Új élmények egy megszokott helyen

Gasztro-zóna és terasz, izgalmas ételek és új hangulat - a héten a nagyközönség számára is megnyit az Árkád Food Loft összes étterme. Szerkesztőségünk jelen lehetett a keddi VIP megnyitón, ahol bemutatkoztak a megnyitás előtt álló egységek is.

Vizsolyi Dániel, a bevásárlóközpont igazgatója elmondta, a Food Loft koncepció megszületése 2016-ig nyúlik vissza. A fejlődés jegyében felmerült, hogy létrehozzanak egy teljesen új gasztro-zónát, amely merőben eltér a korábbi (legalsó szinten található) Food Courttól. Az új tér kialakítást közel 2 éves munka előzte meg, amelynek része volt a piac-, versenytárs- és célcsoportelemzés is. Az építkezés 9 hónapja pedig egy nyitott, működő bevásárlóközpontban zajlott.

Januárban nyitott meg a Padthai Wokbár, majd májusban az á Table (melegkonyhával is rendelkező) francia pékség, csütörtöktől pedig 5 új egység várja a vendégeket: a Bellozzo, a Burger Market, a Katsa, a Tsuru, valamint a Yolo Bistro.

A VIP megnyitón az á Table 3 féle quiche-ét kóstolhattuk:

A Food Loft 1800 négyzetméteres belső teréhez egy 200 négyzetméteres terasz is tartozik - ez utóbbi az év 8 hónapjában lesz majd nyitva.

Az eseményen a csütörtökön nyíló 5 étterem 5 fogását készítették el a színpadon a chefek és segítőik. Elsőként a Tsuru japán konyhája elevenedett meg. Varga László chef elmondta, a tradicionális és a mondern elemeket egyaránt használják és igazán büszkék az éppen készített, kifordított sushira: az unagi rollra.

Másodikként a Katsa executive chefje Tasnádi Ákos Vizsolyi Dániellel közösen készített Katsamájat, amihez Tokaji száraz furmint és méz keverékét is felhasználták, hogy egyszerre legyen meg a fogás savassága és édessége. 

A Burger Market ínycsiklandó kézműves hamburgere következett, házi készítésű szósszal. Miközben a marhahúsos burger készült - amiben a marha és a faggyú aránya 75:25 - megtudtuk, hogy az étterem a vegánokra is figyel: Steiner Kristóf receptje alapján készül a vegán burgerük. Ezt  most csak hagyományos buciban tudtuk megkóstolni, csütörtöktől már ez is mentes lesz - az íze pedig rendkívül intenzív, korianderes.

A Bellozzo hagyományos olasz ízekkel várja majd a vendégeket. Tódi István, az étterem chefje és Kassai Kinga a színpadon egy kellemesen fokhagymás rákos al dente tésztát készítettek el:

A Yolo Bistro az organikus, egészséges ételekre helyezi a hangsúlyt. Dévény Sándor, az étterem chefje és Sándor Orsolya lazac saslikot készített, a nézők pedig a healthy tart nevű brokkolis-csirkés ételüket kóstolhatták meg:

Aki még mindenzek után is készen állt a kóstolásra, az a Padthai Wokbar két desszertje közül választhatott: hagyományos thai mango sticky rice-ot vagy málnás kókuszkrémet is ki lehetett próbáni. Ez utóbbi ráadásul a legtöbb allergéntől mentes finomság.

A hamarosan 18 éves bevásárlóközpont felső szintjének gasztro zónája tehát hét különböző ízvilágot képviselő egységgel tervezi elérni azokat, akik számára az étkezés élmény.


Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús

Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott

A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, korábbi tulajdonosváltást követően, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.