. Ezt most csak hagyományos buciban tudtuk megkóstolni, csütörtöktől már ez is mentes lesz - az íze pedig rendkívül intenzív, korianderes.
A Bellozzo hagyományos olasz ízekkel várja majd a vendégeket. Tódi István, az étterem chefje és Kassai Kinga a színpadon egy kellemesen fokhagymás rákos al dente tésztát készítettek el:
A Yolo Bistro az organikus, egészséges ételekre helyezi a hangsúlyt. Dévény Sándor, az étterem chefje és Sándor Orsolya lazac saslikot készített, a nézők pedig a healthy tart nevű brokkolis-csirkés ételüket kóstolhatták meg:
Aki még mindenzek után is készen állt a kóstolásra, az a Padthai Wokbar két desszertje közül választhatott: hagyományos thai mango sticky rice-ot vagy málnás kókuszkrémet is ki lehetett próbáni. Ez utóbbi ráadásul a legtöbb allergéntől mentes finomság.
A hamarosan 18 éves bevásárlóközpont felső szintjének gasztro zónája tehát hét különböző ízvilágot képviselő egységgel tervezi elérni azokat, akik számára az étkezés élmény.